Передплата 2024 «Добра кухня»

Лідера львівського «Правого сектора» допитають у справі про вбивство Познякова

  • 23.01.2018, 11:00
  • 371.5K

Бобанич стверджує, що не був знайомим з водієм з Blablacar Позняковим, тому не вимагав у нього грошей.

Лідеру «Правого сектора» на Львівщині Тарасу Бобаничу («Хаммер») вручили повістку на допит до ГПУ у справі про вбивство у 2016 році 25-річного водія Blablacar Тараса Познякова зі Львова.

Про це повідомляє «Правий сектор» Львівщини на своїй сторінці у Facebook.

Бобаничу вручили повістку ще 17 січня. Слідчі з ГПУ прийшли у квартиру, де він раніше жив, та сказали власниці, що мають ордер на обшук. Власниця квартири зв’язалась з Бобаничем та повідомила йому про це.

Слідчі сказали Бобаничу, що він буде опитаний як свідок у справі про зникнення та вбивство Познякова.

«Слідчий ставив питання з приводу того, чи був знайомий «Хаммер» з потерпілим Тарасом Позняковим та ще з рядом невідомих осіб. Почувши заперечувальну відповідь, слідчий заявив що: «за відомостями слідства саме ви зустрічалися з Тарасом Позняковим і вимагали в нього 000», - йдеться в повідомленні.

Бобанич стверджує, що не був знайомим з Позняковим, тому не вимагав у нього жодних грошей. Також слідчі запитували з приводу підозрюваних у цій справі. «Хаммер» був особисто знайомий з одним із підозрюваних (позивний Лука), але, як стверджує, останній раз вони зустрічалися ще в серпні 2015 року в зоні АТО.

«З «Лукою» востаннє я перетинався в серпні 2015 року, в зоні АТО. Про теперішнє його місцеперебування мені не відомо! Намагання слідчих Генпрокуратури «прив'язати» мене до цієї справи розцінюю як відчай (оскільки слідство йде вже тривалий час) та політичну розправу режиму за мою громадську діяльність та націоналістичну позицію!» – наголосив Бобанич.

Йому вручили повістку зявитися на допит в ГПУ 6 лютого.

Імовірного вбuвцю водія BlaBlaCar оголосили в розшук

Поліція Київської області розшукує підозрюваного у вбuвстві водія BlaBlaCar Тараса Познякова – Кінгісеппа Луана Миколайовича (23.03.1991 рік народження).

Відповідна інформація з’явилася на офіційній Facebook-сторінці МВС України, передає 24 канал.

“Кінгісепп підозрюється у вчинені крuмінальних правопорушень, передбачених п.п. 6, 12 ч. 2 ст. 115 (Умuсне вбuвство), ч. 3 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом), ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі збрoєю, бойoвими припасами або вибyховими речовинами) Кримінального кодексу України”,— розповідають правоохоронці.

Крім того, у поліції наголошують, що “Лука” (його позивний) може мати з собою вогнепальну зброю, а також добре володіє як холодною зброєю, так і навиками рукопашного бою.

“Правоохоронці звертаються до всіх, хто володіє будь якою інформацією щодо місцезнаходження розшукуваного злoвмисника, повідомити до поліції за номером телефону +380442716002 або 102. Анонімність гарантується”, — додали у пре-службі МВС.

Суд у справі Познякова: обвинувачений шокував батьків хлопця цинічними запитаннями

У Києві на першому судовому засіданні у справі Тараса Познякова обвинувачений у викраденні львів'янина Дмитро Голуб влаштував цинічний "допит" батьків хлопця.

Про це повідомляють "Надзвичайні новини".

Зокрема, Голуб запитав у батька Познякова: "Чи впевпені ви, что ваш син Тарас помер. Чи не чекаєте ви з дружиною на його повернення?".

А потім заявив: "Якщо він (батько Познякова) впевнений, що син мертвий, то чому відправляються молебні за його повернення".

Мати Тараса Познякова Ольга Король написала у соцмережі Facebook, що Дмитро Голуб прийшов до суду дуже підготовленим.

"Мав при собі з десяток листів із запитаннями до нас з батьком", - повідомила Король.

Як повідомляють "Вести", сам Голуб не коментує свою роль у справі про викрадення Познякова, користуючись правом не свідчити проти себе.

Зазначимо, що справу почали слухати з трьома присяжними. Двоє жінок і чоловік - звичайні жителі Києво-Святошинського району. Перед судом їм дали ознайомитися з матеріалами справи.

До зали суду як слухачі прийшли кілька бійців "Правого сектору" і "Айдара".

"Справа резонансна, а підсудний представляється бійцем "ПС". Але він не воював, тільки пройшов підготовку, красувався зі зброєю. В "ПС", де він перебував під ім'ям Віктора Пилипчука, від нього відмовилися", - розповів один з активістів.

