Передплата 2024 «Добрий господар»

«Водії беруть у салон маршрутки більше пасажирів, бо думають, що на наступній зупинці хтось вийде...»

Моніторингові групи продовжують активно перевіряти громадський транспорт: чи не їздить більше пасажирів, ніж дозволено сидячими місцями, чи пасажири і водій у масках.

На день до суду скеровують по кілька протоколів про адмінпорушення (штраф за порушення карантину — 17−34 тис. грн для водія, і від 34 до 170 тис. грн — для перевізника). Найчастіше порушників ловлять на проспекті Чорновола.

«Деякі водії беруть більше па­сажирів на зупинках, бо дума­ють, що на наступній зупинці частина з них виходитиме. Але у підсум­ку не можуть проконтролювати це до кінця і перевозять стоячих пасажирів», — розповідає інспектор відділу безпе­ки дорожнього руху Патрульної полі­ції у Львівській області Віктор Бондар. — Зокрема, складено протокол про ад­міністративне правопорушення на водія маршруту № 31. Матеріали будуть ске­ровані до суду. Пасажири не вельми по­зитивно реагують на наші зауваження, особливо коли затримуємо водія. Обурю­ються, мовляв, поспішають на роботу".

Головний спеціаліст управлін­ня транспорту Львівської місь­кої ради Роман Чабан додав: «Перевіряємо також санітарний і тех­нічний стан транспортних засобів пе­ред виїздом на маршрут, адже пе­ревізники зобов’язані проводити дезінфекцію в автобусах, проводи­ти зовнішнє і внутрішнє миття. Також водії мають бути забезпечені маска­ми, рукавичками і дезінфекторами».

Схожі новини