Передплата 2024 «Добрий господар»

Трьох котиків «усиновила» собачка Ліза

Після цього гуманного акту у неї відновилася молоковіддача

Материнські почуття у всіх однакові. Фото із соцмереж
Материнські почуття у всіх однакові. Фото із соцмереж

У «Живому куточку» ми не раз розповідали про цікаві пригоди тварин, які живуть на обійсті ветеринара-краєзнавця зі села Залісся Золочівського району Володимира Топишка. Персонажами його розповідей були корова, кози, собаки, коти, їжачки, вовчки-соні, лелеки. Неможливо стримати емоцій і від цієї історії, яка трапилася з його односельцем.

— У мого сусіда Дмитра Іван­ціва, — розповів Володимир ко­респондентові «Високого Зам­ку», — кудись пропала кішка відразу після пологів. Тому існу­вала загроза для життя її малечі. Допомога прийшла з несподі­ваного боку. Осиротілих коше­нят «всиновила» домашня сука Ліза. І у неї (напевно, з жалю до малечі) відновилася молоковід­дача.

Тож тепер котики Васька, Ри­жик і Томочка мають нову маму. Коли хочуть їсти, прилаштову­ються біля її черева, і Ліза терп­ляче чекає, поки нерідні діти наїдяться і ляжуть спати. Вона щаслива, що врятувала три жит­тя.

На підтвердження своїх слів пан Володимир надіслав нам фрагмент відео, на якому ви­дно, як котики на обійсті Дми­тра Іванціва присмокталися до своєї нової мами. На жаль, ця незвична собако-котяча сім'я мешкає у мало освітленому міс­ці, тож кадри теплих родинних почуттів вийшли темнуватими. Через це ми вирішили проілю­струвати заліссянську історію майже аналогічною світлиною, яку зроблено у Ківерцівсько­му районі Волинської області. Там собака забрала у кішки її кошенят, бо вважала їх своїми дітьми… Ось такі дива трапля­ються у загадковому світі при­роди. І на щось натякають нам, людям.

Схожі новини