Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

ЗСУ здійснили успішні запуски 16 ракет, на сьогодні навчання біля Криму закінчилися

  • 01.12.2016, 07:37
  • 7 976

План поставлених завдань виконано.

Міністр оборони України Степан Полторак і начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко доповіли президенту Петру Порошенку, що розрахунки зенітно-ракетних комплексів підрозділів Повітряних сил ЗСУ в рамках навчань у Херсонській області здійснили успішні пуски 16 зенітних керованих ракет середньої дальності, повністю виконавши поставлені завдання. Про це повідомив глава Міноборони.

"Спільно з начальником Генерального штабу Віктором Муженком доповіли президенту України — верховному головнокомандувачу про те, що 16 ракет запустили. План поставлених завдань виконано, стрільби були вдалі: всі цілі вражені. На сьогодні навчання закінчилися", — сказав він.

Навчання Повітряних сил Збройних сил України продовжаться 2 грудня.

Турчинов опублікував відео з ракетних стрільб біля Криму

Секретар РНБО Олександр Турчинов на своєму каналі в YouTube опублікував відео військових навчань на півдні України, під час яких пройшли випробувальні пуски керованих ракет середньої дальності.

Джерело: Тиждень.ua

У ЗСУ розкрили подробиці майбутніх ракетних випробувань біля Криму

ПС ЗСУ відповідно до визначених процедур завчасно підготували і оприлюднили офіційне повідомлення.

До проведення заходів будуть залучатися екіпажі бойової авіації, транспортної авіації, підрозділи зенітно-ракетних військ, радіотехнічних військ та зв'язку, а також безпілотна авіація.

У рамках навчань Повітряних сил Збройних сил України 1-2 грудня в Херсонській області пройдуть випробування зенітних ракет середньої дальності. Про це повідомив начальник прес-служби ПС ЗСУ Роман Юрчило.

"1-2 грудня відбудуться навчання, в рамках яких будуть проведені випробування керованих зенітних ракет середньої дальності. До проведення заходів будуть залучатися екіпажі бойової авіації, транспортної авіації, підрозділи зенітно-ракетних військ, радіотехнічних військ та зв'язку, а також безпілотна авіація. Одним з елементів навчань будуть повітряні стрільби - керованих ракет середньої дальності", - сказав він.

Юрчило підкреслив, що навчання "будуть проходити виключно в повітряному просторі України, над відкритим морем, вони будуть проведені відповідно до міжнародного права".

Джерело: Інтерфакс-Україна

У Міноборони вважають, що Росія вдарити не лише ракетами по Україні

Від Росії можна очікувати багато чого поганого та негативного, і не лише щодо України.

Таку заяву зробив заступник міністра оборони України, керівник апарату Міноборони генерал-полковник Олександр Дублян, коментуючи повідомлення у ЗМІ про погрози Росії на адресу України, передає УНІАН.

"Відповідно до інформації у ЗМІ, те, що ми бачили — вони направили ноту нашому військовому аташе щодо проведення ракетних стрільб", — зазначив він.

Також військовий нагадав про агресію Росії в Україні упродовж останніх двох років.

"Те, що ми мали з Кримом у 2014 році, те, що ми маємо з війною з Росією, — з боку Росії усе можливе, виходячи з їхніх дій за ці роки. Від них можна очікувати багато чого поганого та негативного, і не лише щодо України", — підкреслив Дублян.

У Міноборони відреагували на погрози РФ відповісти ракетним ударом на стрільби ЗСУ біля Криму

Заступник міністра повідомив, що планові навчання скасовувати не планують, проте від Росії "можна чекати чого завгодно".

У Міноборони поки не планують скасовувати планові стрільби і заявляють, що від Росії "можна чекати чого завгодно". Про це повідомив в коментарі журналістам заступник міністра оборони Олександр Дублян, передає Ліга.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи може Україна переглянути рішення про проведення стрільб, Дублян сказав: "Поки я не можу дати відповідь на це питання. Термін проведення стрільб визначено 1 і 2 грудня. Ми не порушуємо жодної міжнародної норми при проведенні цих стрільб".

Також представник Міноборони зазначив, що, судячи з подій в Криму і на Донбасі з 2014 року, від Росії можна чекати чого завгодно. "Виходячи з їхніх дій за ці роки, від них можна очікувати багато чого негативного, і не тільки відносно до України", - підкреслив він.

За словами Дубляна, інформацію про ноту та погрози з боку РФ він поки бачив тільки в ЗМІ. "Я її (офіційної інформації, - ред.) Не бачив. Я думаю, що сьогодні до кінця дня у нас буде офіційна інформація", - сказав він.

Раніше ЗМІ повідомили, що Росія нібито погрожувала Україні "у відповідь" ракетним ударом, якщо ЗСУ проведуть випробувальні ракетні стрільби в районі російсько-українського кордону в Керченській протоці. Також повідомлялося, що 25 листопада Міноборони РФ вручило українському аташе ноту протесту в зв'язку з планами Збройних сил України провести ракетні стрільби поруч з Кримом. У свою чергу, секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов заявив, що Україна не планує проводити випробування ракет в Керченській протоці, по якому проходить кордон між Україною і Росією.

У середу, 30 листопада, також стало відомо про те, що Росія перекинула до Криму зенітно-ракетний комплекс С300-ВМ. Волонтери розвідувального співтовариства InformNapalm ідентифікували техніку як зенітно-ракетний комплекс С-300ВМ "Антей-2500".

Росія пригрозила Україні ракетним ударом у відповідь на стрільби біля Криму

Погроза міститься в листі Міністерства оборони РФ.

Москва погрожує Києву ракетним ударом, в разі проведення Україною ракетних стрільб в районі російсько-українського кордону в Криму. Про це повідомляють ЗМІ, посилаючись на лист Міністерства оборони РФ, адресований військовому аташату в складі посольства України в РФ.

Зазначається, що в листі, датованому 26 листопада ц.р., зокрема, йдеться про те, що якщо Україна проведе подібні стрільби, то російська сторона, по-перше, буде збивати українські ракети. По-друге, завдасть удару у відповідь по українських пускових установках.

25 листопада Міноборони РФ вручило українському аташе ноту протесту в зв'язку з планами Збройних сил України провести ракетні стрільби поруч з Кримом. У свою чергу, секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов заявив, що Україна не планує проводити випробування ракет в Керченській протоці, по якому проходить кордон між Україною і Росією.

У середу, 30 листопада, також стало відомо про те, що Росія перекинула до Криму зенітно-ракетний комплекс С300-ВМ. Волонтери розвідувального співтовариства InformNapalm ідентифікували техніку як зенітно-ракетний комплекс С-300ВМ "Антей-2500".

Джерело: ZN.UA

Схожі новини