Передплата 2024 «Добра кухня»

Олег ЛУЖНИЙ: «У мене є сумніви, чи проявить себе Коноплянка у «Севільї»

А Ярмоленко, вважає екс-динамівець, зміг би заграти і в Іспанії, і в Англії

- Олеже, ви чи не єдиний з українських футболістів, які успішно виступали у Великій Британії. Добре знаєте тамтешній футбол, його особливості. Як сприйняли відмову київського динамівця Андрія Ярмоленка від переходу в англійський “Сток Сіті”? Ніби й сума викупу непогана — 15 млн. фунтів стерлінгів. Чи добре, що Андрій прислухався до порад свого тренера Сергія Реброва?

- Хто його знає, хто кого слухав і хто кому що радив. Усе залежить від того, чого саме хотів Андрій. Невідомо, чи взагалі Ярмоленко має намір покидати київське “Динамо”...

- А ви в якому закордонному чемпіонаті, в якому клубі бачили б Ярмоленка?

- Андрій добре зіграв би у будь-якій європейській першості, зокрема, в англійській, іспанській.

- Київ все-таки делегував свого гравця в Англію. У “Сандерленд” до відомого тренера Діка Адвокаата перебрався Ленс. Клуб цей ходить в аутсайдерах, то чи не помилився з вибором Ленс?

- Очевидно, керівництво цього клубу виділило потужні кошти і у новому сезоні ставить серйозні завдання — щонайменше поборотися за місце у турнірній таблиці, яке давало би право грати у Лізі Європи. Для реалізації цього завдання Адвокаат і збирає потужну команду.

- У міжсезоння ще кілька гравців українських клубів перейшли у західні команди. На вашу думку, чи зуміють належно проявити себе у “Севільї” Коноплянка, у “Баварії” - Коста, у “Мілані” - Адріано? Чи не грітимуть лаву запасних?

- У мене є сумніви лише щодо Коноплянки. Всі решта вибір зробили правильний. Думаю, вони виступатимуть в основному складі.

- Коноплянка заслабкий для іспанського прімеро?

- У “Севільї” зовсім інші вимоги, зовсім інший рівень, ніж були у “Дніпрі”. У вітчизняному чемпіонаті ти граєш з повною викладкою від сили дві-три гри за півроку, а в Іспанії маєш провести на високому рівні дві гри в тиждень. Як на мене, Євгенові треба було перебиратися в італійський чемпіонат. Він трохи слабший, ніж іспанський, там легше грати...

- Чим ви зараз займаєтеся? Можливо, підшукуєте для тренерської роботи новий клуб? Або підбираєте юних талантів для рідного “Динамо”?

- Я зараз просто відпочиваю (за інформацією “ВЗ”, перебуваючи у Львові, Олег Лужний зіграв у футбол з місцевими ветеранами). Проте продовжую стежити за великим футболом. Переглядаю цікаві матчі...

- Пропозиції тренувати закордонний клуб не надходили? Багато українських тренерів працюють нині, зокрема, в Азербайджані...

- Таких пропозицій не розглядаю. У кожного власне бачення його місця у футболі.

Схожі новини