Передплата 2024 «Добрий господар»

Мати на путінську Феміду працює, донька на суддівських хлібах у Києві жирує!

 Зі звільненням одіозної голови Печерського суду Отрош три роки тягнули.

Вовк, Царевич, Кірєєв, Отрош... Ці персонажі у суддівських мантіях чи не найбільше «прославилися» за часів Януковича: саме їм Печерський суд столиці завдячував фірмовою маркою «печерське кривосуддя». Здавалося б, які могли бути сумніви, що після Революції гідності місце цим «фемідівцям» точно не у суддівському кріслі, а на лаві підсудних з квитком на нари. Але минали місяці, роки, а цих одіозних діячів у заплямованих мантіях навіть звільняти не поспішали. Родіон Кірєєв ще три роки тому до окупованого Криму втік, проте ні цей факт, ні кірєєвські «заслуги» його відставку не пришвидшили. Звільнили «юне дарування» лише у січні 2016-го. На вісім місяців довше протрималася у Печерському суді Оксана Царевич. Інший «герой», Сергій Вовк, досі значиться у списку суддів столичної «Печерки». Але апогеєм «недолюстрації по-українськи» і «владного гуманізму» стала історія з тепер вже екс-головою цього суду Інною Отрош. Головну розпорядницю «печерського кривосуддя», яка вже третій рік обживається в окупованому Криму і носить «раша»мантію, в Україні спромоглися звільнити лише зараз!

РІШЕННЯ щодо Отрош Вища рада правосуддя ухвалила за зверненням Мін’юсту. Звільнили одіозну служительку Феміди, керуючись Законом «Про очищення влади». Прозріли нарешті, що Отрош підпадає під люстрацію. Хоча, за бажання, могли б і порушення присяги пред’явити, й інші статті, які не на звільнення, а на кримінальну справу тягнуть.

Схоже на те, що, відсиджуючись у Криму, Отрош ще довгий час сподівалася: рано чи пізно їй вдасться повернутися до Києва, наче нічого і не було. Може, навіть суддівську мантію і крісло голови зберегти за собою розраховувала. Упродовжмайже двох років після втечі не втомлювалася «телеграфувати» до Печерського суду, що вона, мовляв, на лікарняному. Ось тільки жодного «листа тимчасової непрацездатності» на підтвердження заявленої хворобине надіслала. Зрештою, де ж такий документ в анексованому Криму візьмеш?

Хоча зі старими зв’язками Отрош могла б запросто не лише українськими «лікарняними» розжитися. Не за красивіж очі три роки тому розжилася суддівським кріслом для своєї тезки-доньки, законністю призначення якої суддею навіть Генпрокуратура зацікавилася. Нині Інна Отрош-молодша продовжує працювати у Господарському суді Києва. Там же, куди прилаштували старшу доньку покійного кримського прем’єра Василя Джарти, який входив до найближчого оточення Януковича. Судячи з декларацій про доходи, спадкоємиці Джарти й Отрош як у Бога за пазухою живуть. Вікторія Джарти — серед «найкешовіших» українських суддів: за 2015 рік на пару з чоловіком задекларувала 23,2 мільйона готівкою (у переводі на гривні). В Отрош-молодшої з готівкою хоч і скромніше, але статків — на мільйони. Три квартири у Києві (найменша — на 96 «квадратів», найбільша площею майже 147 кв.м), два паркомісця, заміський будинок на 457 «квадратів». Їздить Отрош на «Лексусі» за більш як півмільйона гривень. А живе, судячи з декларації, на одну зарплату, яка у 2015-му становила близько 16 тисяч гривень на місяць.

Фото zib.com.ua

Схожі новини