Передплата 2024 «Добрий господар»

Вдома для віцечемпіонки світу дві грошові винагороди готують

У Львові та Трускавці відреагували на чергове досягнення вихованки Львівського фахового коледжу спорту Олександри Хоменець

Олександра Хоменець. Фото 24 канал
Олександра Хоменець. Фото 24 канал

Вона здобула «срібло» на недавньому чемпіонаті світу з вільної боротьби серед жінок у ваговій категорії до 55 кілограмів, де у боротьбі за чемпіонський титул поступилась лише чинній олімпійській чемпіонці, японській борчині Маю Мукаїда. Турнір відбувся у Сербії.

На шляху до фіналу українка здолала трьох суперниць. За своє досягнення у Белграді 19-літня борчиня, як наголосили у Львівській обласній військовій адміністрації, отримає 40 тис. грн. Кошти, згідно з існуючим положенням про винагородження призерів чемпіонату світу, виплатить управління молоді та спорту ЛОВА.

У Трускавці, де Олександра народилась, навчалась у школі та зробила перші кроки у спорті під керівництвом Заслуженого тренера України Петра Біласа, також прийнято принципове рішення про винагородження спортсменки. Йдеться про 20 тис. грн. Це питання, як підтвердили репортеру «ВЗ», буде вирішено на одній із найближчих сесій міськради.

Що цікаво?

Приклад Олександри, її гучні перемоги надихають трьох молодших сестер чемпіонки. Як і вона свого часу, сестрички відвідують заняття з вільної боротьби у Трускавецькому відділенні Львівської обласної спеціалізованої дитячої школи олімпійського резерву «Веслярик», де їхнім наставником є також Петро Білас. За його словами, вже подає надії старшенька із сестричок 9-річна Ксенія. Крім «срібла» цьогорічного чемпіонату світу з вільної боротьби серед дорослих, Олександра Хоменець у свої 19 років двічі виграла чемпіонат Європи серед молоді, здобула «бронзу» на минулорічному чемпіонаті світу серед дорослих і «срібло» на цьогорічному чемпіонаті Європи. Українка щораз додає у майстерності, стає грізнішою для своїх суперниць. Її сьогоднішні наставники — Заслужені тренери України Орест Скобельський та Андрій Бирка.

Схожі новини