Передплата 2024 «Добра кухня»

Адвокат розповів про тяжкі наслідки голодування Олега Сенцова

  • 09.12.2018, 15:07
  • 697

У незаконно засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова виявили ураження внутрішніх органів.

Про це в ефірі «Ехо Москви» розповів його адвокат Дмитро Дінзе, пише «Сегодня».

За словами правозахисника, тривале голодування залишило після себе наслідки у вигляді «органічних змін серця, печінки і нирок».

«Здоров'я залишає бажати кращого, принаймні, ті органічні зміни, які у нього були, може бути пройдуть. Поки 100-відсоткові прогнози дати ніхто не може з приводу його здоров'я. Лікування триває, і коли закінчиться, невідомо», — сказав адвокат.

За словами Дінзе, режисер Сенцов знаходиться в тюремній лікарні на лікуванні, при цьому він веде переписку з режисерською групою, працюючи над фільмом, постановка якого йде в Україні.

Раніше російський режисер Аскольд Куров розповів, що стан Олега Сенцова поліпшується. За його словами, політв’язень йде на поправку і набирає вагу.

Нагадаємо, раніше в ФСВП заявляли, що лікування Олега Сенцова після його виходу з голодування практично завершено. За словами заступника директора ФСВП Валерія Максименко, український режисер «харчується, як і інші засуджені», і при цьому «працює цілими днями і постійно просить папір».

Крім того, уповноважений з прав людини в Ямало-Ненецькому автономному окрузі Росії Анатолій Сак назвав задовільним стан здоров'я політв'язня.

Схожі новини