Передплата 2024 ВЗ

Суд арештував керівника нічного клубу Львова, де трапилась пожежа

  • 30.11.2016, 12:31
  • 6 210

За рішенням суду, він може сплатити заставу в розмірі 87 тисяч гривень.

​​​​​​​Франківський районний суд Львова постановив арештувати виконувача обов’язків директора розважального центру «МІ100» Сергія Чередніченка на 60 днів.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, Сергій Чередніченко свою вину визнає частково, заявляючи, що все було зумисно організовано стажером на посаді арт-директора, а причиною, каже чоловік, є конкуренція. Сергій Чередніченко розповів, що не був поінформований про те, що під час шоу використовуватимуть відкритий вогонь у приміщенні клубу, бо стажер повідомив йому про те, що буде світлова ілюзія вогню.

За інформацією прес-служби Головного управління Нацполіції у Львівській області, 29 листопада був допитаний стажер нічного клубу, і слідчі дії тривають.

Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею «порушення законодавчих вимог до правил техніки безпеки».

Директору львівського нічного клубу МІ100 оголосили про підозру

Сергію Чередніченку, який виконує обов'язки директора клубу МІ100, оголосили про підозру.

Про це ZAXID.NET повідомили у прес-службі ГУ НП у Львівській області.

У поліції зазначили, що відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст 270 ККУ (Порушення законодавчих вимог до правил техніки безпеки). Сьогодні Чередніченку обиратимуть запобіжний захід, однак який суд розглядати справу у поліції не повідомляють.

Додамо, що раніше в.о. директора клубу МІ100 Сергій Чередніченко заявив, що виним у пожежі, яка трапилась у клубі МІ100, є стажер.

У Львові помер чоловік, який обгорів під час пожежі в нічному клубі

У Львові в ніч на 29 листопада помер 47-річний відвідувач нічного клубу, де сталася пожежа.

Про це повідомляє ТСН.

Як зазначається, за життя чоловіка лікарі боролися дві доби. У нього було обпечене майже все тіло, вражені дихальні шляхи.

Іще одного пацієнта напередодні перевели з реанімації, йому стало краще. Загалом у лікарнях — 20 потерпілих.

Нагадаємо, внаслідок пожежі, що сталася в ніч на 27 листопада, 22 відвідувачі отримали опіки та травми. Пожежа виникла через вогняне шоу: загорілася пластикова стеля. Рятувальники евакуювали із закладу дві сотні людей.

Виконувачу обов'язків директора нічного клубу Сергієві Чередниченку оголосили про підозру. Його підозрюють у злочині, передбаченому ч.2 ст.270 КК України, а саме "порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки".

Сам в.о. директора раніше заявляв, що фаєр-шоу, яке спричинило трагедію, було задумом нового піар-директора закладу та здійснювалось ним на власний розсуд, без узгодження з керівником. Після трагедії піар-директор, що перебував на випробувальному терміні, начебто втік, і нині його розшукують правоохоронці.

Одного з потерпілих під час пожежі у клубі Мі100 перевели з реанімації

Одного з потерпілих, який постраждав під час пожежі у розважальному центрі «МІ100» у Львові, перевели з реанімації в опікове відділення.

Про це ZAXID.NET повідомив головний лікар 8-ї лікарні Василь Обаранець.

Йдеться про чоловіка, який отримав 35% опіків. Натомість стан постраждало, в якого 95% опіків тіла, стабільно важкий, динаміка негативна.

Окрім того, за словами Василя Обаранця, четверо потерпілих самовільно покинули лікарню, тому станом на понеділок, 28 листопада, на стаціонарному лікуванні є 9 людей.

«Одна дівчина з неврологічного відділення покинула лікарню, один з опікового і двоє з хірургічного. Ми переконували їх, що треба продовжити лікування, але це їхнє рішення», — пояснив Василь Обаранець.

У погорілому львівському клубі заперечують проведення вечірки в День пам'яті

Вечірка у львівському нічному клубі "Мі100", де сьогодні вночі сталася пожежа, розпочалася після опівночі, тобто проходила вже наступної доби після Дня пам'яті жертв Голодоморів.

Так один із ді-джеїв клубу прокоментував кореспондентові Укрінформу закиди користувачів соцмереж стосовно того, що пожежа - то кара за святкування у скорботний день.