Родина та друзі Тараса Познякова попросили всіх молитися за хлопця

“Очікуємо дива”: знайомі Тараса Познякова попросили всіх молитися за хлопця

Друзі львів’янина Тараса Познякова, який пропав без вісті в квітні 2016 року під час поїздки до Києва, в соцмережі вітають його з днем ​​народження і пишуть оптимістичні пости з надією, що хлопця знайдуть.

Зокрема, відповідне повідомлення з’явилося на сторінці волонтера Емми Шиманович в Facebook. “Перший день народження (15 березня. — Ред.) В невідомості і тиші. Його досі не знайшли. Не покидаючи віри і в очікуванні дива: батько, мати, родичі, друзі — чекають, шукають, моляться … Менше ніж через місяць буде рік, як його немає вдома. найжахливіший рік життя для його родини “, — написала Шиманович.

Вона попросила всіх небайдужих людей помолитися за те, щоб Тарас Позняков знайшовся. “Це так страшно. Жити в невіданні. Я прошу всіх, хто прочитає цей пост, помоліться за раба Божого Тараса — нехай він знайдеться. Нехай Бог змилувався над ним і його батьками”, — підкреслила волонтер.

Батьківський розпач: Мати Тараса Познякова через соцмережі звернулася до матері вбивці її сина

Мама зниклого в квітні львів’янина Тараса Познякова через соцмережі звернулася до матері обвинуваченого у викраденні її сина Дмитра Голуба.

Його підозрюють у вбивстві заради автомобіля, тіло Тараса досі не знайшли.

Прошу всіх небайдужих людей зробити максимальний перепост !!!!

3 лютого, було судове засідання по справі відносно нашого синочка.. Всім, хто молиться за повернення нашого Тараса і підтримує нас, а також хто просто цікавиться нашою справою, хочу сказати, що мені раптом стало дуже шкода… Шкода особу, яка сиділа в клітці, нехай це євро клітка, але це суті не міняє… Тому…..!!!!

Я хочу зробити звернення через соціальні мережі до сім’ї, а перш за все до матері цієї особи, яка сидить в клітці на відео, а також є на фото , які я опубліковую.

Шановна МАМА Дмитра Голуба!

Я не знаю як вас звати та точно не знаю як називається ваш син…

По справі відносно мого сина, Познякова Тараса, його звати Дмитро Голуб…

Також він називав себе Віктором Пилипчуком та має ще один паспорт цієї людини?!, ….ще…він Тоф ( тихо океанский флот.., так розшифровується його ця кличка, напевно, ставив високу планку, але ….) …Яке ім’я ви давали йому при хрещенні не знаю….

Але точно знаю, що як мама ви хотіли щоб ваші діти зросли здоровими та щасливими, а їх у вас троє ! А також, як кожна мама, ви хотіли гордитися ними!

Подивіться як виглядає ваш старший син сьогодні! Це глибоко нещаслива людина… Я вас прошу, благаю вас, допоможіть нам знайти нашого сина та спасіть свого сина!!! Ваш син, як і мій, потребує материнської допомоги!!!!!

Ваш син боїться, він опускає очі при погляді людей, він проявляє агресію, він просто виходить із себе при об’єктивах камер ( подивіться відео ictv “Надзвичайні новини” від 13 січня 2017року), бо його внутрішній стан не дає йому спокійно жити!!! Він всього боїться, а перш за все боїться, щоб Ви, його МАМА, бачили його таким!!! Щоб ви бачили його в суді в клітці чи за ґратами ! … Не знаю, що привело вашого сина до такого стану, чи то психічні розлади , чи матеріальні труднощі зламали його духовність, але у ваших руках не допустити його повного морального знищення !!!!!

А ще ви знаєте про найвищий суд — суд Божий !!! Благаю вас, не допустіть того, що неможливо буде повернути! Господь Бог Милостивий, він простить всіх, хто є щирий у своєму розкаянні та допомагає іншим!!!!

P.s. На фото, які я знайшла у соціальних мережах, ваша сім’я виглядає дуже гарною! Наша сім’я до 04 квітня минулого року, поки у нашому житті не з’явився ваш син, була дуже щасливою… Ще раз прошу Вас, не залишайтеся байдужою, пропоную Вам не боятися зустрічі зі мною та відверто поговорити віч на віч як мами! А нам є про що говорити!!!!!

З’явились нові подробиці скандального вбивства Тараса Познякова

Відтоді, як зник 25-річний львів’янин Тарас Позняков, його родина не припиняла пошуків. «Більше 9 місяців я шукаю. Я обов’язково сина знайду», — каже батько зниклого Олександр Позняков.

