Передплата 2024 ВЗ

Візія нової України - нагальне завдання для післявоєнної України

Гідність людини, Спільне благо, Солідарність, Субсидіарність - фундаментальні принципи

Війна ще триває.

Але я вірю в перемогу України, після якої нам доведеться не лише відбудувати міста і інфраструктуру, а встановити принципи існування України, а фактично перезасновувати державу, створити новий суспільний договір.

Це має бути Україна, з якої буде зметене все те негативне, що накопичилося як постсовкова спадщина.

Для цього завдання цікавим є Суспільне Вчення Католицької Церкви (практичний досвід із втілення цього вчення є на заході України з 20-30-х років ХХ-го ст).

Вважаю, що це Суспільне вчення, а саме його фундаментальні принципи - Гідність людини, Спільне благо, Солідарність, Субсидіарність - може здійснити великий внесок у формування візії нової України і в законодавчу імплементацію цих принципів.

Далі буде…

Джерело

Схожі новини

Читайте також

29.05.2024

Однорука війна

Всі військові планувальники розуміють, що виграти цю війну Україна має на півдні, бо там вона набагато сильніша за росію з погляду логістики. Це розуміє і російський генштаб і тому усіма засобами намагається утримувати більшість українських військ на сході. Цій меті відповідають і російські операції на півночі, тобто у Харківській та Сумській областях. Мета цих операцій не створення «санітарної зони», як про це говорить кремль. І не прорив української оборони, як можуть подумати воєнні оглядачі