Передплата 2024 «Добра кухня»

Що дає Львову статус молодіжної столиці Європи?

У 2025 році планують провести понад тисячу заходів, серед яких потужна асамблея Європейського молодіжного форуму

Фото з Фейсбуку Андрія Москаленка
Фото з Фейсбуку Андрія Москаленка

Львів здобув статус молодіжної столиці Європи 2025 року. Нагороду присвоїли у місті Тірані (Албанія). Зараз Тірана має статус Молодіжної столиці Європи 2022.

За звання молодіжної столиці Європи 2025 боролися ще такі міста: Фуенлабрада (Іспанія), Ізмір (Туреччина) та Тромсе (Норвегія). Перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко повідомив на брифінгу, що ця перемога відкриє нові можливості для молоді не лише зі Львова, а й з усієї України. У 2025 році Львів проведе понад тисячу різних молодіжних заходів, на які приїдуть чимало туристів, представників бізнесу.

«2025 рік, до якого ми відсьогодні починаємо готуватися як держава, буде дуже важливим. Сподіваємося, у 2025 році ми вже будемо повноцінним членом ЄС», — заявив Андрій Москаленко.

Керівник молодіжних просторів «Твори» (ініціював подачу заявки на конкурс) Олег Малець додав, що з цих заходів найбільш потужним буде Генеральна асамблея Європейського молодіжного форуму, куди з'їдуться понад 240 молодіжних організацій з різних куточків Європи. Окрім цього, буде величезна кількість заходів, активностей, які потрібно буде провести саме 2025 року, до них Львів буде готуватися.

«Хоч Україна переживає складні часи, такі заходи, як статус молодіжної столиці Європи — завжди на часі. Якраз цього і добивається наш ворог, щоб ми не планували таких речей, а перебували у шоковому стані. Тому ми маємо навпаки показати ворогу, що попри все, ми незламні, ми стійко переживаємо всі біди, і хочемо побудувати країну: розвинену, європейську, правову і цивілізовану. І ми точно до цього йдемо. Якраз статус молодіжної столиці Європи — це один з елементів цього шляху до успіху», — підсумував на брифінгу заступник керівника Офісу президента України Олексій Дніпров.

Схожі новини