Молодий хлопець через популярний інтернет-сервіс узяв двох пасажирів, але дорогою до столиці безслідно зник разом зі своїм автомобілем. Згодом його знайшли, а сліди крові в автомобілі засвідчили, що власника вбили. В розшук оголосили двох колишніх бійців «Правого сектора» — 26-річного росіянина Луана Кінгісепа та 36-річого Дмитра Голуба з Чернівців, якого поліцейським вдалося схопити наприкінці літа.

Тепер чоловік на лаві підсудних. До зали суду він заходив із термосом, а побачивши відеокамеру, почав погрожувати журналістам «Надзвичайних новин».

«Я зараз зламаю вам цю відеокамеру і ваше обличчя», — сказав підсудний Дмитро Голуб. Підозрюваний просить суд вивести його із зали, бо не хоче, аби його знімали. Однак, коли судді відповідають відмовою, чоловік жбурляє у їхній бік той самий термос із чаєм, цим самим, досягнувши свого: його таки вивели із зали судових засідань та продовжили засідання вже без нього. Дмитра Голуба підозрюють одразу в п’ятьох злочинах, серед яких вбивство, розбійництво, незаконне поводження зі зброєю та підробка документів.

Чоловік довго жив під чужим іменем — Віктор Пилипчук. Це людина, яка теж зникла за загадкових обставин. Слідство дотримується версії, що Тараса Познякова вбили, аби забрати його машину. Але підсудний мовчить про те, де тепер сам водій автомобіля.

«Як я можу вірити, як тато за свого сина, що його немає. Знаєте, є така розмова: якщо мої вуха чують, а очі не бачать, то я ніколи цьому не повірю», — каже батько зниклого.

Вийти на слід іншого підозрюваного слідству поки не вдалося. Є інформація, що він переховується десь на Закарпатті, під прикриттям «Сонечка» — колишнього підрозділу «Правого сектора».

Нагадаємо, 4 квітня минулого року на сервісі «BlaBlaCar» Тарас Позняков домовився взяти двох клієнтів по дорозі до Києва. У цей же день о 12 годині дня біля селища Бобриця під Києвом зв’язок із ним обірвався. Наступного дня на пошуки Тараса кинулися рідні, волонтери та поліція. Машину знайшли тільки 12 квітня в одному з гаражів на околиці Києва. Активісти в соцмережах повідомляли, що в знайденій машині Познякова було простріляне заднє сидіння, виявлені кулі і сліди крові.

Джерело: Intermarium

Нові подробиці у справі зникнення Тараса Познякова: викрадачі переховувалися в квартирі Віри Брежнєвої

Вісім місяців тривають пошуки львів’янина Тараса Познякова, який зник ще 4 квітня, дорогою зі Львова до Києва, взявши у свою машину попутників через відомий Інтернет-сервіс. Ця справа стала найбільш резонансною у цьому році.

Пізніше правоохоронці знайшли “Ауді” Тараса зі слідами крові та від куль, і встановили його пасажирів — “правосекторівців” Дмитра Голуба (позивний “Тоф”) та Луана Кінгісеппа (“Лука”). “Тофа” затримали, зараз він у столичному СІЗО і його судитимуть вже за п’ятьма статтями — умисне вбивство, незаконне заволодіння автомобілем, зберігання зброї, підробка документів та хуліганство (під час засідання 30 вересня Голуб жбурнув у суддю дошку від лавки просто у залі суду, розбивши підвісний телевізор), повідомляють “Вести”.

Адвокат Дмитра Голуба всіляко намагається витягнути свого підзахисного із в’язниці — навіть подавав апеляцію, аби йому пом’якшили міру запобіжного заходу, бо, мовляв, в нього хороша характеристика. Не допомогло, суд залишив усе без змін. Сам Голуб своєї вини не визнає. Але слідчі мають докази, що він не один раз потрапляв у камери відео нагляду під час поїздки на “Ауді” з Тарасом Позняковим.

Окрім того, як виявилося, розбоями та нелегальним автобізнесом Голуб займається щонайменше 14 років. Почав ще у Чернівецькій області, звідки він родом. Понад 10 років жив там під чужим прізвищем — Віктор Пилипчук, людини, яка давно зникла за загадкових обставин. Один з родичів Голуба працював в тамтешній міліції. Там була добре налагоджена схема: з Румунії приганяли іномарку, в місцевих гаражах її за кілька годин розбирали на запчастини або перебивали номери. Аналогічно машини переправляли і в Румунію.

Коли почалася війна на сході, Голуб переніс свій “бізнес” на Донбас — в одному із колишніх дитячих таборів в Маріуполі облаштували базу, де регулярно викрадали та “віджимали” автівки. Про це в поліції є заяви місцевих бізнесменів та фермерів, котрі постраждали від діяльності банди “Тофа”.

