Передплата 2024 «Добра кухня»

Шухевич тепер під державною охороною

Народному депутату Юрію Шухевичу надали державну охорону.

Про це повідомила речник Служби безпеки України Олена Гітлянська.

"Василь Грицак доручив забезпечити безпеку народного обранця, після оперативного розгляду Службою звернення державного діяча на ім'я президента України", - зазначила вона.

Олег Ляшко заявив, посилаючись на повідомлення з надійних джерел, що члену фракції Радикальної партії Юрію Шухевичу загрожує небезпека.

Тимошенко розповіла, як Шухевич з "імпічментом" опинився біля трибуни

Народний депутат з фракції Радикальна партія Юрій Шухевич просив у фракції Батьківщина передати йому слово.

Про це в кулуарах Ради заявила у вівторок лідер фракції Батьківщина Юлія Тимошенко.

На запитання, чи знала вона, що Шухевич хотів сказати про імпічмент президенту Петру Порошенку, Тимошенко сказала:

"Ми не мали можливості говорити про деталі його тексту. Він просто попросив дати йому три хвилини", — зазначила вона.

"Що стосується питання і розмови про імпічмент президента, я вважаю, що цей президент заробив вже на 5 імпічментів", — додала вона.

"Я мушу вам сказати, що він звернувся до мене особисто з правом виступити, тому що його фракція не підписала йому право на виступ", — заявила Тимошенко.

Джерело: УП

Ляшко: «На Шухевича готують замах»

Олег Ляшко стверджує, що представники "московського ворога" мають намір вбити депутата Юрія Шухевича для дестабілізації ситуації в Україні.

Про це він заявив з трибуни Верховної Ради у вівторок. Поруч на трибуні з ним стояв сам Шухевич, а за нею — інші депутати від фракції. Сам Шухевич жодних заяв не зробив.

"Сьогодні відносно нашого колеги, політв'язня, Героя України, Юрія Шухевича була вчинена спроба цинічної провокації. Після цього ми отримали повідомлення з надійних джерел, що життю Юрія Шухевича загрожує небезпека. Що нашого колегу можуть убити, для того щоб використати це вбивство для дестабілізації ситуації в Україні, для реалізації московського плану підриву України зсередини", — заявив він.

На думку Ляшка, Шухевича хочуть використати "як сакральну жертву, як це було у випадку з Георгієм Гонгадзе".

У зв'язку з цим він звернувся до президента та голови СБУ з проханням звернути на це увагу та надати Шухевичу охорону. Самого Шухевича він закликав бути обережним та найближчий час не з'являтися в публічних місцях.

Також стало відомо, що Олександр Білик зайшов у Раду на запрошення лідера від "Батьківщини" Юлії Тимошенко. Відповідний документ виклав на своїй сторінці в соціальній мережі "Фейсбук" нардеп від Радикальної партії Андрій Лозовий.

"Очільниця ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко (пам'ятаєте як вона під час агресії Росії проти Грузії стояла і хіхікала поруч із Путіним) передала право на виступ від своєї фракції члену нашої фракції Радикальної партії, символу українського націоналізму Юрію Шухевичу. До речі, це вперше, за час свого багаторічного перебування в парламенті пані Тимошенко відмовилася від свого права на виступ від фракції, при цьому перебуваючи в залі. Коли нардеп від "Батьківщини" Сергій Євтушок вів до трибуни шановного Юрія Романовича в залі московські гниди Вілкул і Королевська кричали: "Шухевичу слово!". Ви таке бачили? Як ви думаєте, звідки така любов до сина Головнокомандувача УПА Юрія Шухевича?

Справа в тому, що Юрія Шухевича намагалися використати для дестабілізації ситуації в країні в цілому і парламенті зокрема. Шухевич мав виступити і виголосити документ, який мав би збурити суспільство, а потім... є достовірна інформація, планувалася ліквідація пана Юрія. Коли і де мало трапитися це вбивство, мають з'ясувати спецслужби, але ця провокація курувалася охоронцем Віктора Медведчука - Олександром Біликом, якого впустили до парламенту за перепусткою, яку замовила ... Юлія Тимошенко", - прокоментував подробиці конфлікту Мосійчук на своїй сторінці в "Фейсбук".

Схожі новини