Передплата 2024 ВЗ

Моторошна ДТП: Деканоідзе вказала на підозрілі речі в ДТП із велосипедистами

  • 02.09.2016, 11:58
  • 7 122

Національна поліція намагається з'ясувати усі обставини ДТП із вантажівкою та групою велосипедистів на трасі Київ-Чернігів.

Про це заявила очільник Нацполіції України Хатія Деканоідзе, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Вона підтвердила, що наразі троє дітей та їхній тренер перебувають у реанімації. Тим часом правоохоронці співпрацюють з консульством країни, з якої походить затриманий водій.

"У мене особисто дуже багато питань: чому вони були без супроводу, чому ніхто не знав, що їдуть діти на велосипедах? Асфальт не був вологим, є дуже багато питань, чому так сталося", - наголосила Деканоідзе.

Прокуратура перевірить викладачів, які організували фатальну велопрогулянку

За фактом збиття велосипедистів на Київщині перевірять викладачів, які відправили їх на велопрогулянку.

Про це повідомляє прокуратура Київської області.

"Під час досудового розслідування ретельно буде вивчено правомірність викладачів Броварського вищого училища фізичної культури, які організували велопрогулянку", - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

З'явилося відео страшної ДТП

У мережі опублікували відео з місця смертельної ДТП під Броварами (Київська область), де фура збила дев'ять велосипедистів.

Відеозапис з’явився на YouTube.

Присутня нецензурна лексика.

Водій вантажівки, який збив велосипедистів під Броварами, заснув за кермом

Директора Броварського вищого училища фізкультури відсторонили від виконання обов'язків на період розслідування обставин ДТП, яке сталося вчора під Броварами.

Основною причиною трагічного ДТП під Броварами є сон водія за кермом.

Про це з місця події повідомляє кореспондент "112 Україна".

"За останньою інформацією, ДТП сталося внаслідок того, що водій вантажівки просто заснув за кермом. Також нам стало відомо, що водій вантажівки, як і сам вантажівка, знаходиться на болгарських номерах, а водій є громадянином Болгарії. Всі постраждалі доставлені до Броварської центральної клінічної лікарні", - зазначив він.

Як розповів головлікар лікарні, куди були доставлені постраждалі, Валентин Багнюк, найважчі травми отримав тренер спортсменів.

"З місця ДТП було доставлено вісім постраждалих: тренер і сім спортсменів, юнаків 14-18 років. З них чотири надійшло в реанімацію, чотири — у травматологічне відділення. З тих, хто вступив у реанімації, один був прооперований з розривом селезінки, зараз його стан стабільний, він у реанімації. Двох стабілізували, стан нормальний, вони вже ближче до легкого ступеня, переломів немає, є удари і садна з-за того, що вони летіли по асфальту. На даному етапі є один важкий хворий — це тренер, у нього політравма, великі удари, гематоми. Він зараз нестабільний, їм займається реанімаційна бригада", - повідомив він.

"Один хлопець 14 років загинув на місці ДТП. Водій заснув, він почав їх (потерпілих, - ред) бити, з них троє пішло під машину, один загинув, а інші були розкидані по дорозі, і це їх врятувало, вони залишилися живі", - додав головний лікар.

Директор училища, студенти якого потрапили в ДТП під Броварами, відсторонений від посади

Директора Броварського вищого училища фізкультури відсторонили від виконання обов'язків на період розслідування обставин ДТП, яке сталося вчора під Броварами.

Про це кореспонденту "112 Україна" повідомив заступник міністра молоді та спорту Ігор Гоцул.

Ймовірно, це пов'язано з порушенням правил проїзду велосипедистів з боку їх тренера, який їхав не на автомобілі, як вимагається, а також на велосипеді.

На місці події працює спеціальна комісія у складі правоохоронців і представників влади, очікується приїзд голови Київської облдержадміністрації Максима Мельничука.

"Комісія виконана як мінімум для того, щоб виконати дві функції. Перше — з'ясувати деталі цієї трагедії і ступінь вини людей. Друга складова — надати допомогу постраждалим, їх родичам, проінформувати. Зараз можна говорити про те, що вже досить багато вдалося зробити... Практично всі рідні постраждалих проінформовані, за винятком одного хлопця, батьки якого знаходяться на окупованій території, але ми працюємо над тим, щоб знайти можливість їм повідомити. Частина родичів уже прибула, частина - прибувають організовано зустрічі, вони будуть розміщені", - повідомив Гоцул.

"Вантажівка рухалася з Росії, це дві болгарських вантажівки з громадянами Болгарії за кермом — батько і син. Саме син - хлопець 24 років - скоїв цю ДТП. Найбільш вірогідна версія версія — сон за кермом", - додав заступник міністра.

Жданов просить у МОЗ найкращих фахівців для постраждалих велосипедистів

Міністр молоді та спорту Ігор Жданов звернувся до в.о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун з проханням про надання найкращих фахівців для лікування велосипедистів, що постраждали у жахливій ДТП з вантажівкою під Києвом.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Щойно телефонував в.о. міністра охорони здоров'я Уляні Супрун. Попросив, щоб направили найкращих спеціалістів до лікарні, де ведеться боротьба за життя постраждалих спортсменів-велосипедистів та їх тренера, які були збиті під Броварами", - написав міністр.

У поліції розповіли подробиці ДТП з групою велосипедистів

Вчора, 1 вересня, о 18.30 на трасі Київ-Чернігів водій вантажівки "DAF", зареєстрований в іншій країні, скоїв наїзд на групу дітей та їхнього тренера, які рухались на велосипедах у попутному напрямку.

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції в Київській області.

"Внаслідок ДТП 12-річний хлопчик від отриманих тілесних ушкоджень загинув на місці. 34-річний спортивний тренер та семеро дітей з різними ступенями тілесних ушкоджень доправлені до лікарні. Четверо госпіталізовані до реанімаційного відділення", - йдеться в повідомленні.

На місці аварії працює слідчо-оперативна група Броварського відділу поліції. З’ясовуються всі обставини трагедії та наявність алкоголю у крові водія.

"Встановлено, що за кермом вантажівки перебував 22-річний громадянин іншої держави, який затриманий в порядку ст. 208 КПК України. Про даний факт правоохоронці одразу повідомили консула держави, де зареєстрований водій", - зазначили в поліції.

Моторошна ДТП під Києвом: вантажівка збила дев'ятьох велосипедистів

Під Києвом на трасі Київ—Чернігів вантажний автомобіль іноземної реєстрації влаштував моторошну ДТП.

Як розповіли свідки кореспонденту Еспресо.ТV, група з 9 велосипедистів рухалася в напрямку Києва. З невідомих причин, водій вантажівки, що рухався у попутньому напрямку, збив дев'ятьох велосипедистів.

В результаті жорсткого наїзду один із них загинув на місці, а восьмеро з травмами різного ступеню важкості госпіталізували до лікарні. Троє осіб знаходяться у вкрай тяжкому стані.

Всі потерпілі - попередньо 2000 року народження зі спортивної школи у Броварах (Київська область). З групою також був тренер, якого в тяжкому стані забрала "швидка".

За попередніми даними, їхали дві фури, якими керували батько та син. Син скоїв ДТП.

На місці ДТП працюють правоохоронці, які з'ясовують всі обставини трагедії.

Керівник поліції Броварів відмовився давати коментарі.

Фото: Еспресо

Схожі новини