Напавши на Тараса, “Тоф” та “Лука” приїхали в Київ на його машині. Потім заховали іномарку в гаражному кооперативі “Темп-2” в Новосілках під Києвом. А самі звернулися по допомогу до одного із друзів “Тофа”, той працював у клінінговій компанії — прибирав елітні квартири. В одній із них, на вулиці Десятинній, він і заховав викрадачів львів’янина. Ця квартира належала відомій співачці, якої на той момент не було вдома, і вона про все, звичайно ж, не знала. Журналісти “Вестей” з реєстру майнових прав дізналися, що мова йде про квартиру Віри Брежнєвої.

Там злочинці переховувалися кілька днів, поки їх шукали по всій Україні. Врешті, їх місце знаходження встановили і провели спецоперацію із захоплення, але “Тоф” і “Лука” втекли по водостічній трубі. “Мабуть, попередили”, — розповіло джерело в правоохоронних органах. А пізніше з цієї квартири вилучали речі, кинуті втікачами.

Затримали Дмитра Голуба лише 4 серпня, на Хмельниччині. Кінгісепп переховується досі — у поліції припускають, що на Закарпатті.

Стало відомо, де ховається підозрюваний у вбивстві Познякова

25-річний Луан Кінгісепп (позивний "Лука") ховається на Закарпатті.

Про це редакції "Страна" повідомили у правоохоронних органах.

Підозрюваного у вбивстві Познякова переховує колишній загін "Правого сектора" "Сонечко" у Мукачево. За словами правоохоронців, Кінгісепп перебрався до Мукачевого після того, як довгий час ховався у Львові.

Підозрюваний у вбивстві Тараса Познякова зізнався тільки у викраденні машини

Дмитро Голуб, затриманий днями за підозрою у вбивстві Тараса Познякова зі Львова та заволодінні його автомобілем, зізнався тільки у викраденні машини.

Про це пише «Сегодня».

Як повідомляє видання, під час засідання Києво-Святошинського районного суду щодо обрання запобіжного заходу підозрюваний поводився спокійно. Зі звинуваченнями прокурора у викраденні автомобіля Познякова він погодився, але в скоєнні вбивства не зізнався. Правоохоронці сподіваються, що тіло Познякова незабаром вдасться знайти, а також вийти на слід другого підозрюваного - Луана Кінгісеппа.

Троян розповів про деталі "справи BlaBlaCar"

Заступник глави Нацполіціі Вадим Троян розповів про деталі затримання підозрюваних у справі "BlaBlaCar".

Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України.

"Одного з підозрюваних — Дмитра Голуба — затримали оперативники Головного управління Національної поліції у Київській області. За рішенням суду затриманий перебуває під вартою до 2 жовтня 2016 року. Інший зловмисник — Кінгісепп Луан Миколайович, уродженець Російської Федерації, більш відомий на прізвисько "Лука", — наразі перебуває у міжнародному розшуку Інтерпол", - заявив Троян.

За його словами, обом підозрюваним інкримінується причетність до умисного вбивства, незаконного заволодіння транспортним засобом та незаконне поводження зі зброєю.

"Наразі Голуб доставлений до Києва. Щодо нього проведена низка оперативних заходів. Зараз проводимо із ним відповідні заходи, щоб встановити місце поховання Тараса Познякова", - зазначив Троян.

Екс-бійця «Правого сектора» арештували за підозрою у вбивстві водія BlaBlaCar Познякова

Колишній боєць «Правого сектора» Дмитро Голуб з позивним «Тоф» заарештований судом на два місяці за підозрою у вбивстві львів'янина Тараса Познякова, який виїхав зі Львова до Києва, взявши попутників через онлайн-сервіс BlaBlacar і зник 4 квітня.

Позняков не перший?! Голуб жив під іменем чоловіка, який зник при загадкових обставинах

Про це повідомила голова Національної поліції України Хатія Деканоідзе, передає Громадське.

Як зазначила вона, Голуба затримали напередодні у Хмельницькій області.

«Його підозрюють у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених пунктами 6 і 12 частини 2 ст. 115 «умисне вбивство», ч. 3 ст. 289 «незаконне заволодіння транспортним засобом» та ч. 1 ст. 263 «незаконне поводження зі зброєю» Кримінального кодексу України», - повідомила Деканоідзе.

За даними видання, Голуб реєструвався на сайті BlaBlaCar і зв'язувався з Тарасом Позняковим з аккаунта вигаданої дівчини. Це вдалося з'ясувати після того, як в будинку Голуба був виявлений його ноутбук під час обшуку.

Підозрюваних у викраденні водія BlaBlaCar помітили жителі зони АТО

Підозрюваних у викраденні львів'янина Тараса Познякова помітили в районах Нової Каховки, Широкіно та Авдіївки.Місцеві жителі обривають телефони відділень поліції з повідомленнями, що бачили двох чоловіків, дуже схожих на Луана Кингисеппа (позивний "Лука") і Дмитра Голуба (позивний "Тоф"), пишуть "Вести" з посиланням на джерела в поліції.

