Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Гайда на море до Туреччини! Обсервацій і тестів не потрібно!

Незважаючи на затяжний карантин, пакуйте валізи на море!

Уже з 1 липня туристи з України зможуть подорожувати літаками до Туреччини без самоізоляції та тестування. Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій. Каже, у разі виявлення підвищеної температури під час температурного скринінгу мандрівникам пропонуватимуть пройти тестування на Covid-19.

Низка авіакомпаній, зо­крема Azur Air Ukraine, SkyUp, Turkish Airlines, Pegasus Airlines і Windrose, вже заявили про свою готовність здійснювати регулярні паса­жирські рейси з України до Ту­реччини.

Як розповіла для «ВЗ» мене­джер турфірми Катерина Гав­рилейко, ця новина так сподо­балася українцям, що вони готові летіти до улюбленої Туреччини, навіть якщо немає раннього бро­нювання. В офіси турфірм щодня приходять по кільканадцять ман­дрівників, запитують про тури на курорти країни, яка славиться системою «Усе включено».

Ціни на відпочинок комфорт­ні: 900 євро за тиждень у тризір­ковому готелі. Це акційні пропо­зиції, узгоджені з операторами та готелями Туреччини. У по­питі — Кемер, Анталія, Аланія… Є чимало охочих поїхати і на ку­рорти Егейського узбереж­жя. Питають і про відпочинок на елітному курорті Туреччини — Белеку. Але там ціни вищі — від півтори тисячі євро.

Спершу, каже менеджер з ту­ризму, відправляють на відпочи­нок тих, які мали летіти наприкін­ці квітня, у травні. Нові ж клієнти можуть забронювати тур на ак­туальну дату (початок липня), але немає гарантії, що у готелях є місця. У такому випадку людям пропонують варіанти в інших го­телях за категорією.

«Частина готелів чітко декла­рує: хто мав бронь на травень, зможе відпочити без зміни вар­тості туру лише у жовтні. Дея­кі готельєри кажуть, що можна відпочивати і у високий сезон (у липні-серпні), але з допла­тою, — сказала для „ВЗ“ влас­ниця турфірми Оксана Гутник. — Дехто дозволяє перенести тур на будь-які дати, які підходять туристам, без жодних доплат. Гроші за путівку не пропадуть. Туроператори навіть заморожу­ють кошти, аби люди скорис­талися турами аж у 2021 році. Усе-таки є чимало українців, які цьогоріч бояться їхати на море за кордон».

А тим часом…

З 26 червня українці зможуть полетіти на курорти Албанії. Умови — без обсервацій та тестів на Covid-19 після прибуття, а також самоізоляції після повернен­ня до України.

З 1 липня про відновлення чартерних рейсів по­відомив Єгипет. Рейси до курортів Червоного моря — Хургади та Шарм-ель-Шейху — будуть з Києва, Хар­кова та Львова. Туристична віза видаватиметься без­коштовно. Жодних карантинних заходів ані після при­буття, ані після повернення з відпочинку не буде.

Також з 1 липня доступними будуть курорти Гре­ції. Повітряні судна полетять на острів Крит та до міс­та Салоніки. Спершу — з Києва, потім приєднають­ся і деякі регіональні аеропорти. На пасажирів очікує часткове тестування на коронавірус та 7−14-денний карантин (за рахунок держави у випадку позитивно­го результату). Після повернення в Україну самоізо­ляція не потрібна.

З 4 липня — чартерні рейси до мальовничих перлин Адріатики — Хорватії і Чорногорії. Хочете там відпочи­ти, потрібно показати негативний тест на Covid-19, зроблений протягом 48 годин до дати перетину кор­дону.

16 липня стартують рейси до Тунісу. Але пасажи­рам потрібно показати негативний тест на «корону», зроблений за 72 години до прибуття в цю країну. А з 17 липня свої кордони для українських відпочиваль­ників відкриє Болгарія.

Схожі новини