Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Постріли з дев’яностих

Колишні рекетири й сьогодні гинуть під час кримінальних «розбірок»

Близько 8 год. 20 хв. у Львові, на вулиці Генерала Грекова (неподалік штабу Західного оперативного командування), мешканці навколишніх будинків прокинулися від пострілів. Визираючи з вікон, люди побачили, що під будинком лежить труп, а двоє чоловіків у камуфляжі сідають у “БМВ” чорного кольору та на великій швидкості зникають за рогом...

На місці події правоохоронці знайшли близько дванадцяти гільз куль від автомата іноземного виробництва. Приблизно через півгодини після розстрілу на вулиці Панча побачили автомобіль “БМВ”, який врізався у паркан. Ймовірно, вбивці, тікаючи з місця злочину, не впоралися з керуванням машини та мусили залишити її неподалік місця трагедії. Оскільки на автомобілі були військові номерні знаки, до міліціонерів, які проводили першочергові оперативні заходи, долучилися слідчі військової прокуратури.

Незабаром встановили, що на вулиці Генерала Грекова розстріляли 50-річного раніше судимого Мар’яна Родича. Того ранку, розповіла його дружина, чоловік вийшов з квартири, щоб купити у магазині сік. Пізніше з’ясувалося, розповів “ВЗ” начальник ГУ МВСУ у Львівській області Дмитро Загарія, що зловмисники напередодні злочину викрали номерні знаки з автомобіля, що належить одній із волонтерських організацій.

Загиблий мав бурхливе минуле. На початку двотисячних років входив у злочинне угруповання відомого львівського авторитета Завіні. “Кар’єри” серед бандитів не зробив і залишився рядовим “бійцем”. Широкому загалові прізвище Родича стало відоме 2013 року. Тоді дружина Мар’яна звернулася до міліції із заявою про зникнення чоловіка та його автомобіля “Субару”. Мар’яна Родича оголосили у розшук. Проте через кілька днів він повернувся додому та забрав із міліції заяву...

Джерела “ВЗ” у правоохоронних структурах вважають, що цей злочин має перспективи для розкриття. Адже, тікаючи з місця аварії, зловмисники залишили в автомобілі автомат, з якого вбили людину. У багажнику автомобіля знайшли каністру з бензином. Ймовірно, зловмисники планували спалити автомобіль десь подалі від місця злочину, щоб вогонь знищив усі відбитки.

Схожі новини