Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Екс-офіцер ФСБ Богданов працюватиме в прес-центрі СБУ

Колишній офіцер ФСБ Ілля Богданов з проукраїнською позицією, якого нещодавно викрали у Києві, працюватиме в прес-центрі СБУ.

Про це він написав у Facebook, передає Еспресо.

"Я дуже втомився і відходжу від спецоперації. Надалі мені випала крім моєї ідеї годувати людей, попрацювати на безпеку України в прес-центрі СБУ. Я погодився і подаю документи", - написав він.

Він наголосив, що книга про його історії і реальності ФСБ обов'язково вийде в світ.

"Завтра відповім усім, зараз я просто падаю спати", - написав він.

СБУ показала, як затримала викрадачів екс-офіцера ФСБ

Оперативники ССБ затримали на кордоні з Росією двох зловмисників, які збиралися переправити до РФ викраденого колишнього кадрового офіцера ФСБ Іллю Богданова.

Про це сьогодні під час брифінгу повідомив голова СБУ Василь Грицак, передає Еспресо.TV.

"Знайшовши місце перебування викрадачів, нами поблизу кордону було організовано захоплення цієї групи. Ми їх називаємо логістами. Це - громадяни України", - розказав Грицак.

Після цього він попросив продемонструвати відео затримання.

Пізніше Грицак додав, що всього в цій справі затримано 3 громадян України.

Богданов розповів про полон: "Постійно був п'яний від наркотиків"

Звільнений з полону агентів російських спецслужб екс-офіцер ФСБ Ілля Богданов, який перейшов на бік України, розповів про полон.

Про це повідомляє Еспресо.TV.

"Давали команду на вбивство. Ти сидиш поряд і бачиш всіх цих дійових осіб. Розумієш: реально вбили б. Реально кожен момент я був п'яний від цих наркотиків, які розводили, з цими шприцами... З іншого боку, гордість, що СБУ спрацювала. Це перемога - здолати чекістську машину", - каже Богдавно.

Росія заплатила за викрадення екс-агента ФСБ $924

У СБУ є платіжні доручення, що підтверджують переказ грошей з території Росії — платня організатору за викрадення блогера, екс-офіцера ФСБ Іллі Богданова.

Про це під час брифінгу повідомив голова СБУ Василь Грицак, передає Еспресо.TV.

"Першій групі, яка встановила контакт і викрала його з російського банку, в доларах США, рублях було перераховано кошти", - сказав він.

Ілля Богданов тоді працював у Києві як цивільна особа.

"Саме за викрадення було заплачено $924, у нас є квитація. І так, за кожен крок була оплата, за викрадення, за те, що привезли до кордону і т.д.", - розповів Грицак.

Іллю Богданова знайшли, викрадачів — затримали

Голова СБУ Василь Грицак відзвітував про спецоперацію з розшуку та звільнення колишнього працівника ФСБ, а тепер громадянина України, який воював в одному з добровольчих батальйонів на Донбасі, Іллі Богданова.

Про це голова СБУ повідомив під час брифінгу разом з генпрокурором Юрієм Луценком.

«Хочу розповісти про спецоперацію, яка була проведена завдяки злагодженим діям СБУ, ГПУ і Нацполіцією. Операцію, яку ми провели, пов’язана з намірами організованої злочинної групи, керованої з-за кордону — з Росії, організувати викрадення і вбивство на сьогодні мирного громадянина України»,— розповів Грицак.

Голова СБУ підтвердив, що йдеться про викрадення і зникнення відомого блогера, колишнього працівника ФСБ РФ, який пішов в один з добробатів воювати на Донбасі за Україну, Іллю Богданова.

"На цей раз ми отримали інформацію про те, що Іллю Богданова викрали, незаконно утримують і планують переправити в РФ. Група «Альфа» була відправлена в Харків, бо на той момент Богданов перебував у Харкові", — зазначив Грицак.

За словами Грицака, було затримано групу громадян України, які дали свідчення, що до цього злочину причетний колишній депутат Харківської обласної ради Володимир Розсоха.

Як зазначив Грицак, Богданова викрали в Києві і переправили до Харкова. За задумом російських кураторів, його мали вбити, а труп переправити до Росії. Всього в цій справі - троє затриманих.

Схожі новини