Передплата 2024 ВЗ

У Білому домі розкрили деталі телефонної розмови Трампа з Путіним

  • 03.05.2017, 10:23
  • 3 800

Під час діалогу глави США та Росії обговорили ситуацію в Сирії.

Телефонна розмова президента США Дональда Трампа і російського лідера Владіміра Путіна була дуже конструктивною, продуктивною і дозволила обмінятися главам держав думками з багатьох питань. Про це розповів держсекретар США Рекс Тіллерсон, передає Associated Press.

"Подивимося, куди ми будемо далі йти", - зазначив Тіллерсон.

У той же час "дуже хорошою" телефонну бесіду Трампа і Путіна назвали в Білому домі. Під час діалогу, як пояснили представники Трампа, глави США та Росії обговорили ситуацію в Сирії.

"Президент Трамп і президент Путін погодилися з тим, що конфлікт у Сирії триває занадто довго і що всі сторони мають зробити все можливе, щоб покласти край насильству", - пояснили в Білому домі.

Також під час бесіди лідери країн зачепили тему "безпечних або деескалаційнийх зон для досягнення міцного миру" та забезпечення районів гуманітарними вантажами.

Зокрема, США підтвердили, що відправлять свого представника на переговори щодо Сирії в Астані. Крім цього, Трамп і Путін докладно обговорили спільну роботу з викорінення тероризму на всьому Близькому Сході і про можливі шляхи вирішення ситуації в Північній Кореї, додали в Білому домі.

Раніше президент США Дональд Трамп заявив, що готовий зустрітися з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином. Заява з’явилася у час посилення напруженості на Корейському півострові через ядерну програму Пхеньяна і останні випробування балістичних ракет.

Джерело: УТ

Схожі новини