"З такою інформацією люди зверталися в поліцію. Їх фото розійшлися в Мережі, люди повідомляли, що впізнали розшукуваних", — повідомило журналістам джерело.

Цю інформацію підтвердили і добровольці, які зараз стоять недалеко від передової.

"Знаємо, що Тофа і Луку бачили під Авдіївка. Не виключено, що вони можуть бути і південніше. На передовій їх немає. Зараз у "Правому секторі" на них дуже злі за те, що вони творять злочини на мирній території. Вони б самі їх здали. В ПС ніхто не сумнівається, що в історії з BlaBlaCar замішані саме вони, оскільки вони і раніше цим займалися", — повідомив боєць одного з підрозділів.

Тараса Познякова знайшли

Одне з українських видань розповсюдило інформацію, що тіло зниклого 25-річного львів'янина Тараса Познякова знайшли біля Києва.

Поки що додаткової інформації не має, передає korupciya.com.

За негласною версією правоохоронців, Тараса Познякова могли вбити заради автомобіля.

«Страна» з'ясувала нові подробиці зникнення львів'янина Тараса Познякова — водія BlaBlaCar. Як повідомили джерела в правоохоронних органах, згідно з оперативною інформацією, Тарас Позняков був убитий за попередньою змовою двома злочинцями, які вирішили забрати автомобіль.

«Імена обох злочинців уже відомі, оперативники йдуть по їхніх слідах — ті ховаються. Обидва озброєні і мають навички володіння стрілецькою зброєю, оскільки раніше були в складі одного з радикально-націоналістичних добровольчих батальйонів і воювали в зоні АТО», — говорить джерело.

"Той, хто домовився з Тарасом на спільну поїздку через сайт BlaBlaCar, був на зв'язку з двома вбивцями, — додає співрозмовник. — Він тримав з ними зв'язок і потім у потрібному місці просто вийшов і пішов. А двоє злочинців вбили Тараса і викрали машину ".

Поліція не підтверджує вбивство водія BlaBlaCar

У Національній поліції поки що не можуть підтвердити інформацію про вбивство 25-річного львів'янина Тараса Познякова.

Про це заявив у прямому ефірі телеканалу “112” речник ГУ Нацполіції в Київській області Микола Жукович.

"Ми не підтверджуємо цю інформацію про те, що він (Тарас Позняков. - Ред.) може бути вбитий”, - сказав Жукович.

За його словами, слідчо-оперативна група продовжує пошуки підозрюваних і самого Познякова.

“Версії слідства не змінилися - це те, що вони захотіли заволодіти автомобілем”, - підкреслив Жукович.

Тараса Познякова вбили з пістолета ТТ

Попутники з BlaBlaCar вбили водія 4 квітня між селами Шевченкове і Бобриця.

Зниклий два місяці тому 25-річний львів'янин Тарас Позняков убитий. Про це «Вістям» стало відомо з матеріалів справи, які опинилися в розпорядженні редакції.

Зокрема, там йдеться, що стріляв в хлопця один з підозрюваних, Луан Кингисепп, який сидів поруч з водієм. Він тричі вистрілив з пістолета ТТ в груди і область живота Тараса. За даними слідства, хлопець загинув на місці, а після цього його тіло злочинці переклали на підлогу в салоні ззаду.

Також слідство встановило, що своїх пасажирів він знайшов на сервісі BlaBlaCar (раніше поліція це спростовувала). Відомо, що лиходії листувалися з ним з с. Тарасівка під Києвом під вигаданими іменами. Своїх пасажирів Тарас віз зі Львова, куди вони за день до цього спеціально приїхали з Києва зі зброєю.

Другого пасажира (Дмитра Голуба) вдалося встановити завдяки тому, що Audi A6 зупинялася заправлятися в с. Колодінка Рівненській області (на трасі Чоп - Київ). Там він виходив з машини прогулятися.

Саме вбивство сталося 4 квітня між селами Шевченкове і Бобриця під Києвом в проміжку між 11:48 і 12:05. Бандити намагалися погрозами змусити хлопця зупинитися і вийти з машини. Хлопець відмовився, зав'язалася бійка, в якій прозвучали постріли.

«Стріляв Луан Кингисепп, не виходячи з салону. Від отриманих тілесних ушкоджень власник машини загинув на місці злочину» , - сказано в матеріалах справи. Де тіло, до сих пір не встановлено.

Офіційно в поліції Київської області не говорять про отримані результати експертиз. «В даний момент ми зайняті пошуками підозрюваних і водія Audi. Що з ним, ми не знаємо», - каже речник поліції Київської області Микола Жукович.

Батьки ж Тараса не втрачають надію. «Синку, ми чекаємо від тебе дзвінка! Не перестаємо шукати тебе і дякуємо всім, хто робить це з нами», - написала його мама в Фейсбуці.

