Передплата 2024 «Добрий господар»

Відкрилася виставка «Переможці», присвячена героям АТО

  • 07.02.2016, 11:47
  • 18.7K

Виставка показує 17 мужніх і красивих чоловіків та одну жінку-волонтера –  наших захисників, котрі живуть з протезами.

Мультимедійний соціальний проект із символічною назвою «Переможці» - це спільна справа ТСН та журналу VIVA. Куратором проекту виступила ведуча телеканалу «1+1» Соломія Вітвіцька.

У Національному музею Тараса Шевченка в Києві відкрилася грандіозна експозиція «Переможці», яка показує 17 мужніх і красивих чоловіків та одну жінку-волонтера — наших захисників, котрі живуть з протезами. Вони втратили частини тіла у воєнних діях на сході України, але не втратили сили духу. Автори фото — Олександр Мордерер і Тетяна Рубльова. Світлини проекту опубліковано у благодійному спецвипуску журналу VIVA! «Переможці», всі кошти від продажу якого будуть передані на розвиток сучасного протезування в Україні.

Хірург Ростислав Валіхновський, котрий уже давно допомагає лікуватися пораненим героям АТО, підтримав проект «Переможці» та пообіцяв допомогти бійцю 30-ї бригади Андрієві Кононюку провести реконструктивні операції на обличчі та кінцівках. Сьогодні Андрій посміхається, хоча в його тілі залишилися ще кілька уламків міни.

«Мета проекту «Переможці» - змінити ставлення суспільства до тих, хто втратив частини тіла. Адже сучасні технології дозволяють таким людям жити повним життям, працювати, займатися спортом і відчувати себе рівними. Вони заслуговують на поважне гідне ставлення», - зауважила Соломія Вітвіцька.

На відкритті виставки Світлана Тарабарова презентувала пісню-надію «Весна», Анастасія Приходько заспівала «Герої не вмирають». Серед гостей презентації були — Олександр Ткаченко, генеральний директор 1+1 медіа; Дмитро Кулеба, посол із особливих доручень МЗС України; Наталія Мосейчук і Марічка Падалко — ведучі 1+1; Олег Собчук (СКАЙ); Віктор Павлік; волонтер Наталія Юсупова та інші.

На виставці розповіли про заповітні мрії кожного героя проекту, а деякі — одразу здійснили. У рейтингу найпопулярніших мрій наших воїнів були подорожі. Власник туристичної фірми «Феєрія» Ігор Захаренко подарував хлопцям путівки на відпочинок за кордоном, а власник готелю Romantik Spa hotel Іван Гаврон презентував бійцям путівки на відпочинок та реабілітацію до свого карпатського готелю. Сюрпризом події стало освідчення Віктора Кардаша. Він встав на коліно і зробив пропозицію руки і серця своїй коханій дівчині Ользі, котра відповіла «Так!». Молодятам подарували круїз Англією, яку Віктор мріяв побачити. До війни Кардаш був учителем танців, а наразі живе з протезом ноги, але присягається відновити сили і танцювати далі.

Консолідація зусиль меценатів, волонтерів, медіа, лікарів, закордонних партнерів дала змогу презентувати потужний проект, покликаний допомогти в розв’язанні актуальних в Україні проблем у сфері протезування. Проект «Переможці», що був реалізований за підтримки благодійного фонду «Save Lives Together», привернув увагу широкої громадськості до всіх, хто живе з інвалідністю. Такі люди теж мають право зручно пересуватися містом, спускатися в метро, вільно ходити в театри та кіно, подорожувати Україною.

Джерело: DT.UA.

Схожі новини