Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Міноборони: «Потреби в оголошенні сьомої хвилі мобілізації немає»

  • 27.09.2016, 14:57
  • 844

До кінця року у військо планують зарахувати ще 15-18 тисяч контрактників.

Завдяки проведенню успішної кампанії щодо набору військовослужбовців військової служби за контрактом, на сьогоднішній день потреби в оголошені чергової хвилі часткової мобілізації немає. Про це повідомила прес-служба Міноборони, передає УТ.

Як зазначається, з початку року контракт із армією підписали близько 53 тисяч військовослужбовців, із яких понад 6 тисяч — офіцери. Ще декілька тисяч громадян пройшли відповідний відбір, і укладуть контракт після проходження необхідного курсу підготовки.

"Таким чином, щомісяця лави Збройних Сил України в середньому поповнює близько 6 тисяч контрактників. Враховуючи зазначену тенденцію, до кінця року планується зарахувати ще 15-18 тисяч контрактників", - повідомили в МО.

Наголошується, що поступова заміна мобілізованих військовослужбовців на контрактників дала можливість здійснити звільнення шостої черги без оголошення наступної хвилі мобілізації.

Також зазначається, що в ході осінньої призовної кампанії буде призвано близько 14 тис. військовослужбовців строкової служби.

"В подальшому всі військовослужбовці-строковики проходитимуть службу в пунктах постійної дислокації військових частин. Вони комплектуватимуть лише небойові військові частини та підрозділи забезпечення. Жоден військовослужбовець строкової військової служби до виконання бойових завдань в районі антитерористичної операції на території Донецької та Луганської області залучатися не буде", - ідеться в повідомленні.

Схожі новини