У поліції пояснили, чому підозрюваних у викраденні водія Blablacar шукає Інтерпол

Двом підозрюваним у викраденні Тараса Познякова інкримінують умисне вбивство.

Про це у коментарі Укрінформу повідомив прес-секретар ГУ Національної поліції Київської області Микола Жукович.

"Ця стаття була інкримінована відразу після того, як звернулися батьки до поліції стосовно того, що їх син зник. Одразу тоді було відкрито за ст. 115 Кримінального кодексу України провадження і велося розслідування. Ми зараз їх (підозрюваних. - Ред.) розшукуємо за цією тяжкою статтею", - сказав Жукович.

Він також додав, що Інтерпол оголосив Голуба та Кінгісеппа в міжнародний розшук на прохання слідчого: "Те, що підозрювані оголошені в розшук по лінії Інтерполу - це прерогатива слідчого. Він вважає, що для того, щоб розширити коло пошуків не тільки в Україні, але, можливо, й в інших країнах, були подані документи на оголошення підозрюваних через базу Інтерполу. Інтерпол розглянув, підтвердив та розмістив інформацію про підозрюваних на власному сайті".

Жукович зазначив, що пошуки Тараса та підозрюваних у його зникненні тривають і досі.

"Тривають слідчо-оперативні та розшукові заходи щодо встановлення (місця перебування. - Ред.) самого Тараса Познякова та підозрюваних, які вчинили на нього напад і забрали його автомобіль", - зазначив Жукович.

За його словами, інформація про можливе перебування підозрюваних на території проведення антитерористичної операції на сході України була в орієнтуванні для громадян.

Інтерпол оголосив у розшук підозрюваних у викраденні Тараса Познякова

Інтерпол оголосив у розшук підозрюваних у викраденні 25-річного львів'янина Тараса Познакова.

Про це йдеться на офіційному сайті Інтерполу.

Пошуки зниклого Тараса Познякова тривають

Станом на сьогодні, 16 травня, місце перебування Тараса Познякова невідоме, водночас у поліції схильні вважати, що хлопець мертвий.

Рідні Тараса Познякова обурені заявами про його загибель

З часу зникнення секретаря львівського суду, 25-річного Тараса Познякова, пройшло вже 37 днів.

До цих пір інформації про те, де він може перебувати — немає. Але пошуки не припиняються — зниклий водій оголошений у всеукраїнський розшук, передає intermarium.com.ua.

“Убили? Тоді дайте мені тіло. Для таких висловлювань повинні бути підстави, — розповів батько зниклого водія Олександра Познякова. — Тіла не знайшли. Я не довіряю словами начальника прес-центру поліції. Якщо дитину вбили, дайте тіло, а якщо ні — то покажіть, де він знаходиться. Сьогодні 37 днів, як зникла дитина. За 37 днів уже все що завгодно можна було знайти, у нас не така велика країна. Не вірю цим розмовам, коментарів, непідтвердженими фактами “.

Батько Тараса Познякова і зараз разом з друзями, родичами і волонтерами продовжує самостійно шукати сина, відправляючись в усі місця, де може бути будь-яка інформація про нього.

“Я не можу оцінити життя своєї дитини, ніхто цього не може оцінити, — продовжує Олександр Позняков. — Я свого сина знайду, чого б мені це не коштувало “.

У прес-службі Київської області кажуть, що кримінальне провадження відкрито за п.6 ч.2 ст.115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України за фактом безвісти зниклого жителя Львова 25-річного Тараса Познякова. Такі справа відкривають практично завжди, коли людину не можуть знайти.

“Ми труп Тараса Познякова не знайшли. Але і не встановили місце, де він міг би знаходиться живим. Стверджувати, що він мертвий у нас немає підстав. Розслідування триває. Частково те, що писали раніше в ЗМІ з приводу крові, слідів стрільби, розбитого вікна в автомобілі — правда. Але що конкретно там правдиво — ми не можемо сказати. Якби ми знали, де підозрювані можуть бути — ми вже влаштували б засідку і затримали їх “, -заявили в прес-службі поліції в Київській області.

З'явилися нові деталі про підозрюваних у злочині

Під час розслідування кримінального провадження по факту безвісти зниклого Тараса Познякова, правоохоронці встановили двох підозрюваних осіб.

Як повідомляє прес-служба ГУ НП у Київській області, ними виявилися 36-річний Дмитро Голуб, житель Чернівців та 25-річний Луан Кінгісепп, громадянин Росії, які оголошені у державний розшук.

Встановлено, що 4 квітня Тарас Позняков на власному авто "Ауді А-6" виїхав зі Львова до столиці. По дорозі погодився підвезти до Києва двох осіб, які представилися учасниками АТО, але до міста він не доїхав і зник разом зі своїм автомобілем. На даний час його місцезнаходження невідоме.

