Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

За нищення сотні дерев на «Знесінні» – 76 тисяч гривень штрафу!

За фактом незаконної вирубки понад сотні дерев і чагарників на вул. Довбуша, 15 (регіонально-ландшафтний парк “Знесіння”), військова прокуратура Західного регіону України зареєструвала кримінальне провадження.

Відомості про злочин за статтею 246 КК України (незаконна рубка лісу) внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Винуватці варварської вирубки дерев у парку — фірма “Архібуд”, яка підготувала плацдарм для зведення готельного комплексу. За вирубування дерев “зеленим легеням” завдано шкоди на суму 76 тисяч гривень. Про це повідомила у соцмережах громадська активістка Наталія Сікевич.

«Зареєстровано нове кримінальне провадження, пов’язане з порятунком парку «Знесіння», - каже пані Наталія. - Львів’яни, яким небайдужа доля цінної території, що розташована в межах історичного ареалу Львова і перебуває під охороною ЮНЕСКО, врятуймо разом цей історичний парк! А поки що епопея з будівництвом у парку продовжується».

Понад сотня львів’ян написали листа нардепу Богдану Дубневичу (один з інвесторів проекту на “Знесінні”), де висловлюють свій протест щодо забудови на вул. Довбуша, 15. Тим часом Інспекція архбудконтролю Львівської міської ради провела позапланову перевірку об’єкта будівництва. Виявлено чимало порушень вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності. Зокрема, не було надано відомостей про категорію складності об’єкта будівництва, журналу авторського нагляду, журналу загальних робіт, виконавчу документацію, технічні умови, наказ про затвердження проектної документації, акт передачі проектної документації.

Перевірка встановила, що техніко-економічні показники в проектній документації не відповідають позитивному висновку комплексної державної експертизи й містобудівним умовам та обмеженням забудови земельної ділянки. В жодних документах не зазначено про категорію складності об’єкта будівництва.

Фото Наталії Сікевич

Схожі новини