Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Маски злодіям на руку...

У Львові орудує банда «гламурних»

«Площа Галицька, навпроти пам’ятника Королю Данилу. На зупинці орудує банда кишенькових чортиць! Обережно». Такий пост з фотографією трьох жінок розмістив на своїй сторінці у Фейсбуці Орест Цибрівський.

Дописувачі підмітили, що злодії тепер виглядають по-іншому, ніж колись: мають гарний одяг, змінили манери і звички… Вимальовується сум­на тенденція: зловмисникам вже не ціка­во по сумках та кишенях «шаритися». Це вчорашній день. Працюють «по крупно­му» — грабують магазини на десятки ти­сяч гривень!

Я поспілкувалася з пані Надією Лео­новою. Вона розповіла, як нещодавно дві жінки ромської національності обікрали її магазин у ТРЦ King Cross Leopolis. Викра­ли одягу на 13 тисяч грн. «Одягнуті чисто та пристойно, — каже пані Надія. — Видно, що не бідують. Що вражає, одна з них зухвало дивилась у камеру. Була у масці. Таке вра­ження, що нічого і нікого не бояться!».

Пані Надія звернулася з заявою до полі­ції. Зловмисниць шукають.

У соцмережах я побачила шокуюче ві­део ще з одного магазину, в якому ору­дували дві злодійки. Про цей випадок у соцмережах написала інша власниця ма­газину — Наталія Козачук. Її магазин «Мод­наЯ» розташований на вул. Костя Ле­вицького, 3. Очевидно, перш ніж йти «на справу» зловмисниці спостерігають за ма­газинами — що там і до чого…

«Вкрай неприємна ситуація сталася у моєму магазині одягу — нас обікрали. Двоє жінок ромської національності, під вигля­дом клієнтів, зайшли у магазин. Поки одна з них відволікала продавця (довго примі­ряла на себе одяг і просила поради у про­давця. Авт.), інша перелізла через ре­цепцію і витягла з каси частину вирученої готівки — 11 тисяч грн, — йдеться у дописі Наталії Козачук. — Заява у поліцію написа­на, до неї долучені відео з камер спостере­ження. Як з’ясувалося згодом, у цей день ця ж парочка пограбувала ще кілька ма­газинів. Не знімаю зі свого персоналу від­повідальності за те, що сталося. Це був неприємний урок для нас — ми були недо­статньо уважні. Не маю завищених очіку­вань від нашої поліції. Хочу застерегти усіх бути уважними. Впевнена, це не поодино­кі випадки саме через безкарність і безді­яльність поліції».

Я поспілкувалася з пані Наталією, вона обурювалась діями працівників райвід­ділу поліції Личаківського району, зокре­ма слідчого. «Так виглядає, що слідчий імі­тує розслідування. Я сама дізналася, де ці злодійки живуть, — каже пані Наталя. — На якій машині їздять. Я це все надала слід­чому разом з відео з камер відеоспосте­реження. Отримую від слідчого лише по­рожні відписки… Ба більше! Вони обікрали мій магазин, а наступного дня я їх бачила, як вони вільно розгулювали вулицею. Вони знають, що їм нічого не буде! Тож мені нічо­го не залишається, як звертатися до про­куратури на таку халатність роботи поліції. Я вже найняла адвоката».

Я зателефонувала до обласної поліції, аби довідатися, скільки крадіжок у магази­нах було скоєно за останній період, скільки написано заяв. Такої статистики у поліції не ведуть. До крадіжок відносять крадіжки велосипедів, гаманців.

Схожі новини