Передплата 2024 ВЗ

Під час передачі українського полоненого провокував російський журналіст

  • 18.09.2016, 12:00
  • 6 718

Під час передачі полоненого Володимира Жемчугова російський пропагандист Грем Філіпс задавав українцю провокативні запитання.

Філіпс їхав у кареті швидкої допомоги з українським бранцем до місця обміну полоненими. Відео з передачі Жемчугова Україні він опублікував на своєму каналі у YouTube.

“А кому ти потрібен зараз, безрукий?”, — питав його прокремлівський журналіст.

Українець не піддавався на провокації та гордо відповів Грему Філіпсу.

“Я потрібен своїй країні. Україна своїх не кидає”,— наголосив Жемчугов.

Уповноважена Президента з питань мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко різко відреагувала на відео.

“Істота називає себе журналістом, відверто на камеру знущається із закатованої людини у момент звільнення. Поряд скачуть інші папуаси з “лайфньюсів”, їм не бридко, бо вони самі такі. Але нам всім має бути не все одно. Ми маємо показати це “it” всьому світові, аби світ бачив, як проросійські пропагандисти поводяться з українськими бранцями”, — написала вона у Facebook.

Звільнений Жемчугов: «За війною прийде перемога»

Володимир Жемчугов вперше виступив з публічною промовою після звільнення з полону бойовиків і заявив, що в Україну обов'язково прийде перемога.Про це повідомляє "112 Україна".

“Я хочу подякувати всім, хто боровся за мене, я людина, яка родом з Донбасу, я росіянин за національністю, я народився і виріс на Донбасі, колишній шахтар. Але так життя склалося, що я по-іншому почав мислити, ніж прості люди на Донбасі, яких обдурили просто, розповідаючи, що тут фашисти, нацисти. Так життя склалося, що я отримав хорошу освіту і зміг розібратися між чорним і білим, і я став на бік білого”, — сказав він.

“Такі ж патріоти, як я, стали на боротьбу проти цієї підлої російської гнилої окупації, яка веде війну проти України. І там в окупації ми не побоялися взяти в руки зброю і почати боротися з російськими окупантами та українськими зрадниками, які там стали на бік російської армії, російського окупаційного режиму. Не треба дивитися на мене, що я так сильно поранений, так сильно постраждав — війна є війна, людей вбивають, ранять. Але завжди за війною прийде перемога, я вірю, що прийде перемога і в моє рідне місто Красний Луч, і звільнять його від російських окупантів і люди почнуть там жити нормально”, — заявив Жемчугов.

Порошенко: "З полону бойовиків звільнено двох українців»

З полону бойовиків звільнено двох громадян України - Володимир Жемчугов та Юрій Супрун.

Про це 17 вересня повідомив президент Петро Порошенко.

"Володимир Жемчугов і Юрій Супрун звільнені з полону! Їм буде надано необхідну медичну допомогу", - повідомив глава держави.

Порошенко додав, що влада продовжить боротьбу за звільнення усіх українців.

Як Володимир Жемчугов повертався з полону

Після дворічного перебування в полоні заручник бйовиків "ЛНР" Володимир Жемчугов нарешті повернувся до України.

Як відомо Володимир Жемчугов перебував у полоні бойовиків з кінця вересня 2015 року. Тоді ж його дружині Олені зателефонували з Луганська і повідомили, що Володимир перебуває в обласній лікарні з тяжкими пораненнями.

Жемчугов випадково підірвався на розтяжці, вибухом йому травмувало очі, відірвало руки, осколки зайшли в живіт і стегна.

За версією "ЛНР" Жемчугов — диверсант, здійснив ряд підривів, і поранення отримав, тому що невдало встановлював міну. Терористи українця звинувачують у тому, що він здійснив підриви залізничних шляхів в Лутугинському районі, а також лінії електропередач в Хрящуватому. Також вони стверджували, що за Жемчуговим у лікарні був медичний догляд, але він "залишився без рук, без очей — це практично інвалід".

Схожі новини