Передплата 2024 «Добрий господар»

Синютка: "Чому на безпековому форумі використані карти з "ДНР" та "ЛНР"?"

  • 30.11.2017, 13:47
  • 1 819

Під час свого виступу на Львівському безпековому форумі голова облдержадміністрації Олег Синютка поцікавився в організаторів заходу, чому під час однієї із презентацій були використані карти на яких Донецька та Луганська області були позначені як "ДНР" та "ЛНР".

Про це повідомляє у Фейсбук Євген Магда.

"У мене запитання до організаторів форуму. Ми у Львові на такій важливій конференції і я вважаю, що це сьогодні провокативна річ по відношенню до спікерів, які запрошені. Коли ми у Львові бачимо, що на мапі зображено назва "народних" республік Донецька і Луганська. Я був здивований, коли у Львові продавалась символіка Донецької і Луганської областей, але коли сьогодні на Безпековому форумі на екрані написано "Народні" республіки Донецька і Луганська, то я вважаю, що це є елемент гібридної війни, який спрямований проти України, для того, щоб дестабілізувати ситуацію у Львівському регіоні. Я змушений буду звернутись до Служби безпеки України, щоб вони перевірили чи це випадковість, чи задумана річ, щоб дискредитувати Львівський регіон", - заявив Олег Синютка.

У відповідь на це Оксана Сироїд порадила Олегу Михайловичу Синютці спитати, з ким Петро Порошенко підписував Мінські угоди і сказала, що карту робив Яцек Саріуш-Вольський, але потім вибачилася за неї.

Схожі новини