Передплата 2024 «Добра кухня»

Усі школи Авдіївки відновили роботу

  • 06.02.2017, 08:32
  • 17.1K

Крім того, працюють чотири дитячі садки.

В Авдіївці у понеділок, 6 лютого, відновили роботу п'ять загальноосвітніх шкіл. Про це повідомила Держслужба з надзвичайних ситуацій.

Крім того, працюють чотири дитячі садки.

Як повідомив у Facebook голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації, на навчання у школах прийшло 505 учнів.

"Усі школи міста функціонують, у тому числі школа №4, що знаходиться у приватному секторі. Тут на навчання прийшло 35 дітей", - написав він.

За його словами, у звичному режимі відбувається навчання у школах Мар’їнки та Красногорівки.

Джерело: Тиждень.ua

Жебрівський: "Загострення конфлікту в Авдіївці почало вщухати"

Станом на сьогодні загострення ситуації в районі Авдіївки пішло на спад.

Про це заявив очільник Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський, повідомляє "112 Україна".

Він зазначив, що зараз вже було сформовано десять будівельних бригад, які приступають до відновлювальних робіт у будинках.

"Пік загострення бойової ситуації біля Авдіївки трохи пішов на спад. Сподіваюся, сьогодні вже запрацюють школи. Умови для відкриття є. Електроенергія відновлена, ще допрацьовують. Тепло є, до кінця сьогоднішнього дня вода буде в повному обсязі", - наголосив Жебрівський.

З теплом уже 80% жителів Авдіївки

Станом на 08:00 6 лютого до централізованого електропостачання підключено 80 відсотків споживачів Авдіївки.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

«Станом на 08:00 6 лютого до централізованого електропостачання підключено 80% м.Авдіївка. Співробітниками ДСНС спільно з представниками паливно-енергетичної компанії планується продовжити роботи з підключення 20% міста та перепідключення об'єктів соціально-побутової сфери з електрогенераторів на централізоване електропостачання», - йдеться у повідомленні.

Функціонують 8 пунктів життєзабезпечення (7 наметів ДСНС, 1 благодійної організації), 3 стаціонарних пункти обігріву, до яких звернулися 11 тис. 789 осіб (за добу 1 тис. 661 чол.), забезпечено харчування 3 польовими кухнями.

З Авдіївки евакуювали майже 300 осіб

З міста Авдіївка на Донеччині, яке піддається інтенсивним обстрілам з боку бойовиків, наразі евакуювали 290 осіб.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

"Станом на 7 год. 6 лютого з м.Авдіївка евакуйовано 290 осіб (з них 42 особи похилого віку та 135 дітей) - протягом доби - 24 особи (з них 11 дітей)", - йдеться у повідомленні.

До аварійно відновлювальних робіт у місті загалом залучено 260 осіб та 60 одиниць техніки, у тому числі: від ДСНС 95 осіб та 32 одиниці техніки, від Нацполіції 63 особи та 3 одиниці техніки, від комунальних служб міста 53 особи та 16 одиниць техніки, від Авдіївського коксохімічного заводу 49 особи та 9 одиниць техніки.

Організовано роботу Штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, взаємодію служб. Ситуація перебуває на контролі ДСНС.

У Авдіївці відновлено газо-, тепло- та водопостачання

У постраждалій від масованих обстрілів російською артилерією Авдіївці відновлено газо- і теплопостачання. Вода подається по графіку.

Про це повідомив голова Донецької ВЦА Павло Жебрівський.

"Газ і теплопостачання у квартирах Авдіївки є, воду подаємо по графіку. Лікарня та Укртелеком працюють у штатному режимі. Підрозділи національної поліції працюють у посиленому режимі для забезпечення порядку у місті. До речі, дуже допомогли і розвантажили потік людей створені вчора Нацполіцією на околицях Авдіївки два додаткові пункти звернень громадян. Ці пункти працюють також і в режимі пунктів обігріву, харчування та надання гуманітарної допомоги", - написав губернатор.

Також Жебрівський зазначив, що по місту працюють машини, які розвозять продукти харчування і теплі речі.

ЗСУ відбили атаку бойовиків в районі Авдіївки

За минулу добу бойовики вдвічі зменшили кількість обстрілів українських позицій, всього зафіксований 51 обстріл. В результаті один боєць ЗСУ поранений, ще один травмований.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на сторінці в Facebook.

"Близько 17.30 окупанти розпочали штурмові дії наших позицій в районі Авдіївської промислової зони із застосуванням 152 міліметрових гармат та мінометів 120 калібру. Атака бойовиків захлинулася і вони змушені були відступити", - йдеться в повідомленні.

