Передплата 2024 ВЗ

За життя дитини медики боролися 2,5 години

  • 29.09.2016, 19:11
  • 1 595

У Львові біля одного з дитячих центрів помер 11-місячний хлопчик.

“Мати на руках із молодшим сином прийшла забирати з уроку англійської мови старшого. Раптом дитина почала плакати, а потім її почало судомити. Вже через три хвилини працівники медпункту почали надавати їй невідкладну допомогу. Через 15 хвилин прибула карета швидкої допомоги, через 20 — реанімобіль. Медики більше двох годин боролися за життя хлопчика”, - написав у групі Варта-1 на Facebook громадський активіст Ігор Зінкевич.

“ВЗ” вдалося поспілкуватися з очевидцем події. “Дитина нічого не їла, не пила, не повзала — весь час була у мами на руках, - розповідає жінка (прізвище попросила не вказувати). - Раптом хлопчик почав кашляти, потім — плакати. Мама подумала, що малюк капризує, бо хоче спати, — почала його колисати. Та вже незабаром його почало судомити. Здавалося, що він задихається. Хтось зателефонував на “швидку”, хтось — побіг у медпункт. Адміністрація закладу позакривала всі входи і виходи, щоб випадковими свідками не стали діти. Медики з медпункту, поки не прибула “швидка”, 15 хвилин проводили реанімаційні заходи. Приїхав батько хлопчика, благав, щоб медики не припиняли робити непрямий масаж серця. І ті робили 2,5 години, однак все марно. Мама говорила, що хлопчик день перед тим падав і що начебто вдарився головою (про цей факт згадав у своєму дописі на Facebook також Ігор Зінкевич. - Авт.)”.

Як повідомила “ВЗ” речниця Головного управління Національної поліції у Львівській області Світлана Добровольська, правоохоронці, які прибули на місце події, ознак насильницької смерті на тілі дитини не виявили. За попередніми висновками, у хлопчика стався крововилив у мозок. З власних джерел “ВЗ” стало відомо, що у дитини була вроджена вада серця. Однак слід дочекатися офіційних результатів судово-медичної експертизи, яка й встановить справжню причину смерті.

Схожі новини