Передплата 2024 «Добрий господар»

Той, що грілки рве

А ще силач із Франківщини тягає завантажені лісовози/

В Україні встановлено черговий силовий рекорд. 28-річний житель Івано-Франківська Назарій Павлів у селищі Брошнів на Франківщині надував гумові грілки та тягав лісовоз “УРАЛ”, завантажений деревиною. Демонстрація сили відбулася з нагоди відзначення Дня працівника лісового господарства. Рекорди зафіксували у Книзі рекордів України.

Назарій Павлів за освітою економіст. Працює спортивним журналістом на обласному телебаченні Івано-Франківська, ведучий програми “Спортивна Галичина”. Кілька років займається різними видами спорту, тренує м’язи, розвиває силу. Займався штовханням ядра. Як розповів Назарій “ВЗ”, цього року лісівники запросили його на свої урочистості, щоб розважити своїх колег по цеху демонстрацією сили. Назарій каже, що радо погодився. Лісівники заохотили його премією, але суму тримає в таємниці.

“У моєму доробку чимало рекордів. Брав участь у проекті “Україна має талант!”, де тягнув два автобуси з пасажирами та військову техніку, — каже Назарій Павлів.

ни запропонували мені тягти лісовози. Колись тягав різну техніку, але лісовози — ніколи. Спробував — і протягнув сім метрів за 53 секунди. Вага лісовоза — 24 тонни”.

Другий рекорд — надування семи гумових грілок доти, доки вони не тріснуть. Грілки здалися перед силою легень Назара Павліва через одну хвилину 43 секунди. Цим він перевершив попередній восьмирічний рекорд жителя Чернівців. “Щоб надути грілку, треба мати не лише силу, а й міцні та здорові легені, — зазначає Назар Павлів. — Це унікальні особливості організму. Колись заявив про свої здібності представникам Книги рекордів України. Мені сказали, що таке досягнення зафіксували у 2004 році. Тоді шість грілок надули за 5 хвилин 20 секунд. Поставив собі за мету перевершити цей рекорд за кількістю надутих грілок та впоратися зі швидкістю”.