Під час проведення оперативно-розшукових заходів працівники поліції встановили, що до скоєння умисного вбивства з метою заволодіння автомобілем "Ауді А-6" можуть бути причетні дві особи.

Голуб Дмитро Вікторович, 18.11.1979 року народження, позивний "Тоф", уродженець Російської Федерації, житель Чернівців, який перебуває у розшуку за пограбування.

Кінгісепп Луан Миколайович, 23.03.1991 року народження, позивний "Лука", уродженець та громадянин РФ, житель Макіївки, Донецької області.

Розшукувані можуть переховуватись у зоні АТО. Вони добре володіють вогнепальною і холодною зброєю, навиками рукопашного бою, можуть бути озброєними та небезпечними, попереджають у поліції.

Всіх, кому відоме місцеперебування підозрюваних осіб, просять повідомляти за номерами телефонів: (044) 271-63-64, (044) 271-60-02, 097-225-60-90, або 102, гарантуючи грошову винагороду та анонімність.

Хатія Деканоїдзе дасть прес-конференцію щодо зникнення Тараса Познякова

Голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе дасть прес-конференцію щодо зникнення Тараса Познякова.

Про це сьогодні, 6 травня, в коментарі для Гал-інфо повідомив речник ГУНП у Київській області Микола Жукович.

Микола Жукович зазначив, що на наступному тижні Хатія Деканоїдзе проведе прес-конференцію щодо резонансного випадку зникнення 25-річного львів'янина Тараса Познякова, однак точної дати поки невідомо.

Як писало Гал-інфо вчора, сьогодні, 6 травня, у поліції мали б оголосити у розшук двох підозрюваних у викраденні львів'янина, однак речник ГУ НП у Київській області, зазначив, що не може відповісти на це питання, ні підтвердити, ні спростувати.

Також Микола Жукович сказав, що у поліції схильні вважати, що Тарас Позняков мертвий.

Пошук Тараса Познякова проходить у суворій секретності

4 травня минув місяць з початку пошуків зниклого львів’янина Тараса Познякова.

У Національній поліції Київської області заявляють, що пошуки зниклого хлопця тривають і досі.

Як писав «Вголос», за фактом зникнення Тараса Познякова відкрито кримінальне провадження за статтею 115 Кримінального кодексу — умисне вбивство з позначкою «зникнення людини».

Волонтерка Емма Шиманович на своїй сторінці у «Facebook» закликала поширювати фото зниклого хлопця в соціальних мережах, адже й волонтери, і батьки Тараса вірять, що хлопець живий.

«Будь ласка, не думайте, що якщо немає в мережі новин, то пошуки зниклого Тараса припинилися і більше не потрібна Ваша допомога. Як і раніше, важлива будь-яка інформація про хлопця. Час іде, але пошуки тривають теж. Майже щодня я і друзі Тараса зідзвонюємося з батьком, на жаль, у нас поки що немає хороших новин. Батькам дуже важко зараз жити в невідомості. Їм дуже потрібна підтримка, навіть від незнайомих раніше людей. Слідчі органи ведуть розслідування в суворій секретності», — написала волонтерка.

Мати Тараса Познякова Ольга у «Facebook» поширила звернення до всіх небайдужих з подякою за сприяння у пошуках сина.

«У ці Величні Дні Воскресіння Христового ми з татом щиро вдячні всім, хто молиться разом з нами, пропонує допомогу, прикладає всі можливі засоби для знайдення нашого синочка, висловлює слова підтримки та має непохитну надію на повернення нашого Тараса неушкодженим до рідної домівки! Нехай Господь Бог оберігає вас та ваші родини», — написала Ольга Король.

Опубліковано список речей, знайдених в "Ауді" Тараса Познякова

Як стало відомо журналістам «Вістей», в багажнику було знайдено «рідні» номери машини.

Також, під час обшуку там виявили відрізок ременя безпеки переднього пасажирського сидіння, зелену термо-сумку і забруднені брудом «берці» разом зі шкарпетками. Крім того, в салоні знайшли два пакетики «Фармацитрон», 7 дисків, вологу серветку для автомобіля і сонцезахисні окуляри.

На задньому сидінні був мобільний телефон «Нокіа» з зарядним пристроєм, там же лежало дзеркало заднього виду. Під водійським кріслом знайшли недопалок «Sobranie White», відкриту шоколадку «Світоч» та металеву чашку.

Майже всі гумові килимки в авто були забруднені брудом і землею. А килимок під заднім пасажирським сидінням (відразу за водієм) — з пошкодженням у вигляді отвору. Там же знайшли предмет ззовні схожий на кулю (його відправили на експертизу).

