Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Луцьку терорист взяв у заручники автобус з людьми

Серед пасажирів – вагітна жінка та діти

Неймовірно спекотним виявився ранок вівторка у Луцьку — надійшло повідомлення про замінування пасажирського автобуса, в салоні якого перебуває близько двох десятків пасажирів. Транспорт з людьми взяв у заручники озброєний терорист.

Відразу було перекрито центр Луцька. Адже терорист скерував автобус на Театральну площу, де лише пішохідна зона. Поруч — Кафедральний свято-Троїцький собор, драматичний театр імені Тараса Шевченка, палац культури. Миттєво перекрили торгові центри та кафе, що знаходяться поруч.

Тим часом на площу почали стягувати правоохоронців (працівників МВС, СБУ та Офісу Президента) та бронетехніку. В бік копів полетіли кулі (попередньо, з автомата) і граната, яка дивом не здетонувала.

Лучани, які проходили повз, спершу подумали, що це — навчання. Адже правоохоронці не давали коментарів. А з нового року були сотні дзвінків про замінування різних установ у Луцьку. Та оприлюднити ситуацію наполегливо захотів сам терорист. Він змусив пасажирів телефонувати рідним і вимагати, аби на площу прибуло якнайбільше журналістів.

Хто він? Автобус рейсу Берестечко-Краснилівка замінував уродженець Росії, який називає себе Максим Плохой. Вайбером він скинув журналіста свої вимоги:

«З Днем Антисистеми. Релігійно-політична, олігархічна система влади — суть терор. Держава завжди було і є першим терористом. Зі мною багато людей, автоматична зброя, гранати, дві бомби, третя в людному місці міста.

Усі вибухнуть, якщо не буде наступного: голови судів (КСУ, ВС), Вищої ради правосуддя, генпрокурор, міністр юстиції, директор кримінально-виконавчої служби, прем'єр, голова Верховної Ради, міністр оборони, голова СБУ, голови церков (Філарет, Епіфаній, Онуфрій, Шевчук, Ахмед Тамім, протестантської, римо-католицької), також Аваков, Порошенко, Ахметов, Коломойський, Пінчук, Медведчук — усі викладають у соцмережі відеозвернення з текстом «я — П.І.Б., посада, я — терорист у законі».

Президент Зеленський публікує відеозвернення з текстом: «Фільм „Земляни“ 2005 року дивитися всім». Ще: моя смерть вибухам не завада.

Отже: правда з вуст 24-х врятує життя сотень.

Із Днем Антисистема. Не обманюйте себе. Святкуйте Правду".

Також терорист повідомив, що паралельно заміноване одне з приміщень у Луцьку. Погрожує: якщо його намагатимуться знищити, він його підірве. Журналісти уже з’ясували справжнє прізвище чоловіка — Максим Кривош. Він позиціонує себе як природжений злочинець, який нічого з цим вдіяти не може.

Про стан заручників майже нічого не відомо. Єдине, вони усі зв’язані. Через спеку дуже потребують води.

Як стало відомо, терорист двічі судимий за тяжкі злочини і провів за гратами 10 років. Наразі мешкає в Дубно, має сина 15 років та дружину. Вдома правоохоронці провели обшуки, вибухівки не знайшли.

Схожі новини