На Донецькому напрямку бойовики обстріляли Кам'янку і Авдіївку з танків і БМП. З артилерії калібру 152 мм сепаратисти обстріляли Новолуганське. З 120 і 82 мм мінометів - Авдіївку і Зайцеве.

На Маріупольському напрямку з мінометів різних калібрів і гранатометів терористи вели вогонь по Чермалику, Широкиному, Красногорівці, Павлопілю, Водяному, Талаківці. По Чермалику також вогонь вів танк і ПТРК.

На Луганському напрямку з РСЗВ БМ-21 "Град" бойовики били по Новозванівці. З мінометів різних калібрів сепаратисти обстріляли Богуславське, Попасну і Новозванівку. Попасну також обстрілював снайпер, по Жовтому бойовики вели вогонь із стрілецької зброї.

Росіяни знову дали гарантії тиші, зранку в Авдіївці продовжиться ремонт

Російська сторона в СЦКК знову дала гарантії припинення вогню в Авдіївці на неділю, 5 лютого.

Про це повідомив увечері 4 лютого голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський на сторінці в Facebook.

Він зазначив, що вранці в неділю ремонтні бригади почнуть відновлювальні роботи.

"Отримали від російської сторони в СЦКК чергову письмову гарантію припинення вогню на завтра в Авдіївці. Ремонтні бригади в супроводі службовців ДСНС вранці (у неділю) вийдуть на місце пориву ЛЕП", - повідомив Жебрівський.

Спостерігачі ОБСЄ нарахували на Донеччині 3300 вибухів, на Луганщині - понад 560

Місія ОБСЄ зафіксувала у Донецькій області 3300 вибухів та понад 560 - у Луганській.

Про це йдеться у звіті місії від 4 лютого.

За даними СММ ОБСЄ, ситуація уздовж лінії зіткнення залишалася нестабільною. При цьому на Донеччині, за даними місії, кількість порушень режиму тиші зменшилася, у порівнянні з попередніми даними.

"Більшість порушень режиму тиші були зафіксовані у районі Донецького аеропорту та Авдіївки - Ясинуватої", - зазначили у місії ОБСЄ.

Спостерігачі зафіксували близько 800 вибухів невизначеного походження, коли перебували у центрі Донецька, а також 315 вибухів поблизу Донецької фільтрувальної станції.

На Луганщині місія ОБСЄ зафіксувала близько 400 вибухів в р-ні н.п. Кадиївка, яка контролюється бойовиками "ЛНР". Перебуваючи поблизу н.п. Попасна, яка контролюється українською стороною, спостерігачі зафіксували 21 вибух, зазначено у звіті.

За 5 діб по Авдіївці випустили 7500 боєприпасів

За час загострення протистояння біля Авдіївки бойовики випустили понад 7500 боєприпасів з важкого озброєння та 13 разів здійснювали штурмові дії проти позиції ЗСУ та населення в районі Авдіївки.

Як повідомляє прес-центр Міноборони України, про це 4 лютого заявив керівник української сторони СЦКК Анатолій Петренко.

"Протягом останніх 5 діб російсько-окупаційні війська 13 разів здійснювали штурмові дії, спрямовані проти підрозділів Збройних Сил України та мирного населення в районі Авдіївки. Понад 7 500 боєприпасів було випущено по Авдіївці з важкого озброєння. 3 доби, переважно вночі, велися обстріли жилих масивів. Загалом 345 тон боєприпасів - це 8 заповнених вагонів, було випущено по позиціях сил АТО та мирних мешканцях Авдіївки", - заявив він.

Петренко додав, що ситуація в Авдіївці залишається "надзвичайно складною та напруженою, але повністю контрольованою Збройними Силами України".

"Йде масове застосування важкої артилерії, реактивних систем залпового вогню, йдуть штурмові дії проти позицій ЗСУ, застосування важкого озброєння по житловим кварталам, руйнування цивільної інфраструктури, є жертви серед місцевого населення та серед військовослужбовців ЗСУ", - зазначив Петренко.

"ЗСУ готові до будь-якого варіанту розвитку подій, але водночас докладають усіх зусиль аби відбулося зниження напруги та продовжилося виконання Мінських домовленостей", - зазначив представник української сторони СЦКК.

Бойовики почали штурм позицій сил АТО в районі промзони

У зоні проведення АТО бойовики, попри домовленості про режим припинення вогню, розпочали штурмові дії позицій сил АТО в районі Авдіївської промзони із застосуванням 152-мм гармат та мінометів калібру 120 мм.

Про це станом на вечір 4 лютого повідомили у прес-центрі штабу АТО.

