Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Львові презентують унікальну фольк-оперу-балет на сцені Львівської національної опери

  • 12.12.2017, 17:38
  • 2 502

У Львові, вперше, презентують феєрію «Коли цвіте папороть» Євгена Станковича на сцені Львівської національно опери.

Надзвичайна постановка під режисурою народного артиста України Василя Вовкуна та за участі народної артистки України Ніни Матвієнко.

Прем’єра постановки відбудеться 15, 16 і 17 листопада. Також у глядачів буде унікальна можливість побувати і на генеральній репетиції в театрі — 14 листопада о 18-ій годині.

Найважливішою подією в театрі завжди є прем’єра. Львівський національний академічний театр опери та балету імені Соломії Крушельницької готує її як подарунок глядачам до Нового року. Опера-балет «Коли цвіте папороть» Євгена Станковича стане подією для всієї України, для всіх поціновувачів нового в оперній музиці у світі.

Фольк-опера- балет «Коли цвіте папороть» Євгена Станковича - явище в музиці унікальне і за жанром, і за сценічною історією. Твір був написаний у 1977 році, але ніколи не мав повного сценічного втілення.

Наш театр узяв на себе сміливість яскраво й феєрично зреалізувати неймовірно красиве мистецьке полотно, зіткане з фольклорних мотивів, поданих сучасною музичною мовою. У цій новаторській виставі нема традиційного сюжету, звичних для опер арій, дуетів. У першій дії заглянемо в барвисті часи язичництва, коли формувалася прадавня культура українського народу в єднанні людини й природи; у другій - відчуємо у наші бурхливі дні з відлунням війни, з героїкою, навіяною спогадами про волелюбне козацтво, з тривогою про загрозу можливої майбутньої катастрофи.

Відродження опери-балету «Коли цвіте папороть» - цілісне, оригінальне та об’ємне, почуємо гул століть у багатоголосій музиці симфонічного оркестру, хору, солістів; побачимо танці, у яких відображене розуміння народу про творення світу, життя, любові й боротьби, - на фоні фантастичних декорацій, що доповнюють барвами й світлом мистецький вир думки. Усе поєднує феєрична режисура, що передбачає, крім ліричних і героїчних тем, купальські народні обряди, що містили легку еротику. Тому зазначаємо, що спектакль ітиме з позначкою «Категорія глядача 16+».

Схожі новини