Передплата 2024 «Добра кухня»

Сі Цзіньпін візьме участь у саміті БРІКС — Reuters

  • 18.08.2023, 13:30
  • 523

Очільник Китаю Сі Цзіньпін візьме участь у зустрічі лідерів БРІКС і відвідає Південно-Африканську Республіку 21−24 серпня

Сі Цзіньпін. Фото з мережі
Сі Цзіньпін. Фото з мережі

Про це повідомляє Reuters із посиланням на китайське МЗС.

Лідери п’яти країн БРІКС — Бразилії, Індії, Китаю, Південної Африки та росії, зустрінуться в Йоганнесбурзі наступного тижня, 22 серпня, щоб обговорити, як перетворити клуб держав, на які припадає чверть світової економіки, в геополітичну силу, здатну кинути виклик домінуванню Заходу.

Журналісти вказують, що важливою темою стане розширення блоку, оскільки останнім часом близько 40 країн офіційно чи неофіційно виявили інтерес приєднання до БРІКС. Серед них Саудівська Аравія, Аргентина та Єгипет.

Очікується, що розширення БРІКС займатиме важливе місце, оскільки близько 40 країн останнім часом виявили інтерес до приєднання до об'єднання країн.

Зазначається, що Китай, який прагне розширити свій геополітичний вплив у боротьбі зі Сполученими Штатами, заявив, що вітає приєднання нових країн до «сім'ї БРІКС». Росія також підтримує розширення, тоді як Бразилія чинить опір цьому, побоюючись, що це може послабити її авторитет.

Схожі новини