"Незважаючи на досягнуті домовленості щодо припинення вогню для відновлення пошкоджених електромереж у населеному пункті Авдіївка російсько-окупаційні війська грубо порушили режим "Тиша". Близько 17:30 окупанти розпочали штурмові дії наших позицій в районі Авдіївської промзони із застосуванням 152-мм гармат та мінометів 120 мм калібру", - заявили у штабі.

"Противник навмисно зриває ремонтні роботи з метою загострення гуманітарних проблем у місті", - підкреслили у штабі АТО.

За повідомленням Міноборони України, бойовики почали штурмові дії в районі опорного пункту "Орел".

"Начальник Генштабу доповів президенту України щодо порушення режиму "тиші", якого попередньо було досягнуто... Також повідомлено СЦКК та ОБСЄ та проінформовано щодо адекватного реагування на відповідне порушення із рівнозначного озброєння, котре застосовують російсько-окупаційні війська", - зазначили у Міноборони.

За даними прес-центру штаба АТО, станом на 18:00 4 лютого зафіксовано 35 обстрілів позицій ЗСУ з боку бойовиків, одного військового поранено.

На Донецькому напрямку бойовики обстрілювали Кам'янку і Авдіївку з танків і БМП, Новолуганське - з артилерії калібру 152 мм, Авдіївку - з мінометів калібру 120 мм і 82 мм, Зайцеве - зі стрілецької зброї.

На Маріупольському напрямку з мінометів різних калібрів та гранатометів обстріляно Чермалик, Широкине, Красногорівку, Павлопіль, Водяне, Талаківку. По Чермалику вогонь вів танк.

"У напрямку Луганська по Новозванівці вели вогонь з РСЗВ БМ-21 "Град". З мінометів різних калібрів — по Богуславському, Попасній та Новозванівці. Попасну обстрілював снайпер, а по Жовтому бойовики вели вогонь із стрілецької зброї", - повідомили у штабі.

Бойовики штурмують Авдіївку

Близько 17:30 окупанти розпочали штурмувати позицій українських військових в районі Авдіївської промзони.

Про це повідомили у прес-центрі штабу АТО.

Бойовики штурмують позиції українців біля Авдіївки із застосуванням 152 міліметрових гармат та мінометів 120 калібру.

Нагадаємо, попри режим тиші, російські бойовики обстріляли українських електриків, які проводили ремонтні роботи для відновлення постачання електроенергії до Авдіївки.

В Авдіївці обстрілами пошкоджено понад 150 будинків, води залишилося на 3-4 дні

За останній тиждень внаслідок інтенсивних обстрілів з боку бойовиків в Авдіївці пошкоджено або зруйновано понад 150 житлових будинків та будівель.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на главу військово-цивільної адміністрації Авдіївки Павла Малихіна.

"За ці дні у Старій Авдіївці було пошкоджено 144 приватних будинки, 8 багатоповерхівок, в них - 22 квартири. Знищено 4 гаража та пошкоджено будівлю залізничної станції", - повідомив Малихін

Глава ВЦА зазначив, що за минулу добу постраждалих серед цивільного населення немає.

"Внаслідок останнього обстрілу було поранено 2 співробітників ДержНС, одна жінка загинула, ще одну поранено. Також поранення отримав журналіст", - зазначив Малихін.

Він додав, що наразі Авдіївка залишається без світла, відновлювальні роботи тривають, у квартирах підтримується мінімальний рівень тепла, у місті організовано підвезення води і продуктів харчування, діє пункт обігріву.

Як повідомляє "Радіо Свобода", також Малихін повідомив, що воду для в Авдіївки централізованим водогоном подають по годинах приблизно раз на добу, відфільтрованої води залишилось на 3-4 запуски.

Після цього, за словами Малихіна, питною і технічною водою мешканців міста забезпечуватиме ДержНС.

ОБСЄ: «В Авдіївці раптово порушили режим тиші»

За словами представників СММ ОБСЄ, відновлювальні роботи припинили.

В Авдіївці раптово порушили режим припинення вогню, відновлювальні роботи перервали, повідомила Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ у Твіттер вдень, четвертого лютого.

"Роботи перервано. Режим припинення вогню порушено. Цивільне населення й далі страждає. Припиніть вогонь зараз!", - написали представники місії ОБСЄ.

Цеголко: «Бойовики обстріляли українських електриків»

За словами речника президента, Україна вимагає від Росії негайно припинити вогонь.

Бойовики обстріляли українських електриків, які відновлювали електропостачання Авдіївки - повідомив прес-секретар президента України Святослав Цеголко на своїй сторінці у Фейсбук.

