Передплата 2024 «Добре здоров’я»

МЗС вимагає розслідувати підпал українського прапора в Москві

  • 24.11.2016, 11:00
  • 1 515

Міністерство закордонних справ України закликає російську владу розслідувати напад на український Національний культурний центр у Москві та спалення прапору України. Про це йдеться у заяві українського дипвідомства, оприлюдненій у середу ввечері.

Дипломати вказують, що напад 22 листопада вчинила "група радикально налаштованих молодиків", передає ВВС.

"Про спланований і санкціонований характер подібних акцій свідчить систематичність їхнього проведення під стінами українського закладу в самому центрі російської столиці, а також відсутність належної реакції з боку правоохоронних органів", - йдеться у заяві.

В МЗС відзначають, що такі напади на установу, "яка здійснює виключно мирну, просвітницьку діяльність", мають на меті "розпалювання міжнаціональної ворожнечі та штучне нав'язування російському суспільству антиукраїнської агресії".

"Міністерство закордонних справ України заявило рішучий протест російській стороні, наголосивши на вимогах невідкладного розслідування злочину і закликавши до публічності судового вироку всім причетним до його скоєння", - наголошують в українському МЗС.

Російська влада інцидент не коментує.

Акції під представництвами Росії періодично відбуваються і в Україні.

У Москві скоїли напад на Культурний центр України й спалили синьо-жовтий прапор

Напад стався 22 листопада.

Міністерство закордонних справ України оголосило протест через напад на культурний центр у Москві та спалення українського прапора. Про це йдеться у коментарі, який оприлюднило МЗС, передає УТ.

«Міністерство закордонних справ України вкрай обурене фактом злочинної наруги в Росії над державним символом України — підпалом Державного Прапора, скоєного під час нападу на приміщення Національного культурного центру України в Москві групою радикально налаштованих молодиків 22 листопада 2016 року. Про спланований і санкціонований характер подібних акцій свідчить систематичність їх проведення під стінами українського закладу в самому центрі російської столиці, а також відсутність належної реакції з боку правоохоронних органів», - йдеться у повідомленні.

«Я випадково зняв, як було скоєно напад на Український культурний центр. Спалений український прапор, на стіні балончиком зроблено напис, кинули якісь шумові гранати», - йдеться у описі відео, яке з’явилося в Yоutube.

«Зазначені події навколо української установи, яка здійснює виключно мирну, просвітницьку діяльність, розцінюються в Україні як відверта провокація, метою якої є розпалювання міжнаціональної ворожнечі та штучне нав’язування російському суспільству антиукраїнської агресії. Міністерство закордонних справ України заявило рішучий протест російській стороні, наголосивши на вимогах невідкладного розслідування злочину і закликавши до публічності судового вироку всім причетним до його скоєння», - підсумували у відомстві.

Схожі новини