Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Мустафа Джемілєв зустрівся із сином

  • 26.11.2016, 17:06
  • 3 660

Лідер кримських татар, депутат Верховної Ради України Мустафа Джемілєв зустрівся із своїм сином Хайсером, який сьогодні прибув в Україну після майже трирічного російського полону.

Фото зустрічі батька з сином опублікував у Твіттері адвокат Хайсера Микола Полозов.

"Батько і син", - підписав фото адвокат.

Хайсер Джемілєв вже в Україні

Син лідера кримських татар Мустафи Джемілєва Хайсер вже перебуває на території України.

Про це повідомив адвокат Микола Полозов у facebook.

"Ми з Хайсером перетнули кордон України. З міркувань безпеки, під час переміщення по РФ був не на зв'язку. Приношу вибачення всім, хто не зміг отримати оперативний коментар. Важливо те, що четвертий заручник Кремля, який цілим і неушкодженим доставлений додому. Окремо хочу подякувати консулам України за допомогу і підтримку", — написав Полозов.

Син Джемілєва вийшов на свободу із російської колонії

Хайсера зустріли мати і дружина.

Син лідера кримських татар, депутата Верховної Ради України Мустафи Джемілєва Хайсер вийшов на свободу із виправної колонії в Астрахані, оскільки термін його ув'язнення закінчився. Про це у Twitter повідомив адвокат Ніколай Полозов.

"Хайсера Джемілєва звільнили з колонії. Його зустріли мати і дружина. Зараз йде оформлення необхідних документів, і вирішується питання, куди він попрямує далі", — сказав Полозов.

Полозов: «Завтра Хайсера Джемілєва звільнять. РФ визнала його громадянином України»

Рішення про встановлення адміністративного нагляду щодо сина Мустафи Джемілєва Хайсера скасовано.

Як інформує Цензор.НЕТ, про це на своїй сторінці в Фейсбуці написав його адвокат Микола Полозов.

"Рішення про встановлення адміністративного нагляду стовно Хайсера Джемілєва скасовано. Ключовий аргумент - визнання його органами Російської Федерації громадянином України без будь-яких застережень", - написав він.

Також Полозов зазначив, що фраза в апеляційному визначенні: "Після відбуття покарання Джемілєв Х. М. не має законних підстав для перебування на території Російської Федерації і підпадає під виїзд на територію іноземної держави", - вселяє стриманий оптимізм.

"Тепер необхідно зустрітися з Хайсером у колонії. Останній день перед звільненням заручника", - додав адвокат.

У РФ скасували трирічний адміннагляд над сином Джемілєва

Таким чином, юридична невизначеність з адміністративним наглядом, встановленим над Хайсером Джемільовим, про яку говорив раніше Полозов, вирішена.

Трирічний адміністративний нагляд РФ, протизаконно встановлений над українським громадянином Хайсером Джемілєвим, скасовано. Про це повідомив адвокат Микола Полозов, передає УТ.

«Із незалежних від мене причин я не міг брати участі в розгляді щодо адміністративного нагляду, незаконно встановленого над моїм підзахисним. Однак, як я дізнався, апеляційною інстанцією, Астраханським обласним судом 2 листопада це рішення було скасовано через подання прокуратури», — пояснив Полозов.

Таким чином, юридична невизначеність з адміністративним наглядом, встановленим над Хайсером Джемільовим, про яку говорив раніше Полозов, вирішена.

Адвокат Марк Фейгін раніше повідомляв, що сина Уповноваженого президента України у справах кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва — Хайсера мають звільнити з в’язниці 25 листопада.

Нагадаємо, Хайсера Джемілєва звинувачували у тому, що в травні 2013 року він у дворі свого будинку у Бахчисараї вбив знайомого сім'ї Февзі Едемова з рушниці свого батька. Після анексії Криму російські слідчі органи вирішили розслідувати його справу знову. Хайсера вивезли з сімферопольського СІЗО до Краснодарського краю.

Верховний суд Російської Федерації скоротив на півтора року термін ув'язнення у 5 років, призначений Краснодарським крайовим судом для Хайсера Джемілєва. При цьому Дніпровський суд Києва у квітні 2015 року призначив йому міру покарання у вигляді 3 років і 8 місяців позбавлення волі.

Схожі новини