"Попри режим тиші, російські бойовики обстріляли українських електриків, які проводили ремонтні роботи для відновлення постачання електроенергії до Авдіївки. Про це проінформував президента віце-прем’єр Геннадій Зубко. Відновити ремонтні роботи не вдалося через прицільний вогонь", - написав Цеголко.

Він також зазначив, що про цей випадок проінформовані ОБСЄ і міжнародні партнери.

"Україна вимагає від Росії негайно припинити вогонь", - наголосив Цеголко.

В Авдіївці знову намагаються відновити електропостачання

Зранку групи електромонтерів та розмінувальників знову вийшли на лінію пориву ЛЕП під Авдіївкою.

Про це повідомив глава Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський..

За його словами, від російської сторони в СЦКК отримали письмове підтвердження щодо припинення вогню.

Він повідомив, що, станом на вечір п'ятниці, загалом за минулий тиждень агресор пошкодив у Авдіївці 114 приватних будинків, 22 картири у восьми багатоповерхових будинках, 4 приватні гаражі. Пошкоджень зазнала також залізнична станція Авдіївки.

Разом з тим, як повідомив на своїй сторінці у Facebook віце-прем’єр, міністр регіонального розвитку Геннадій Зубко, у під'їздах дев’яти та п'ятиповерхівки після обстрілу 2 лютого відновили опалення.

За його словами, температура у будинках підтримується на рівні від 18 до 22 градусів, а температура на вулиці +1.

Бойовики двічі обстріляли прифронтове селище під Маріуполем

Сартана перебуває під цілодобовим контролем поліції.

Протягом минулої доби, третього лютого, бойовики двічі нанесли артудари по прифронтовому селищу Сартана, як наслідок пошкоджено 30 будівель, з яких 28 — приватні помешкання, повідомили у прес-службі Нацполіції Донецької області.

За інформацією, триває документування наслідків злочину терористів, наряди поліції патрулюють Сартану та наближену до неї Талаківку.

"Сформовано піші та автопатрулі, які дотепер патрулюють вулиці двох селищ, стежать за правопорядком та запобігають фактам мародерства там, де пошкодження значні та є ймовірність потрапляння до приміщень злочинців. Продовжує роботу й 11 слідчо-оперативних груп, які документують наслідки обстрілу", - зазначили у Нацполіції.

За наявними даними, під час бойових дій частину селища було знеструмлено, без світла залишилися і мешканці Талаківки.

"У деяких будинках осколками було перебито газопровід та припинено подачу газу. Комунальні служби, що працювали в умовах цілковитої темряви, за кілька годин відновили електропостачання. Без газу залишається один будинок. Крім осколкових пошкоджень будинків зафіксовано два прямих влучення. У помешканні, що на вулиці Північній, вибуховою хвилею вибито усі вікна", - повідомили у Нацполіції.

Ремонтники вийшли на лінію пориву ЛЕП під Авдіївкою

Російська сторона в СЦКК надала письмове підтвердження щодо припинення вогню.

Групи електромонтерів та розмінувальників вийшли на лінію пориву ЛЕП під Авдіївкою, російська сторона в СЦКК (Спільний центр з контролю та координації - ред.) надала письмове підтвердження щодо припинення вогню, повідомив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

За його даними, у пятницю, третього лютого, знову бойовики обстрілювали місто, були прямі влучення у будинки в районі вулиці Соборної.

Загалом, як пише Жебрівський, за минулий тиждень терористи пошкодили в Авдіївці (станом на вечір третього лютого) 114 приватних будинків, 22 квартири у восьми багатоповерхових будинках, чотири приватні гаражі. Пошкоджень зазнала також залізнична станція Авдіївки.

Уночі бойовики з «Градів» обстріляли селище неподалік Маріуполя

Терористи випустили близько 40 снарядів, знеструмлено кілька вулиць.

Напередодні, близько 23.27 години третього лютого бойовики обстріляли з «Градів» селище Сартана, що призвело до знеструмлення кількох вулиць, без електропостачання залишається село Талаківка, повідомив начальник Головного управління Нацполіції в Донецькій області В'ячеслав Аброськін на сторінці в Facebook.

За його словами, у селищі Сартана розірвалося близько 40 снарядів.

«Трапилося потрапляння в електричну підстанцію, унаслідок чого знеструмлені вулиці: Північна, Крайня, Генерала Куркчі, Шмідта, Пушкіна, Папаніна, Воїнів Визволителів, Городня», - написав Аброськін.

За його даними, на деяких вулицях внаслідок обстрілу пошкоджені житлові будинки.

«Без світла залишається селище Талаківка. Постраждалих немає», - додав Аброськін.

Бойовики вдруге обстріляли з артилерії Сартану

Близько 23.00 терористи нанесли артудар по селищу Сартана Кальміуського району Маріуполя.

