Передплата 2024 ВЗ

З фестивалю – на коні

Поїхав додому Василь Лендьєл, переможець конкурсу на краще домашнє вино

Уже 18-ий рік поспіль Мукачеве збирає виноробів на фестиваль домашнього вина “Червене вино”. Закарпатські винороби пропонують скуштувати й придбати їхню домашню продукцію. Цього року до закарпатців долучилися й винярі з Угорщини.

Дехто з учасників брав участь у конкурсі на краще вино вперше, однак більшість з них — постійні учасники хмільного форуму. А дехто ще й неодноразовий переможець. Скажімо, Олександр Ковач із Ужгородського району участь у фестивалі бере вже дванадцятий рік поспіль. Тричі його визнавали найкращим виноробом. Цьогоріч він привіз дванадцять різновидів домашнього вина — червоне, біле, рожеве, сухе і солодке.

На фестивалі за пляшку домашнього напою винороби в середньому просили від тридцяти гривень. Найдорожче вино — 110 гривень за літр було в Івана Івановича з Берегівщини. Пан Іван переконував, усі його напої ексклюзивні.

Крім вина, на святі пропонували скуштувати і традиційні закарпатські страви — бограч, гуляш, смаженого кабана. Супроводжували “бенкет” різдвяними забавами.

У Мукачеве з’їхалося понад сто виноробів. Тому членам журі серед такої кількості складно було визначитися, кому віддати першість. Після тривалих дискусій назвали переможця. Ним став Василь Лендьєл, якому вручили коня. За друге місце Василеві Антоловському з мукачівського села Бобовище вручили теличку, а Павлові Мешкулинцю з цього ж села за третє місце дісталася овечка.

Схожі новини