«У День пам'яті жертв Голодомору ніяких розважальних заходів у клубі не проводилось. Вечірка розпочалась після 24-ї години, тобто уже наступного дня», - сказав ді-джей.

Поліція відкрила провадження через пожежу в нічному клубі Львова

Попередньо встановлено, що причиною пожежі стало необережне поводження з відкритим вогнем.

За фактом пожежі у львівському нічному клубі поліція відкрила кримінальне провадження. Про це повідомляє прес-служба поліції Львівської області.

"Сьогодні, 27 листопада, близько 2:00 надійшло повідомлення про пожежу в нічному клубі, розташованому по вулиці Науковій у Львові. На місці події працювала слідчо-оперативно група та експерти-вибухотехніки. Попередньо встановлено, що причиною пожежі стало необережне поводження з відкритим вогнем. Під час шоу в концертному залі клубу вогонь перекинувся на стелю й стіни, що і стало причиною пожежі. На той час в клубі перебували понад 200 людей, 22 з них звернулися за медичною допомогою, троє у важкому стані", - сказано в повідомленні.

За цим фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) КК України.

Стала відома ймовірна причина пожежі у нічному клубі Львова

Піротехніка, яку використовували під час шоу, могла стати причиною пожежі у нічному клубі Львова.

Про це в ефірі одного з українських телеканалів розповів речник ГУ ДСНС Львівщини Віталій Туровцев, передає 24 канал.

Він зазначив, що займання сталося безпосередньо на центральній сцені під час проведення розважального шоу.

Зі слів очевидців, за попередніми даними, виникло загоряння піротехніки, загорівся дах, загорілася сцена, і полум'я швидко поширювалося. Виникла досить серйозна паніка. Люди забували через це допомагати одне одному і травмувалися, — розповів Туровцев.

Він додав, що головною причиною виникнення пожежі попередньо вважають використання піротехніки.

Потерпілим внаслідок пожежі в львівському клубі надається медична допомога

У міському управлінні охорони здоров`я уточнили інформацію щодо потерпілих внаслідок пожежі у розважальному центрі «МІ100» станом на 09.00 год 27 листопада.

Відтак, 4 осіб звернулось у обласну лікарню, 3 — в лікарню швидкої допомоги та 18 — у 8-му лікарню. Всім надається необхідна медична допомога. Дві особи перебувають в реанімації.

Відтак, 4 потерпілих доставлено в обласну лікарню з отруєнням продуктами горіння. 3 потерпілих звернулося в лікарню швидкої допомоги, з них 2 - отруєння продуктами горіння (один з них госпіталізований), 1 особа — з легкими різаними ранами передпліччя. 18 осіб звернулось у 8-му міську клінічну лікарню, з них - 12 госпіталізовано (2 в реанімації та 8 - у опіковому відділенні з опіками, 2 - в хірургічному відділенні з травмами верхніх кінцівок, 1 особа - в неврологію), 5 особам надана допомога і скеровані амбулаторно.

У нічному клубі Львова сталася пожежа

У Львові близько 2-ї години ночі 27 листопада в розважальному центрі "МІ100" сталася пожежа, внаслідок якої довелося евакуйовувати відвідувачів.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС, передає Еспресо.

"Рятувальники, прибувши на місце події, виявили загорання на площі 50 кв.м. Оцінивши ситуацію, що виникла, було прийнято рішення про проведення негайної евакуації відвідувачів розважального центру. Загалом вогнеборці евакуювали 250 осіб", - йдеться в повідомленні.

Ще 8 людей не змогли самостійно покинути приміщення клубу. Рятувальники винесли їх із приміщення на свіже повітря і передали медикам.

В результаті пожежі до лікувальних закладів звернулося 22 людини. Госпіталізовано 14 осіб, з них двоє перебувають у реанімації у важкому стані.

В 2:54 пожежа була локалізована та о 3:51 повністю ліквідована.

"Складність гасіння пожежі полягала у щільній задимленості приміщення, яке виникло внаслідок загорання. Вогнеборцям довелося проводити рятувальну операцію та ліквідовувати займання в апаратах захисту органів дихання", - відзначили в ДСНС.

Відзначається, що серед відвідувачів була сильна паніка, що значно ускладнило процес евакуації.

До ліквідації пожежі залучили 49 рятувальників і 14 одиниць спецтехніки. Причина виникнення пожежі встановлюється.

Схожі новини