Передплата 2024 ВЗ

НАЗК відзвітувало про перевірку декларацій Гройсмана і членів уряду

  • 28.07.2017, 19:23
  • 1 085

У деклараціях очільника Кабміну і міністра аграрної політики та продовольства порушення відсутні.

Національне агентство з питань запобігання корупції на своєму засіданні прийняло рішення про затвердження результатів перевірок декларацій прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, а також членів Кабінету міністрів Павла Клімкіна, Тараса Кутового, Іванни Климпуш-Цинцадзе, народних депутатів, суддів та інших високопосадовців. Про це йдеться у повідомленні на сайті НАЗК.

«У деклараціях очільника Уряду Володимира Гройсмана і Міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Кутового порушення відсутні. В деклараціях інших суб’єктів декларування більшість порушень стосуються ст. 46 ЗУ "Про запобігання корупції": неповнота відображення доходів (п. 7, ч. 1 ст. 46), неповне відображення відомостей про наявні грошові активи (п. 8 ч. 1 ст. 46), фінансові зобов’язання (п. 9 ч. 1 ст. 46), видатки та правочини, вчинені у звітному періоді (п. 10, ч. 1, ст. 46) та ін», - розповіли в агентстві.

Також повідомляється, що а результатами перевірки було виявлено порушення в декларації судді Вищого адміністративного суду України Анатолія Єрьоміна.

«Він подав недостовірні відомості на суму, яка не перевищує 100 прожиткових мінімумів для працездатних осіб. Національне агентство прийняло рішення про винесення припису згідно з пунктом 5 Розділу ІV «Порядку проведення контролю та повної перевірки декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування», затвердженого рішенням Національного агентства від 10.02.2017 № 56», - йдеться у повідомленні.

Схожі новини