Про це повідомляє поліція Донецької області, передає УП.

"Наразі селище об’їжджає сартанська група швидкого реагування. Інформації щодо кількості руйнувань та жертв серед мирного населення наразі немає", - йдеться у повідомленні.

Половина селища знеструмлена. Є пошкодження будинків.

Попередньо відомо, що снаряди впали приблизно у тому ж районі, що й під час ранкового обстрілу.

У зоні АТО - нові втрати і поранені

Минулої доби на Донбасі бойовики здійснили 115 обстрілів по позиціях бійців АТО. Внаслідок цього троє українських військових загинули, ще семеро отримали поранення.

Про це повідомляє прес-центр АТО.

На Донецькому напрямку, використовуючи РСЗВ БМ-21 "Град", окупанти вели вогонь по Галіцинівці. З 152 та 122 міліметрової артилерії, 120 та 82 міліметрових мінометів — по Авдіївці, Луганському, Троїцькому та Зайцевому. По Пісках, Кам’янці, Авдіївці та Луганському — неодноразово вогонь вели танки. Зі стрілецької зброї — по Зайцевому, — мовиться у повідомленні прес-центру.

Окрім того, на Маріупольському напрямку з "Градів", 152 та 122 міліметрової артилерії обстріляно Талаківку. Зі 120 та 82 міліметрових мінометів — Водяне, Красногорівку, Новотроїцьке, Лебединське, Павлопіль, Широкине, Мар’їнку, Чермалик. З гранатометів — Гнутове. По Павлополю вогонь вів снайпер. По Водяному та Лебединському — БМП, по Чермалику — ПТРК, а по Широкиному — БМП та танк.

Неспокійно було і на Луганському напрямку. Там окупанти зі 152 та 122 міліметрова артилерії, 120 та 82 міліметрових мінометів вели вогонь по Троїцькому, Попасній, Новоолександрівці та Новозванівці. З гранатометів та стрілецької зброї — по Кримському та Катеринівці. Гранатомети і снайпер — по Станиці Луганській та Валуйському. Зенітні установки вели вогонь по Троїцькому.

У зоні АТО у п'ятницю загинули двоє бійців, п’ятеро отримали поранення

Станом на 18 годину на Донбасі зафіксовано 66 обстрілів.

Про це повідомили в прес-центрі штабу АТО, передає УТ.

«На жаль двоє наших військових загинули, п’ятеро поранено», - йдеться у повідомленні.

Лікарі врятували зір британському фотографу, якого поранили в Авдіївці

Операція тривала понад чотири години.

У Дніпрі медикам вдалося врятувати очі британському фотографу, пораненому напередодні в Авдіївці. Про це повідомляє ТСН.

Як зазначається, операція тривала понад чотири години. Ліве око довелося складати наново, оскільки його сильно пошкодив шматок пластику. З правого ока також дістали численні осколки.

"Кришталик був повністю розбитий. Був перемішаний зі скловидним тілом в оці. Довелося все це прибрати. Там же виявилося велике чужорідне тіло, розміром близько п'яти міліметрів. Фактично відшарувало сітківку. Нам довелося укласти сітківку і підшити штучний кришталик навколо ока", - розповів керівник обласної офтальмологічної лікарні Валерій Сердюк.

Бойовики застосували "Гради" на двох основних напрямках

По Пісках, Луганському та Широкиному неодноразово вели вогонь танки.

Терористи впродовж дня обстрілювали із «Градів» позиції ЗСУ на Донецькому та Маріупольському напрямках. Про це повідомили в прес-центрі штабу АТО.

«На Донецькому напрямку використовуючи РСЗВ БМ-21 Град окупанти вели вогонь по Галіцинівці. З 152 та 122 міліметрової артилерії, 120 та 82 міліметрових мінометів — по Авдіївці, Луганському, Троїцькому. По Пісках та Луганському — неодноразово вогонь вели танки. На Маріупольському — з РСЗВ БМ-21 Град, 152 та 122 міліметрової артилерії — Талаківку. Зі 120 та 82 міліметрових мінометів — Водяне, Красногорівку, Новотроїцьке, Лебединське, Павлопіль, Широкине, Мар’їнку, Чермалик. З гранатометів — Гнутове. По Павлополю вогонь вів снайпер. По Водяному — БМП, по Чермалику ПТРК, а по Широкиному — танк», - йдеться у повідомленні.

«На Луганському — 152 міліметрова артилерія — по Новозванівці, а 120 та 82 міліметрові міномети — по Троїцькому, Попасній та Новозванівці. Гранатомети — по Кримському», - додали в штабі.

