Передплата 2024 «Добрий господар»

Польща заявила про "демілітаризацію" Калінінграду: рф відповіла винищувачами

  • 16.05.2022, 12:15
  • 1 125

Ексзаступник міністра оборони Польщі сказав про «демілітаризацію» Калінінграда, а рф почала там військові навчання

Польща заявила про "демілітаризацію" Калінінграду: рф відповіла винищувачами
Польща заявила про "демілітаризацію" Калінінграду: рф відповіла винищувачами

Про це пише Главком.

12 травня в інтерв'ю польському сайту DoRzeczy. pl колишній заступник міністра оборони Польщі, офіцер і публіцист Ромуальд Шереметєв сказав про «демілітаризацію» російського Калінінграда в разі вступу Швеції та Фінляндії в НАТО.

Шереметєв вважає, що Калінінград в такому випадку буде «істотною проблемою» для Альянсу.

«Ми повинні, однак, попросити калінінградців перестати називати себе злочинцем (Михайлом — ред.) Калініним, який несе солідарну відповідальність за вбивства в Катині. По-друге, цей регіон необхідно демілітаризувати, тому що не може бути, щоб НАТО сиділо на пороховій бочці між ніг. Це, напевно, зрозуміло», — сказав він.

Крім цього, польський ексчиновник спрогнозував, що після поповнення НАТО двома новими членами Польща матиме набагато сильніші позиції на східному фланзі, ніж раніше.

За кілька днів у коментарі пропагандистському ресурсу URA.RU губернатор Калінінградської області Антон Аліханов висловився в характерному для російського режиму стилі.

«Вам не все одно? Нам ось тут все одно. Абсолютно… Там іде битва за статус головного русофоба, щоб зайняти місце в партії (влади — ред.)», — заявив він.

Уже 14 травня відреагували і в москві

ЗМІ рф повідомили, що країна провела військові навчання у своєму калінінградському ексклаві, розташованому між Польщею і Литвою.

Як зазначається, російські винищувачі Су-27 взяли участь у військових навчаннях, що імітують завдавання авіаудару противника по Калінінграду.

Читайте також: Президент Фінляндії не вірить, що росія може напасти на його країну

Фото з мережі

Схожі новини