Передплата 2024 ВЗ

Догляд за газонами — за новими правилами

Виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив європейські правила догляду за міськими насадженнями — клумбами, деревами, газонами

Відтепер у Львові з квітня по жовтень проводитимуть значно менше покосів трави. А на місь­ких квітниках і живоплотах пе­редбачено зменшення кількості однорічних рослин — на проти­вагу багаторічним.

Як повідомила керівниця управління екології та при­родних ресурсів Львівської міської ради Галина Микітчак, документ узгоджений з науко­вим середовищем Львова, гро­мадською екологічною радою, а також з ліцензованими арборис­тами (фахівці з догляду за дере­вами) міжнародної сертифікації.

«Українське законодавство має розмиті вимоги щодо утри­мання зелених насаджень. Ці ж правила сформовані на осно­ві нашого законодавства з вра­хуванням європейських стан­дартів, які не суперечать одні одним, — пояснила чиновниця. — У рішенні виконкому детально розписано усе про утримання зелених насаджень, чітко визна­чено, які зрізи робити, як фор­мувати дерева. Є процедура догляду за молодими й велико­віковими деревами, передбаче­но захист дерев на будівельних майданчиках».

Схожі новини