Згідно з повідомленням, загалом було зафіксовано 66 обстрілів.

В Авдіївці через обстріли зірвано ремонт ліній електропостачання

У зв’язку з порушенням перемир’я, ремонтні роботи в Авдіївці не були відновлені.

Про це у Facebook повідомляє прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій.

"У зв’язку з порушенням "режиму тиші", ремонтні роботи в Авдіївці не було розпочато. Ремонтні бригади здійснили спробу відновити електропостачання за тимчасовою схемою, однак на тривалий час цього зробити не вдалося", - йдеться у повідомленні.

Зараз співробітники Міністерства з питань тимчасово окупованих територій спільно з технічними спеціалістами розробляють альтернативну схему електропостачання в Авдіївці.

В Авдіївку прибуло 40 тонн гуманітарної допомоги від ООН

Агентство ООН у справах біженців доставило 40 тонн гуманітарної допомоги для населення Авдіївки.

Про це повідомляє Агентство ООН у справах біженців.

Зазначається, що крім будівельного брезенту для термінового відновлення житла, в місто доставлені предмети першої необхідності для 2 тис. чоловік, в тому числі 2 тис. ковдр, 500 наборів постільної білизни і рушників, кухонне приладдя, каністри для води, відра і теплий одяг.

Агентство ООН також моніторить ситуацію і потреби евакуйованих з Авдіївки. Крім Авдіївки, Агентство відправило гуманітарний вантаж в Святогірськ для 500 осіб.

Під Авдіївкою загинув ще один випускник НАСВ

Цієї ночі, 3 лютого, під Авдіївкою загинув ще один випускник Національної академії сухопутних військ у Львові 27-річний капітан Маріс Камінський.

По це повідомив військовий капелан, настоятель гарнізонного храму Петра і Павла о. Степан Сус.

Капітан Маріс Камінський родом з Волині. З родиною проживав у Чернівцях. Служив у 3-й батальйонно-тактичній групі 80-ї окремої аеромобільної бригади Збройних Сил України.

Він загинув сьогодні, 3 лютого, близько 00:05 внаслідок отриманих поранень в результаті обстрілу з БМ-21 «Град» в зоні проведення АТО разом з колегою Анатолієм Заремським. Обидва проходили службу в місті Чернівці у військовій частині В0377 III батальйонно-тактичної групи 80-ї аеромобільної бригади Збройних Сил України, інформують чернівецькі ЗМІ.

Тіла військових перебувають у морзі міста Покровськ Донецької області.

У Камінського залишилася вагітна дружина.

Турчинов: "Остання доба на Донбасі стала найгарячішою за 12 місяців"

За словами секретаря РНБО, цього дня по позиціях сил АТО було випущено понад 2 тисячі снарядів та мін.

За останню добу на Донбасі зафіксували максимальну інтенсивність ведення вогню по українських позиціях за останній рік, з лютого 2016 року. Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, передає прес-служба РНБО.

За його словами, за останню добу по позиціях сил АТО було випущено понад 2 тисячі снарядів та мін, троє військових загинули, 16 - дістали поранень.

Як зазначається, на території Авдіївки пошкоджено 76 житлових будинків (з них 69 - приватні та 7 - багатоквартирні). Окрім того, на території Мар'їнського району пошкоджено 11 житлових будинків та школу № 1 міста Мар'їнка.

«Українська розвідка зафіксувала збільшення кількості військової техніки (танків, САУ, реактивних систем залпового вогню), боєприпасів, зброї та російських військових, які потрапляють на окуповану територію Донбасу через неконтрольовані ділянки кордону», - сказав Турчинов.

За його словами, це свідчить про наміри військово-політичного керівництва РФ щодо подальшої ескалації бойових дій на сході України.

«Україна готова надати міжнародним спостерігачам та міжнародній спільноті всі необхідні докази агресивних дій та військових злочинів російських гібридних військ проти українців», - сказав Турчинов.

Порошенко відзначив високими нагородами бійців, які захищають Авдіївку

Серед нагороджених - бійці легендарної 72-ї окремої механізованої бригади Олександр Вдовиченко та Василь Федик.

Президент Петро Порошенко нагородив високими державними нагородами 48 військовослужбовців, які захищають Авдіївку, серед них - бійці легендарної 72-ї окремої механізованої бригади. Про це повідомила прес-служба глави держави.

Зокрема, Орденом Богдана Хмельницького нагороджено підполковника Олександра Вдовиченка — командира 1-го механізованого батальйону 72-ї ОМБр та заступника командира батальйону капітана Василя Федика, які разом зі своїми бійцями в ці дні захищають промзону в Авдіївці.

