Добрий господар

Біля вуликів відчувається особливий запах. Це – своєрідний коктейль із меду, вощини, прополісу, квітів, чистого повітря, спокою і благодаті.

Влітку вівцям спекотно у товстій шубці. Тому їх необхідно обстригти. Роблять це 1−2 декади травня, коли встановиться стійка тепла погода.

Навколо ожини із прямостоячими пагонами (куманіки) навесні зазвичай з’являється багато кореневих відростків.

Одним із перших дарує вітамінну продукцію ревінь. Розпочинають збирати врожай уже другої половини травня.

На обійсті Андрія Івахіва — п’ятеро коней. Про них кажуть, що найкращі в усьому селі.

Для запилення рослин у теплицях виставляють вулики з бджолами, які добре перезимували.

Останнім часом в Україні все частіше зустрічаються курдючні вівці, батьківщина яких – Середня Азія.

Сергій Дейнека з села Якуші Ратнівського району впродовж п’яти років займався свинарством. Але надалі обставини змусили закрити ферму.

Як зізнається Леонід Костарєв, сидячи взимку у львівській квартирі, почувається недужим. І лише робота на землі повертає здоров’я й упевненість.

У Миколи Поліводи та Валентини Пінкевич із села Береза, що на Ратнівщині, – чимале господарство. Зокрема, дбайливе подружжя обробляє п’ять гектарів поля, висіваючи моркву, буряки, висаджуючи капусту, картоплю.

Хочу розповісти про сорти кукурудзи, які я отримав від знайомого фермера з Одеської області, що понад 20 років займається вирощуванням цієї культури.