Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Не дали покурити…»

Аж на Стрийщині «наздогнали» втікачів із «Артек-Прикарпаття»

Надовго запам’ятають ніч із 13 на 14 серпня трускавецькі поліціянти. П’ять хлопців із Миколаївської області того вечора самовільно покинули створений на базі санаторію «Женева» у місті «Нафтусі» відпочинковий табір «Артек — Прикарпаття» і зникли у невідомому напрямку. Правоохоронцям упродовж багатьох годин довелось відпрацювати кілька версій, вести пошук за багатьма напрямками, щоб нарешті вийти на слід, «надибати» на тих, хто завдав їм стільки клопоту, змусив понервувати відповідальних за їхнє дозвілля дорослих.

Поліцейські, розпочавши пошуки, спочатку подумали, що втікачі спробують повернутись на Миколаївщину, де жили та навчались в одному із тамтешніх сиротинців. Але… Цю версію відкинули відразу ж після того, як стало зрозуміло, що, наважившись на відчайдушний крок, «шукачі пригод», якими виявились оголошені у розшук юнці, не мали жодного плану. Після спілкування з їхніми приятелями, які залишились у Трускавці, правоохоронці зійшлися на тому, що зусилля у пошукових діях слід концентрувати у сусідніх з Трускавцем містах та у суміжних — Стрийському та Самбірському районах. Дуже швидко, діючи за затвердженим для подібного роду випадків шаблоном, упевнились, що мали рацію. Вже на другий день вийшли на слід, знайшли зниклих юнців.

Повністю підтвердилась одна із версій, за якою припускалось, що хлопці спробують «прибитись» до свого берега — якогось гуртожитку чи сиротинця. Знайшли їх у селі Підгородці на Стрийщині, де, виявляється, є школа-інтернат.

Що змусило підлітків наважитись на такий відчайдушний крок?

Як пояснили репортеру «ВЗ» у «Женеві», втікачі - майже дорослі. Одному із них вже «перевалило» за 18 років, чотирьом іншим до повноліття не вистачає один-два роки. Майже дорослі хлопці - не якісь там зелені юнці. У «Женеві» наполягають, готові довести, що своїх підопічних не ображали. Єдиною причиною втечі, як було сказано, стала сувора заборона на паління.

«Не дали їм покурити. То вони й утнули нам — помстились за це!». Так дослівно на наше запитання про мотиви неадекватного вчинку юних гостей з Миколаївщини висловився один із посадовців «Женеви».

Схожі новини