Всього високими державними нагородами відзначені 48 офіцерів, сержантів та солдатів Збройних Сил України.

Окупанти різко збільшили вогневу активність на всіх напрямках

За добу зафіксовано 114 обстрілів.

Упродовж минулої доби російсько-терористичні окупаційні війська суттєво наростили вогневу активність уздовж усієї лінії розмежування на сході України.

ДСНС: "З Авдіївки евакуювали 200 людей, з них 95 діти"

У зоні АТО ситуація загострилася, зранку двоє українських воїнів загинули.

До пунктів обігріву вже звернулися понад вісім тисяч людей.

З Авдіївки на сьому годину ранку третього лютого евакуювали 200 людей, з них 95 — дітей, повідомили у Державній службі з надзвичайних ситуацій.

У ДСНС зазначили, що в місті працює один пункт життєзабезпечення (сім наметів ДСНС, один від благодійної організації), три стаціонарні пункти обігріву, до яких звернулось понад вісім тисяч людей, забезпечено харчування за допомогою трьох польових кухонь. Температура повітря навколишнього середовища становить 7 градусів морозу.

У відомстві також прокоментували інформацію про обстріл бойовиками працівників ДСНС, який стався напередодні увечері.

За даними, під обстріл бойовиків близько 21.00 години другого лютого потрапив автомобіль ГУ ДСНС у Донецькій області, внаслідок чого начальник державного пожежно-рятувального загону № 15 Авдіївка підполковник служби цивільного захисту Тритейкін Дмитро отримав осколкове поранення у живіт. Його доправили до Авдіївської міської лікарні, прооперовали та перевезли до реанімаційного відділення військового шпиталю у м. Покровськ.

Водій аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС у Донецькій області Горбань Сергій загинув.

Поранений в Авдіївці британський журналіст втратив зір

2 лютого внаслідок обстрілу російсько-окупаційними військами населеного пункту Авдіївка постраждав британський фотограф Крістофер Нунн

Про це заявив головний лікар дніпровської лікарні ім. Мечникова Сергій Риженко в ефірі телеканалу "112", повідомляє Еспресо.TV.

"Журналіст, якого сьогодні доправили о 4:00, на жаль, постраждав при бомбардуванні. У нього, по суті, вибите одне око. Друга повіка постраждала. Наразі офтальмологи борються, щоб зберегти йому інше око. Стан його середньої тяжкості. Проте зір журналіст втратив", - сказав Риженко.

Поранений в Авдіївці співробітник ДСНС живий, але у важкому стані

Поранений 2 лютого під час обстрілу в Авдіївці співробітник ДСНС Дмитро Третейкін був прооперований і перебуває у важкому стані

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін.

"Наш підполковник Дмитро Третейкін живий. Прооперований. Операція тривала 3,5 години. Вночі його перевезли до м. Покровськ Донецької області", - написав Чечоткін.

Він зазначив, що Третейкін наразі знаходиться у важкому стані. Сьогодні планується із залученням санавіації доставити його в госпіталь Дніпра.

Цю інформацію також підтвердив і директор Авдіївського коксохімічного заводу Муса Магомедов.

У зоні АТО ситуація загострилася, зранку двоє українських воїнів загинули

Бойовики на всіх напрямках використовують заборонене озброєння.

Станом на ранок третього лютого ситуація у зоні антитерористичної операції загострилася, на всіх напрямках бойовики застосовують заборонені реактивні системи залпового вогню та важку артилерію. Про це повідомили у прес-центрі штабу АТО.

За інформацією, на Донецькому напрямку терористи обстріляли з “Градів” Галіцинівку, зі 152-мм артилерії, 120-мм та 82-мм мінометів — Авдіївку, Луганське та Троїцьке.

"На Маріупольському напрямку російсько-окупаційні війська застосували РСЗВ БМ-21 “Град” по Талаківці, 120-мм та 82-мм міномети по Водяному, Новотроїцькому й Мар’їнці", - йдеться у звіті.

За даними, на Луганському напрямку по Новозванівці бойовики вели вогонь з 152-мм артилерії, а 120-мм та 82-мм міномети — по Попасній й Новозванівці.

Російська сторона СЦКК надала письмові гарантії припинення вогню в районі обриву ЛЕП біля Авдіївки

За словами Жебрівського, з обох сторін виїжджають електромонтажники.

Російська сторона в СЦКК надала письмові гарантії припинення вогню від 7:00 до 18:00 в районі пориву ЛЕП біля Авдіївки. Про це написав у Facebook глава Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

За його словами, бригада електромонтажників у супроводі розмінувальників готується до виїзду на відновлення ЛЕП. З боку тимчасово окупованої території також виїжджає бригада електромонтажників.