У справі про зникнення Познякова є кілька версій, в тому числі — і версія про викрадення. На сьогодні є двоє підозрюваних. Перший підозрюваний громадянин РФ Луан Кингисепп (позивний «Лука»), він є бійцем загону «Сонечко». Другий підозрюваний, причетний до зникнення львів’янина — Дмитро Голуб (позивний «Тоф», житель Чернівецької області).

Батько Тараса Познякова обіцяє щедро винагородити тих, хто допоможе знайти його сина

Відповідне звернення розмістила у себе на сторінці у Facebook київська волонтерка Емма Шиманович.

"Шановні співгромадяни! Благаю Вас допомогти розшукати мою єдину дитину Тараса, який пропав 4 квітня 2016 року. Життя мого синочка безцінне, тому обіцяю щедро винагородити тих, хто допоможе його знайти!

Телефонувати: +38067 670 27 25, +38067 353 44 22 Олександр. Конфіденційність гарантую!", - йдеться в повідомленні.

У поліції не підтвердили заяву Москаля про те, що обидва підозрювані у справі BlaBlaCar - з "Правого сектору"

За словами Голови Закарпатської обладміністрації, вони входили в "спецпідрозділ" "Сонечко", який брав участь у стрілянині в Мукачеві 11 липня минулого року

Голова Закарпатської обладміністрації Геннадій Москаль заявив, що обидва попутники зниклого львів'янина Тараса Познякова - з "Правого сектору", й обидва замішані в подіях «мукачівської стрілянини».

Про це йдеться у повідомленні офіційний сайт Геннадія Москаля.

"Особи, яких розшукують у зв'язку зі зникненням Тараса Познякова з BlaBlaCar, є представниками "Правого сектору". Якщо точніше, то вони входили в "спецпідрозділ" "Сонечко", який брав участь у стрілянині в Мукачеві 11 липня минулого року. Один із них - громадянин Росії Луан Кінгісепп (позивний Лука), а другий — Дмитро Голуб (позивний Тоф), мешканець Чернівецької області", - заявив Москаль.

На його думку, теперішній злочин стосовно Познякова є фактично відлунням мукачівських подій, а також результатом бездіяльності правоохоронних органів.

Москаль також додав: "Правоохоронці не захотіли затримати й притягнути до кримінальної відповідальності фейкового комбата Романа Стойку (позивний Чесний), хоча всім відомо його місцезнаходження. І не розшукують інших представників "Правого сектору", які причетні до стрілянини в Мукачеві. Безкарність злочинців і бездіяльність правоохоронних органів породжує нові злочини - це давно всім відома аксіома".

У поліції кореспондентові 5.ua спочатку повідомили, що таку заяву Геннадія Москаля коментувати не будуть, але потім начальник прес-служби ГУ Нацполіції України в Київській області Микола Жукович повідомив 5.ua: "У правоохоронців такої інформації (про "Правий сектор" - Ред.) немає, натомість є декілька підозрюваних, які не мають стосунку до батальйонів".

Як повідомляв 5.ua, 18 квітня 2016 року в поліції прокоментували останню інформацію ЗМІ щодо зниклого львів'янина, який скористався BlaBlaCar. Нагадаємо, 5 квітня 2016 року львів'янин Тарас Позняков зник дорогою до Києва. Хлопець взяв попутників через популярний сервіс BlaBlaCar, але до столиці так і не доїхав. Згодом у соцмережах опублікували імовірну схему маршруту зниклого Тараса Познякова.

"Правий сектор" відреагував на звинувачення Москаля у викраденні водія "блаблакар"

Голова Закарпатської обладміністрації Геннадій Москаль ще з самого початку існування організації "Правий сектор" обмовляв її

Про це повідомив прес-секретар "Правого сектору" Артем Скоропадський, передає InfoResist.

"Першу людину, на яку вказує Москаль, я не знаю. Але Луана Кінгісепп, громадянина РФ - я знаю. Він приїхав на Майдан, а після того, як впав режим Януковича, воював на Донбасі разом з нами. Про нього дуже добре відгукувалися бійці: сильний і сміливий. Але ще в 2014 році він відійшов від нас і що весь цей час з ним відбувалося, я не знаю. Кажуть, що він відійшов до Закарпатського відділення ПС", - пояснив Скоропадський.

Він також зазначив, що своєю заявою Москаль відкриває таємницю слідства.

"Якщо є дійсно докази і факти - нехай несуть їх в ГПУ або поліцію", - додав він.

Геннадій Москаль: "Обидва попутники Тараса Познякова - з «Правого сектору»"

Голова Закарпатської обладміністрації Геннадій Москаль заявив, що обидва попутники зниклого львів’янина Тараса Познякова - з «Правого сектору», й обидва замішані в подіях «мукачівської стрілянини».

Про це повідомляє офіційний сайт Москаля.

«Особи, яких розшукують у зв’язку зі зникненням Тараса Познякова з BlaBlaCar, є представниками «Правого сектору». Якщо точніше, то вони