Передплата 2024 «Добрий господар»

У Криму з’явилася вулиця Небесної сотні

Ризикуючи не лише свободою, а й життям, свій будинок на ній «прописав» патріот Володимир Балух.

Його б’ють, а він — міцнішає. Це про фермера з кримської Серебрянки Володимира Балуха. За два з половиною роки «русской вєсни» на півострові життя 44-річного відчайдуха перетворилося на суцільні випробування.

Пресували за те, що відмовився прийняти російське громадянство (погрожували навіть землю відібрати). Кидали до «мавпятника», шиючи непокору поліції, яка не втомлюється влаштовувати у будинку бунтаря «шмони». Але ні судами, ні штрафами, ні погрозами «бандеровскую дурь» з непокірного не вибили.

У сільського голови ледь інфаркт не стався, коли йому донесли про чергове «злодіяння» фермера-патріота — табличку з написом «вулиця Небесної сотні», яку пан Володимир повісив на своєму будинку.

Під час подій на Майдані, три роки тому, Володимир Балух водрузив над своєю оселею синьо-жовтий прапор. Не зняв його і після російської окупації Криму. Скільки стяг не здирали, як за нього не «пресували», синьо-жовтий символ України донині муляє очі серебрянцям, яким «рашу» і Путіна подавай. А тепер на будинку — ще й «хунтівська» табличка з присвятою Небесній сотні.

Щойно вона з’явилася, як на подвір’я фермера голова сільради з черговими погрозами нагрянув. Попередив: наступною буде поліція. Але знімати табличку пан Володимир відмовився. Каже, до покарань за українське йому не звикати.

Фото crimeahrg.org

Схожі новини