Передплата 2024 ВЗ

У шкуродерів викупили 13 лисичок

Для порятунку тварин добродійники зібрали понад 20 тис. грн

Відразу на 13 лисичок — рудих і чорно-бурих — поповнилися наприкінці минулого тижня вольєри Домівки Врятованих Тварин у Львові. Якби не керівник цього зоопритулку Орест Залипський, його соратники і десятки інших друзів природи, про цих тваринок нині уже говорили б у минулому часі…

Ще донедавна лисички жили на при­ватній фермі з вирощування хутрових звірів в одному із сіл Жовківського райо­ну на Львівщині. Доглядали там їх, щоби потім… убити, а їхнє хутро віддати крав­цям для пошиття модних шуб. Така не­доля раніше уже спіткала десятки інших тварин. 28 листопада попрощатися з бі­лим світом мали і ці симпатяги…

Про драматичну історію дізналися львівські ековолонтери — і вирішили вря­тувати 13 приречених заручниць. За кож­ну з них господарі ферми вимагали 1500 грн. Загалом — 19 500 грн. Минула субо­та була крайнім днем торгу.

Такої великої суми в адміністрації До­мівки не знайшлося — всі спонсорські ко­шти ідуть на придбання корму для 250 мешканців цього притулку і на його ре­монт. Орест Залипський через соцмере­жі кинув клич добродійникам. І ті, ошеле­шені запланованою розправою, зробили пожертви. Лисичок викупили у гроше­любних та черствих фермерів.

Передача «товару» відбулася у режимі секретності, ніби у кінодетективі.

«На саму ферму нас не пустили — тва­рин передавали на закинутій будові у лісі, — розповів деталі цього торгу Орест. — Все було дуже законспіровано. Ми пе­реживали, до останнього боялися, що справа зірветься. Але все пройшло до­бре. Ми забрали всіх тваринок».

Викуплених лисиць привезли до Льво­ва, у парк Знесіння, на вул. Довбуша, 24, де і розташована Домівка Врятованих Тварин. Новим прибульцям постелили соломи і тирси в окремому вольєрі. Після перенесеного стресу спали вони як уби­ті. Убивство їм тепер не загрожує.

А залишкові кошти, які переказали до­бродійники, Орест Залипський запро­понував використати для закупівлі кор­му для лисиць. Їх же самих природолюби можуть побачити уже тепер. Як розповів кореспонденту «Високого Замку» Орест, новосели зі звіроферми проходять ка­рантин і чекають на вакцинацію. Їм підби­рають раціон. Поки що лисичок годують собачим кормом, яйцями, курятиною.

Схожі новини