Лікар розповів про стан здоров’я британського фотографа, який постраждав під Авдіївкою

Медики борються, щоб зберегти зір іноземному журналісту.

Під час масованного обстрілу в Авдіївці британському фотожурналісту Крістоферу Нунну фактично вибило око, друге око також сильно поранили. Про це повідомив головний лікар Дніпровської лікарні імені Мечникова Сергій Риженко.

За його словами, фотографа доправили з Авдіївки в Дніпро близько 4:00 ранку.

"Лікарі нині борються, щоб зберегти йому зір. Стан його середній тяжкості", - сказав Риженко.

Він також зазначив, що в лікарні залишаються двоє бійців, яким потрібна допомога в реанімації.

Міжнародні розслідувачі встановили місце обстрілу Авдіївки з "Градів"

Фахівці дійшли висновку, що мешканців Донецька використовують як "живий щит".

Міжнародна група розслідувачів Bellingcat опублікувала звіт, у якому доводить, що бойовики обстрілюють позиції українських військових з житлових районів окупованого Донецька.

За інформацією групи, користувачі соцмереж регулярно повідомляють, що бойовики ведуть вогонь по позиціях сил АТО з "Градів", перебуваючи поблизу об'їзної дороги, де розташований гіпермаркет "Ашан", житлові райони та онкологічна лікарня.

Розслідувачі знайшли в соцмережах шість різних відео (опублікованих 31 січня та 1 лютого), на яких видно пуски "Градів" з Донецька. Про те, що реактивні системи залпового вогню розташовані поблизу гіпермаркету і житлових районах свідчить геолокація відео.

На думку експертів, будь-яка українська контратака, покликана придушити вогонь реактивних систем залпового вогню, автоматично піддала б ризику життя цивільних осіб, які проживають у цьому районі.

«Для пусків швидше всього використовують реактивні системи залпового вогню БМ-21 «Град», шасі яких дозволяють машинам пересуватися по бездоріжжю. У такий спосіб, цілком можна було використовувати інше місце пуску. Проте неодноразове використання місця пуску в 200 метрах на схід від гіпермаркету «Ашан» ясно вказує на те, що цю місцевість обрали спеціально, а життя цивільних осіб навмисно піддали ризику», - резюмували у Bellingcat.

Пораненого в Авдіївці працівника ДСНС прооперували, він у важкому стані

Підполковника Дмитра Третейкіна планують доправити до госпіталя Дніпра.

Працівника ДСНС, підполковника Дмитра Третейкіна, якого поранили 2 лютого під час обстрілу бойовиками в Авдіївці на Донеччині, прооперували, він перебуває у важкому стані. Про це повідомив голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін у Facebook.

За його словами, операція тривала три з половиною години. Третього лютого Третейкіна планують доправили до госпіталю Дніпра.

"Наш підполковник Дмитро Третейкін живий. Прооперований. Операція проходила 3,5 години. Вночі його перевезли до міста Покровська Донецької області. Стан важкий. Сьогодні планується із залученням санавіації доставити його в госпіталь Дніпра", - написав Чечоткін.

Червоний Хрест видлілить паливо для роботи генераторів в Авдїівці

Доправлення палива здійснюватиметься з третього лютого транспортом ДСНС.

Міжнародний Комітет Червоного Хреста в Україні (далі - МКЧХ) виділить шість тонн палива і в такий спосіб забезпечить роботу генераторів в Авдіївці на Донеччині, повідомили у прес-службі Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України.

Згідно з повідомленням, така кількість палива є достатьною для роботи генераторів протягом однієї доби. Доправлення палива здійснюватиметься з третього лютого транспортом Державної служби з надзвичайних ситуацій з міста Костянтинівка.

«Домовленості з МКЧХ передбачають можливість забезпечення добової норми палива і в подальшому щоденно до врегулювання ситуації», — зазначається у повідомленні міністерства.

Бойовики з "Градів" обстріляли позиції ЗСУ

За минулу добу четверо українських військових загинули, 17 — отримали поранення.

Терористи на Донецькому напрямку обстрілювали українські позиції з РСЗВ БМ-21 “Град” у районі Авдіївки, Пісків, Кам'янки та Опитного, протягом всього дня безперервно вогонь вели танки, міномети різних калібрів, гранатомети та стрілецька зброя. Про це повідомили у прес-центрі штабу АТО у зведенні третього лютого вранці.

За інформацією, по Гранітному та Луганському працювала 122 міліметрова артилерія. По Луганському, Новгородському, Троїцькому, Мар'їнці, Верхньоторецькому, Водяному, та Пісках — міномети різних калібрів.

На Маріуполь

Схожі новини