Передплата 2024 ВЗ

Пластуни передали місту Вифлеємський вогонь миру

  • 18.12.2016, 09:09
  • 3 099

Представники Львівської станиці національної скаутської організації «Пласт» урочисто передали Андрію Садовому Вифлеємський вогонь миру.

Участь в урочистому прийнятті вогню взяли також діти з Родинного дому «Покрова» з братом Романом, та керівник компанії «GPS-Tracker.com.ua» Ольга Колпакова. Вогонь запалили у кабінеті міського голови, де він горітиме протягом усіх Різдвяних свят. Далі вогонь передаватимуть й в інші установи Львова. Також вогонь постійно буде в капличці (каб. 116) Львівської міської ради. Усі охочі зможуть туди заходити і запалювати свічки від лампадки з вогнем. Каплиця буде відчинена у вихідні дні також.

«Ми маємо честь доносити до людей, до громади Львова гарну традицію, як Вифлеємський вогонь миру, який долає дуже велику відстань з міста Вифлеєму, з місця народження Ісуса Христа. І ми хочемо розділити ту радість, яку ми переймаємо від польських харцерів зі всіма, з громадою Львова. Хочемо, щоб той мир, оскільки він називається — Вифлеємським вогнем миру, донісся до кожної домівки, до кожної громадської установи, щоб в той час, який в нас зараз є в Україні, воєнний час, мир поширився і в нас було мирне небо над головою», - зазначив Роман Козак, представник організації «Пласт».

«Для нас це велика честь прийняти цей вогонь для громади міста Львова, але я би дуже хотів, щоби в ті дні всі пам’ятали про цей вогонь, який має бути в нашому серці. Що він має бути чистий, має бути дуже відкритий на добро, на добрі справи. І ось цей час перед народженням маленького Ісусика - це є прекрасна можливість очистити свої думки і зробити ще дуже багато добрих діл», - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

Нагадаємо, цього року усі охочі могли відслідковувати онлайн процес передавання Вифлеємського вогню миру завдяки прямій трансляції від компанії «GPS-Tracker.com.ua».

«Для нас це вже другий проект. Першим проектом для нас була доставка в Київ новорічної ялинки. Це був другий проект. Побувавши тут, де помітила дуже багато дитячих усмішок, думаю, що ми взяли участь у добрій справі. Ми б могли започаткувати таку традицію, щоб кожного року висвічувати доставку вогню миру до Львова», - зазначила Ольга Колпакова, керівник компанії «GPS-Tracker.com.ua».

«Традиційно щороку ми маємо честь для міста Львова отримати цей благословенний вогонь. Цього року ми, передаючи його для усіх львів’ян, окремо ще передали його для дітей з Родинного дому «Покрова». Це тепло потрібне для усіх, а для них у першу чергу. В ці дні хочу просити про одне — щоб ми завжди пам’ятали про вогонь, який є у нашому серці, щоб він був чистий, максимально відкритий на добро. Готуючись до народження маленького Ісусика, щоб ми творили добрі діла і готувались до цього», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

«Ми раді, що кожного року нам перепадає така велика честь брати естафету, переймати її від закордонних скаутів, не просто її поширювати по місту Львову, а продовжувати віддавати на інші районні центри, інші міста, а також за кордон», - розповів пластун Матвій Дух.

Вифлеємський вогонь миру — міжнародна щорічна скаутська акція до святкувань Різдва Христового, котра полягає у поширенні символічного вогню, запаленого на місці народження Ісуса Христа.

Вифлеємський вогонь, котрий символізує тепло, мир, злагоду і сподівання, Україною поширюють пластуни. Вогонь передають від міста до міста й заносять у церкви, державні установи, школи, сиротинці, лікарні.

А перейняли вогонь пластуни від польських харцерів на кордоні «Рава-Руська — Гребенне».

Джерело: прес-служба ЛМР

Схожі новини