Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Роботою Садового задоволені, а Костюка не дуже...

Соціологічна група “Рейтинг” провела дослідження, щоб дізнатися, як оцінюють жителі Львова та області роботу міського голови Андрія Садового, голови Львівської ОДА Михайла Костюка та голови обласної ради Олега Панькевича.

Дві третіх опитаних сказали, що їм подобається те, як мер Львова вирішує господарські проблеми, 12% — цілком задоволені його роботою, 48% — швидше задоволені, ніж ні. Як зазначив керівник соціологіної групи “Рейтинг” Олексій Антипович, кількість задоволених роботою Андрія Садового зростає: з 54% до 60%. Стало менше тих, які критикують його роботу: з 38% до 29%.

А ось голову Львівської ОДА пана Костюка підтримують усе менше жителів Львівщини. Його роботу та політичний курс підтримують лише 13% опитаних, здебільшого це прихильники Партії регіонів. Порівняно з попереднім дослідженням “Рейтингу”, кількість людей, які незадоволені роботою Михайла Костюка, зросла з 47% до 51%.

Голова облради Олег Панькевич залишається для жителів Львівщини невідомим посадовцем. Більш як половина опитаних не змогли ні позитивно, ні негативно оцінити його діяльність. Згідно з результатами опитування, рівень незадоволення його роботою знизився з 41% до 34%. Водночас зменшилася і кількість тих, хто позитивно відгукується про його роботу: з 20% до 15%. “Діяльністю голови обласної ради в основному задоволені чверть симпатиків ВО “Свобода”, кожен шостий прихильник “Батьківщини”, кожен десятий — “УДАРу” та тих, хто ще не визначився”, — зазначив пан Антипович.

Соціолог Олексій Антипович прокоментував “ВЗ” результати дослід­ження. Підкреслив, що упродовж останніх років рейтинг Андрія Садового перетинає 50% позначку, цього року зріс ще на 6%. “На задоволення містян роботою мера Львова вплинули емоційні враження від проведення Євро-2012, від атмосфери, яка була під час футбольного чемпіонату, кількості іноземних туристів, — каже пан Антипович. — Щодо губернатора, то це представник президента (Віктору Януковичу не довіряє більшість жителів Львівщини). Не довіряють президенту, автоматично не поважають роботу голови ЛОДА. Жителі Львівщини завжди були незадоволені діяльністю різних губернаторів — Михайла Цимбалюка, Василя Горбаля... Негативні настрої щодо пана Костюка продовжують погіршуватися також через парламентські вибори. Роль відіграє протистояння опозиційних сил, за яких голосують львів’яни, та Партії регіонів. Чому люди не можуть оцінити роботу голови облради? Наприклад, до екс-голови обласної ради Мирослава Сеника ставилися переважно негативно. Люди майже нічого не знають і не розуміють, що робить обласна рада. Також Олег Панькевич не є публічною особою”.

Схожі новини