Передплата 2024 «Добра кухня»

У Дніпрі вихователі дитсадочків отримають 20% надбавки до зарплат. Чи очікувати підвищення львів'янам?

З квітня всі вихователі дитячих садочків Дніпра почнуть отримувати збільшену надбавку до зарплат. Цьогоріч у міському бюджеті на це передбачено близько 50 мільйонів гривень

Як повідомив міський голова Дніпра Борис Філатов на своїй сторінці у ФБ, попри виклики війни у мерії знайшли можливість підвищити платню людям, які піклуються про найменших дніпрян. «Надбавка зросте максимально до 20%. Остаточний розмір її нарахування керівники дитсадків визначатимуть самостійно. Це і є справедливість — підтримувати кожного і кожну, хто в найтяжчі часи дбає про інших і продовжує працювати на благо рідного міста», — написав мер Дніпра.

У Львові усі вихователі дошкільних навчальних закладів наразі не отримають нових надбавок. На це у міській казні немає коштів.

Заступниця начальника управління освіти з фінансово-економічних питань Львівської міської ради Наталія Джус повідомила для «ВЗ», що середня зарплата вихователя львівських садочків — 12 тисяч гривень. Зарплата залежить від категорії працівника і його педагогічного навантаження. 12 тисяч — базова зарплата, коли вихователь працює шість годин на день і тридцять годин на тиждень. Якщо ж вихователь працює 8−9 годин на день, його місячна зарплата становить 18 тисяч гривень.

Загалом у Львові 111 комунальних дитячих садочків та близько трьох тисяч вихователів.

Схожі новини