Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Квіти з мила довго не в’януть

квіти з мила гарна альтернатива живим рос­линам

Жителька села Жиричів Ратнівського району Марія Коваль складає букети та різноманітні композиції… з мила.

-Усе почалося на­весні, коли одержала в подарунок мило руч­ної роботи у формі сердечка. Воно настільки сподобалося, що сама почала переглядати в Інтернеті майстер-класи про миловаріння, — розповідає пані Марія.

Свої перші витвори — буке­тик та набір інструментів — ви­готовила братові на день на­родження. Відтоді не покидає справи. Уже й знайшлися за­мовники.

Букети з мила – красиві й довговічні
Букети з мила – красиві й довговічні

Як виявилося, згадані квіти — гарна альтернатива живим рос­линам: не в’януть і тішать при­ємним запахом. А набриднувши в інтер’єрі, стануть хорошим за­собом гігієни.

В активі ентузіастки близько ста букетиків. Чоловікам про­понує мило у формі інструмен­тів (викрутка, плоскогубці, мо­лоток), піци, пивних кухлів. На Великдень виливала «мильні» крашанки, а дітям подобаються сови, ведмедики, трояндочки, жуки, сонечка…

Матеріали молода жінка за­мовляє через Інтернет. До роз­топленої основи додає різні парфумовані ароматизатори (медової дині, кавуна, липового цвіту, вересу, магнолії, лаванди, жасмину, ванільно-фруктові). Також використовує ефірні олії, що вирізняються лікувальни­ми властивостями (обліпихи, оливок, виноградних кісточок тощо), експериментує з фоно­вими відтінками.

Праця приносить аматорці справжнє задоволення. Тож не дивно, що часто засиджується над нею до ночі.

Спочатку Марія Коваль скла­дала мильні букети у звичайні пластикові горщики, потім по­чала власноруч робити гіпсові ємкості (заливала в форми, за­тирала, фарбувала та лакува­ла).

Більшої оригінальності і гар­монійності додає декоруван­ня мішковиною, різноманітне оздоблення.

Леся Грінчук для газети «Добрий господар»

Схожі новини