Передплата 2024 «Добрий господар»

Подарунок до Миколая

86-річна Михайлина Ленчишин в’яже шкарпетки для українських воїнів

Пані Михайлина зі села Слобідки Теребовлянського району, що на Тернопільщині, добре пам’ятає Другу світову війну, і яка тоді була біда. Можливо, саме ці спогади не дозволило пані Михайлині опустити рук і сьогодні, коли триває вже інша війна, на сході України. Бабуся Михайлина вирішила підготувати «теплий» подарунок для «наших хлопчиків».

Михайлина Ленчишин каже, що в’язанням захопи­лася давно. А якось надума­ла таким чином допомогти військовим. Наразі виплела 80 пар шкарпеток. Робити це може навіть із заплюще­ними очима, головне, аби нитки були. Пряжа зараз не з дешевих, але небайдужі знайшли вихід.

За словами письмен­ниці, директора Центра­лізованої системи пу­блічно-шкільних бібліотек Теребовлянської громади Наталки Михно, їм іноді до­водиться збирати кошти, щоб купити нитки. Збира­ють також і теплі в’язані речі, які бабуся розпускає, перетворює їх на клубочки ниток, з яких згодом і пле­те. Наразі пані Михайлина планує дов’язати і пере­дати військовим 30 пар шкарпеток — до Дня свято­го Миколая.

Схожі новини