Передплата 2024 «Добра кухня»

У Лівії затримали батька та брата ймовірного терориста з Манчестера

  • 25.05.2017, 08:30
  • 5 257

У столиці Лівії Тріполі було затримано батька та молодшого брата Салмана Абеді, якого британська поліція вважає виконавцем теракту у Манчестері.

Про це повідомляє АР.

Хашим Абеді, 18-річний брат Салмана, був затриманий в Тріполі у вівторок ввечері. Після арешту Хашим заявив слідчим, що він та його брат належали до терористичної групи "Ісламська держава".

"Брату було відомо про всі подробиці теракту", - йдеться в заяві сирійської антитерористичної служби, яка здійснила затримання.

51-річний батько Салмана та Хашима Рамадан Абеді був затриманий в середу. Перед цим у інтерв'ю агентству Associated Press він розповів, що Салман — невинний, а за 5 днів до теракту син готувався до паломництва у Мекку.

Батьку не пред’являли обвинувачення, його затримали тільки для допиту.

Також Рамадан Абеді підтвердив, що британська влада затримала ще одного його сина, 23-річного Ізмаїла у вівторок.

"Ми не віримо в убивство невинних людей. Ми не ті, хто підірвав себе серед невинних. Ми ходимо в мечеті. Ми читаємо Коран, але не це", - сказав Рамадан Абеді.

Теракт в Манчестері. Упізнано чотирьох загиблих, 20 поранених - у критичному стані

Загалом поранення отримали 64 людини.

У результаті теракту в британському Манчестері загинули 22 людини, серед жертв і постраждалих є діти. Наразі упізнано четверо загиблих: 8-річна Сеффі Роуз Руссос,15-річна Олівія Кемпбел, 18-річна студентка Джорджина Калландер та 28-річний Джон Аткінсон.

Окрім того, влада Польщі заявили, що серед жертв - подружжя, якмх спочатку вважали зниклими без вести. Міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський в ефірі радіо RMF FM розповів, що вони приїхали на стадіон Manchester Arena, щоб забрати своїх двох дочок, які були на концерті американської співачки Аріани Гранде. Батько і мати потрапили в епіцентр вибуху. Подружжя загинуло на місці, їхні діти не постраждали і зараз знаходяться в безпеці під наглядом польських дипломатів. Ще один громадянин Польщі був поранений в результаті вибуху, загрози його життяю немає.

Комі того, медики розповіли телеканалу Sky News, що з 64 поранених під час вибуху в Манчестері 20 залишаються в критичному стані.

Нагадаємо, увечері 22 травня в британському Манчестері після концерту стався вибух. Поліція встановила, що біля стадіону підірвався смертник і розглядає подію як терористичний акт. Згідно з останніми даними, в результаті вибуху загинули щонайменше 22 осіб і понад 50 постраждали. ІДІЛ взяла на себе відповідальність за напад. За підозрою в причетності до вибуху затримали 23-річний чоловіка.

Після теракту в Мачестері прем'єр-міністр Великої Британії Тереза ​​Мей оголосила про підвищення рівня терористичної загрози в країні з нинішнього "серйозного" до максимального "критичного", що означає безпосередню загрозу теракту.

ЗМІ назвали ім'я терориста-смертника під час вибуху на концерті в Манчестері

ЗМІ назвали ім'я терориста-смертника, що здійснив вибух на "Манчестер Арені" в Британії

Про це повідомляє CBS News.

Теракт здійснив 23-річний Салман Абеді. При цьому, канал стверджує, що влада Британії знала про можливий теракт і його виконавця.

Тереза Мей: "Рівень загрози нового теракту залишається дуже високим"

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей повідомила, що місце вчинення терористичної атаки у Манчестері буде оточене поліцією протягом ще довгого часу

Про це вона заявила у спеціальному зверненні, передає Еспресо.TV.

Мей закликала людей повідомляти інформацію про загрозу терактів в поліцію.

Вона каже, що терористична загроза залишається серйозною проблемою, і будь-яка атака все ще ймовірна.

Прем'єр-міністр також каже, що вона відвідає Манчестер пізніше сьогодні.

Вона каже, що терористи ніколи не переможуть і "наші цінності завжди переважатимуть".

Поліція ідентифікувала підривника в Манчестері

Правоохоронні органи вважають, що їм вдалося ідентифікувати особу чоловіка, який підірвав вибухівку на концерті в Манчестері

Про це під час брифінгу заявила прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей, повідомляє видання BBC.

Вона зазначила, що трагедія в Манчестері стала жахливим актом боягузництва з боку організаторів вибуху та була спрямована на завдавання максимальної шкоди людям.

За її словами, служби безпеки вважають, що нападник діяв сам, але вони працюють над тим, щоб з'ясувати, чи не допомогав йому ще хтось.

"На їхню думку, вони знають особистість злочинця, але не можуть підтвердити його ім'я", - наголосила Мей.

