Передплата 2024 «Добрий господар»

Українська громада Австралії вшановує юну переможницю Australian Open

  • 28.01.2017, 13:58
  • 6 251

Українська тенісистка Марта Костюк стала гордістю і почесною гостею української громади Мельбурна.

Про це повідомляє прес-служба Союзу українських організацій Австралії, передає Укрінформ.

“Це велике досягнення для 14-річної Марти. Безсумнівно, вона буде зіркою в майбутньому. Українська громада в Австралії дуже пишається та радіє її перемозі», - підкреслив глава СУОА Стефан Романів.

Українці Мельбурна, які від часу прибуття українських спотсменок Марти Костюк та Тетяни Андрєєвої на чемпіонат постійно підтримували і підбадьорювали дівчат, сьогодні у соцмережах висловлюють слова подяки і гордості за тенісистку та історичну Батьківщину.

«Ми підтримували дівчат із самого початку, але у реальність перемоги повірили лише, коли Марта вийшла до чвертьфіналу», - зізнаються австралійські вболівальники українського походження.

Знаковим для громади був півфінал за участю Марти Костюк та росіянки Олени Рибакіної, а коли, перемігши у фіналі першу «ракетку» турніру швейцарку Ребеку Масарову, українка підійшла до мікрофона і вигукнула «Слава Україні!», молоді австралійські українці на трибунах тенісної арени дружнім виконанням гімну України зворушили і здивували не тільки австралійців, а й старше покоління української громади Мельбурна.

Союз українських організацій Австралії та Посольство України в Австралії тепло привітали переможницю та подякували всім, хто надавав допомогу і сприяння в організації участі українських спортсменок у Відкритому чемпіонаті Австралії-2017.

14-річна українська тенісистка Ковтюк виграла Australian Open

В суботу, 28 січня, українська тенісистка Марта Костюк стала переможницею Відкритого чемпіонату Австралії-2017 серед юніорів у Мельбурні.

Про це повідомляє "Укрінформ".

Українська тенісистка Світоліна обіграла першу ракетку світу

У фінальному поєдинку Australian Open 14-річна спортсменка за 1 год 55 хв переграла першу "ракетку" турніру швейцарку Ребеку Масарову - 7:5, 1:6, 6:4.

Марта Костюк третьою серед українських тенісистів завоювала трофей на юніорських змаганнях серії Великого Шолома. У 1991 році переможцем Roland Garros став 17-річний киянин Андрій Медведєв, а в 2010 на цьому ж турнірі у Парижі тріумфувала 15-річна харків'янка Еліна Світоліна.

Петро Порошенко у Фейсбуці привітав українську тенісистку Марту Костюк з перемогою.

Схожі новини