Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Війна у Керченській протоці: Росіяни стріляли з гармати, випустили 1200 снарядів

  • 06.01.2019, 19:10
  • 1 156

Під час акту агресії у Керченській протоці російські прикордонники обстріляли українські кораблі з великокаліберної гармати, випустивши близько 1200 снарядів.

Про це в ефірі «Ехо Москви» повідомив адвокат Ілля Новіков, посилаючись на дані свого підзахисного Романа Мокряка з «Бердянська» — одного з військовополонених українських моряків, пише «Українська правда».

«Російська сторона намагається подавати ситуацію так, що „ми бачили, що вони порушують кордон, ми були зобов'язані це припинити“. … При цьому росіяни не заперечують, що вони розуміють, хто (був — ред.) перед ними — військові кораблі ВМС, під відповідними прапорами, на яких перебувають військові моряки, які носять форму і мають зброю», — зазначив Новіков.

«Це „зобов'язані припинити“ вилилося у стрілянину з великокаліберної гармати (по українських кораблях — ​​ред.). За спостереженнями мого підзахисного Романа Мокряка — було витрачено близько 1200 снарядів. … Вони (моряки — ред.) дивом не загинули», — додав адвокат.

Він зазначив, що вогонь вів російський прикордонний корабель «Ізумруд».

Щоб уникнути обстрілу, українські кораблі почали розходитися у морі, і за «Бердянськом» пішов один з прикордонних кораблів РФ.

«По них, за словами Мокряка, влучили щонайменше 4 рази. Ці влучання, які зафіксував екіпаж. Можливо, буде проведено експертизу і буде встановлено, що їх більше», — повідомив Новіков.

З цих чотирьох влучань, за словами адвоката, два — були небезпечні. Внаслідок одного з них й зазнали поранень троє членів екіпажу від осколків броні катера, яку було пробито снарядом.

Схожі новини