Передплата 2024 «Добра кухня»

Гройсман просить перевірити заяви про нібито тиск на депутатів: на кону реформи

  • 29.08.2015, 16:35
  • 870

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман закликав Генеральну прокуратуру та Національне антикорупційне бюро провести розслідування щодо ймовірного тиску та намагання підкупити депутатів напередодні голосування за децентралізацію.

Про це йдеться у заяві спікера, яку поширила його прес-служба.

"Напередодні доленосного голосування Верховної Ради України щодо конституційних змін (для проведення реформи децентралізації влади) Андрій Садовий заявив, наче парламентську фракцію «Самопоміч» намагаються підкупити. Зваживши на серйозність таких слів, я закликаю Генеральну прокуратуру України та Національне антикорупційне бюро України в стислі терміни провести розслідування й надати правову оцінку фактам, якщо вони підтвердяться, після чого поінформувати Верховну Раду про результати розслідування", - йдеться у заяві.

Спікер додав: "На нас дивиться вся європейська спільнота та весь демократичний світ. Ми не маємо права легковажити децентралізацією та гратися в політичні недомовки. На кону реформи та майбутнє України".

Мер Львова, лідер "Самопомочі" Андрій Садовий на своїй сторінці у Фейсбуку написав про жорсткий тиск, який чиниться на нардепів перед голосуванням 31 серпня в першому читанні змін до Конституції в частині децентралізації.

За його словами, парламентаріям "пропонують гроші, посади, перспективи".

Як повідомлялося , законопроект про внесення змін до Конституції України щодо децентралізації влади (реєстр. № 2217а) розглядатиметься на пленарному засіданні 31 серпня.

Схожі новини