Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Петро Порошенко провів зустрічі з Жан-Клодом Юнкером та Дональдом Туском

  • 20.10.2016, 16:53
  • 2 878

Співрозмовники вкотре підтвердили важливість збереження санкцій проти Росії до відновлення територіальної цілісності України.

В рамках участі в Саміті Європейської народної партії Президент Петро Порошенко провів зустрічі з Президентом Європейської Ради Дональдом Туском та Президентом Європейської Комісії Жан-Клодом Юнкером.

Глава Української держави поінформував про вчорашню зустріч Нормандському четвірки, яка відбулася у Берліні.

Петро Порошенко та Дональд Туск також скоординували позиції напередодні саміту Європейської ради, який відбудеться 20-21 жовтня, де обговорюватиметься стратегія Європейського Союзу щодо Росії.

Окрему увагу під час зустрічей було приділено питанню прискорення ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС Нідерландами.

Під час перемовин і Жан-Клод Юнкер, і Дональд Туск запевнили Петра Порошенка, що роблять все для пришвидшення запровадження безвізового режиму для громадян України.

Також на зустрічах Глава Української держави, Президент Європейської Ради і Президент Європейської Комісії обговорили порядок денний Саміту Україна-ЄС, який відбудеться 24 листопада у Брюсселі.

Глава держави зустрівся з новопризначеним прем’єр-міністром Хорватії

Домовлено про візит Прем’єр-міністра Хорватії до України найближчим часом.

«На полях» саміту Європейської народної партії в Маастрихті Президент України провів двосторонню зустріч з новим главою хорватського уряду, колишнім Головою Делегації Європарламенту в Україні Андреєм Пленковичем.

Петро Порошенко привітав Андрея Пленковича з обранням на посаду Прем’єр-міністра Республіки Хорватія та подякував за ті зусилля, яких хорватський дипломат докладав на попередній посаді в Європейському Парламенті.

Президент України висловив сподівання, що Андрей Пленкович залишиться справжнім другом нашої держави та продовжить надавати Україні дипломатичну підтримку вже в новій якості.

Було обговорено окремі питання двосторонньої співпраці в економічній, енергетичній та гуманітарних сферах. Петро Порошенко підкреслив, що Україна зберігає інтерес до приєднання до Адріатично-Балтійсько-Чорноморської ініціативи, яку активно просуває Хорватія.

Джерело: прес-служба Президента

Порошенко обговорив з Орбаном продовження санкцій проти РФ

Окрему увагу Порошенко і Орбан приділили посиленню регіональної співпраці у форматі "Вишеградська четвірка +1".

У рамках робочого візиту до м. Маастрихт (Нідерланди) Президент України Петро Порошенко провів зустріч з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном, під час якої обговорив продовження санкцій проти РФ.

Про це інформує прес-служба глави держави.

"Сторони обмінялися думками з широкого спектру питань двосторонніх взаємин. Було домовлено активізувати двосторонній політичний діалог на всіх рівнях. Глава держави висловив вдячність уряду Угорщини за надання гуманітарної допомоги Україні у розмірі $3,6 млн та лікування українських військових, поранених у зоні АТО", - йдеться у повідомленні.

Крім того, Порошенко високо оцінив підтримку Угорщини в питанні запровадження безвізового режиму між Україною та Європейським Союзом, а також якнайшвидшої ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

"В контексті врегулювання конфлікту на Донбасі сторони обговорили перспективи продовження економічних санкцій проти Російської Федерації як ефективного інструменту забезпечення повної імплементації Мінських домовленостей та відновлення територіальної цілісності та суверенітету України над окупованими територіями", - зазначається у повідомленні.

Шульц: "У Європарламенті є стабільна більшість для запровадження безвізового режиму з Україною"

Президент Петро Порошенко зустрівся з Президентом Європейського парламенту Мартіном Шульцом.

Глава держави поінформував про результати зустрічі у Нормандському форматі, яка відбулася 19 жовтня у Берліні.

Співрозмовники обговорили необхідність збереження політики санкцій щодо Росії до відновлення територіальної цілісності України. Також було обговорено можливість посилення обмежувальних заходів проти Росії в контексті порушення прав людини в Криму.

Президент Порошенко високо оцінив постійну підтримку з боку Європарламенту Української держави в протидії російській агресії та продовженні реформ.

Глава Української держави закликав Європарламент якомога швидше надати українцям безвізовий режим. «У Європарламенті є стабільна більшість для запровадження безвізового режиму з Україною», - зазначив Мартін Шульц.

Співрозмовники також погодилися, що Угода про асоціацію має бути негайно ратифікована.

Крім того, Петро Порошенко та Мартін Шульц обговорили хід реформ в Україні. Президент Української держави закликав Європарламент пришвидшити ухвалення додаткових автономних торговельних преференцій для України.

Джерело: прес-служба Президента

Порошенко у Брюсселі зустрічається з президентом ЄП

Президент України Петро Порошенко у Брюсселі проводить зустріч з президентом Європарламенту Мартіном Шульцем.

Про це Шульц написав на своїй сторінці у Twitter.

"З нетерпінням чекаю зустрічі з президентом України Петром Порошенко через кілька хвилин для обговорення відносин ЄС-Україна та результатів "нормандської" зустрічі", - написав Шульц.

Джерело: УНІАН

Схожі новини