Передплата 2024 «Добрий господар»

Багато червоного

Кутюрна колекція від Dior на шанхайському Тижні моди

Шанхайський Тиждень моди на кілька днів вибив зі звичайного буденного ритму найбільше місто та фінансовий центр Піднебесної і оповив його атмосферою краси та вишуканості. На «модний екзамен» «осіньзима-2018» привезли чимало креативних колекцій місцеві кутюр’є. Однак рівень заходу явно не «містечковий» — на свято моди завітали також і авторитетні європейські ґранди.

У рамках Тижня моди відбувся показ кутюрної капсульної колекції Christian Dior «весна-літо-2018», яку вперше креативний директор Марія Грація Кюрі представила в січні у Парижі. Однак з огляду на специфіку країни колекцію «модернізували» та доповнили 12 образами. Центральною темою став вишуканий та призабутий у наш час кондиціонерів та електровентиляторів аксесуар — віяло. Це не тільки стародавній механічний «клімат-контроль» для прекрасної половини людства, а й знаний інструмент зваби та кокетства. До того ж він близький і східній, і західній культурі. Втілити його у життя допомогла плісировка, з якою ретельно попрацювали в «Діор».

У колекції чимало вбрання червоного кольору, який у пошані в Китаї. Він часто зустрічається у традиційних лакових малюнках східної культури, які прикрашають предмети розкоші, та миттєво переносять нас в атмосферу Піднебесної епохи імператорів. Червоний розповідає про спадщину Dior і одночасно асоціюється з далекою і чарівною культурою, розповіла Марія Грація Кюрі.

Схожі новини