Зазначимо, що правоохоронці раніше повідомили, що зловмисник, який підірвав вибухівку, загинув на місці. Він використовував саморобний вибуховий пристрій.

Reuters: «В Манчестері пролунав ще один вибух»

Свідки повідомляють, що чули вибух у торговому центрі Манчестера Arndale, людей з нього евакуюють

Про це повідомляє видання Reuters з посиланням на слова власного фотокореспондента, що перебуває на місці подій.

Він зазначив, що наразі з торгового центру вже евакуювали людей. Тим часом правоохоронні органи вже взялися розслідувати цей інцидент.

"Свідки чули потужний вибух у торговому центрі Arndale", - наголосили у виданні.

Фотограф також зробив світлини людей, які вибігали з магазину.

ІДІЛ узяла відповідальність за теракт у Манчестері

Терористичне угрупування "Ісламська держава" взяла на себе відповідальність за вибух на стадіоні "Манчестер-Арена" у Великій Британії.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на відповідне відео терористів, розміщене в соціальних мережах.

За останніми даними британської поліції, в результаті вибуху загинули 22 людини, серед них були діти.

Враховуючи перші ознаки інциденту, може йтися про напад терориста-смертника. Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що правоохоронні служби з'ясовують усі деталі терористичної атаки.

У Манчестері збільшилася кількість загиблих внаслідок вибуху

За останніми даними, кількість жертв сягнула 22 осіб.

Кількість жертв внаслідок вибуху на стадіоні "Манчестер арена" сягло 22 осіб. Про це повідомили вранці 23 травня в поліції Манчестера, передає Meduza.

Серед загиблих є діти.

Теракт на концерті Аріани Гранде у Манчестері здійснив смертник

Чоловік, який підірвав саморобний вибуховий пристрій, загинув.

Вибух після "Розбита і не маю слів". Аріана Гранде вперше прокоментувала теракт після її концерту в Манчестері "Розбита і не маю слів". Аріана Гранде вперше прокоментувала теракт після її концерту в Манчестері концерту співачки Аріани Гранде в Манчестері, під час якого загинули 22 людини, був терактом.

Про це з посиланням на поліцію Манчестера пише "Медуза".

Порошенко висловив співчуття родинам загиблих у Манчестері та засудив тероризм

Про це президент України написав у своєму Twitter.

Президент України Петро Порошенко висловив співчуття родинам загиблих у теракті, що стався 22 травня на "Манчестер Арені" у Британії, а також засудив будь-які прояви тероризму.

"Шокований звісткою про теракт у Манчестері. Суворо засуджую будь-які акти тероризму. Моï найщиріші співчуття сім'ям та близьким загиблих", - написав очільник держави у своєму Twitter.

Внаслідок вибуху в Манчестері загинуло 19 осіб

Щонайменше 19 осіб загинуло і десятки отримали поранення після того, як вибух пролунав на концерті Аріани Гранде в Manchester Arena.

Про це з посиланням на правоохоронців повідомляє NBC News.

Кілька американських офіційних осіб поінформваних про розслідування повідомляють, що попередні звіти свідчать про те, що стався один вибух за межами арени на південно-західній стороні, навпроти транзитної станції Manchester Victoria, яка є частиною комплексу арени. Вибух стався після того, як концерт закінчився і зачепив людей, які виходили.

Американські чиновники підкреслюють, що ця інформація попередня і може змінитися. Вони також припускають, що така кількість жертв може бути викликана панікою серед відвідувачів концерту Аріани Гранде. Представник співачки повідомив, що вона в порядку.

При цьому поліція Манчестера повідомила про 19 загиблих і близько 50 постраждалих в результаті вибуху.

ЗМІ: «У Манчестері в концертному залі стався вибух, є жертви»

Поліція Манчестера підтверджує, що під час концерту Аріани Гранде в залі Manchester Arena відбувся інцидент, в результаті якого загинули люди.

Про це повідомляє The Guardian

Поліція не називає кількість загиблих і поранених і не підтверджує повідомлення очевидців про вибух, але закликає місцевих жителів триматися подалі від концертного залу Manchester Arena.

При цьому, очевидці повідомили виданню, що зал здригнувся від гучного вибуху, який було чутно зовні, і всі відвідувачі почали кричати, намагаючись вибратися назовні.

Одна з відвідувачів концерту розказала, що після того, як вона вийшла з залу, то побачила, що поліція оточила район, а також залізничну станцію Manchester Victoria.

Відомості про Рекламу у Твіттері та конфіденційність

"Люди, кричучи і плачучи, повідомляють, що там була бомба, а ще що там стріляють", - повідомила вона.

Мешканці будинку, який знаходиться навпроти залу Manchester Arena також підтвердили, що чули гучний вибух.

Manchester Arena, найбільший критий стадіон в Європі, був відкритий в 1995 році і вміщує 21 тисячу осіб.

Джерело: УП

Схожі новини